Widok
no właśnie wydaje mi się,że się mylisz (ale też nie jestem pewna na 100%), bo w gotowanie/ smażenie woku polega na wysokiej temp. na dnie...
ale z ikei na pewno nie kupię. miałam jeden garnek i cały zardzewiał...
ktoś moze mi jeszcze poradzić? bo jest jeszcze opcja woka elektrycznego... na jakimś forum zanalazłam...
ale z ikei na pewno nie kupię. miałam jeden garnek i cały zardzewiał...
ktoś moze mi jeszcze poradzić? bo jest jeszcze opcja woka elektrycznego... na jakimś forum zanalazłam...
wok ne płytę elektryczną, indukcja, gazowa, halogen - berghoff woki
sklep z Gdyni 24h dostawa do domu.
http://www.stalchem.sklepna5.pl/kat/33/woki.html
berghoff firma z belgi
http://www.stalchem.sklepna5.pl/kat/33/woki.html
berghoff firma z belgi
kiedyś właśnie w jakiejś gazetce reklamowej widziałam woki elektryczne http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=wok+elektryczny
"Gaz i wok to idealne połączenie, kuchenki elektryczne rzadko są w stanie wytworzyć taką temperaturę aby wok nie stygł w miarę dodawania składników. "
http://galangal.blox.pl/2009/08/Kuchnia-chinska-Niezbednik-wok.html
"Mnie udało się kupić żeliwny wok który, ma kołnierz na dole, ułatwiający postawienie go na kuchence gazowej lub elektrycznej przy czym wnętrze jest pięknie półkoliste, bez spłaszczenia. Co do kuchenek…hm… woki bardziej przekładają żywy ogień niż elektrykę. "
http://www.wielkiezarcie.com/article48698.html
"Najlepiej w woku gotuje się na kuchence gazowej (ma ona tę przewagę nad innymi, że łatwo kontrolować temperaturę potrawy). Można na niej używać tradycyjnego woka z okrągłym dnem (choć może być potrzebna specjalna podstawka). Można też nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. "
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,88511,4965776,Wok.html
"Gaz i wok to idealne połączenie, kuchenki elektryczne rzadko są w stanie wytworzyć taką temperaturę aby wok nie stygł w miarę dodawania składników. "
http://galangal.blox.pl/2009/08/Kuchnia-chinska-Niezbednik-wok.html
"Mnie udało się kupić żeliwny wok który, ma kołnierz na dole, ułatwiający postawienie go na kuchence gazowej lub elektrycznej przy czym wnętrze jest pięknie półkoliste, bez spłaszczenia. Co do kuchenek…hm… woki bardziej przekładają żywy ogień niż elektrykę. "
http://www.wielkiezarcie.com/article48698.html
"Najlepiej w woku gotuje się na kuchence gazowej (ma ona tę przewagę nad innymi, że łatwo kontrolować temperaturę potrawy). Można na niej używać tradycyjnego woka z okrągłym dnem (choć może być potrzebna specjalna podstawka). Można też nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. "
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,88511,4965776,Wok.html
Dziewczyny, znalazłam takie, ale proszę o radę...
http://allegro.pl/wloska-patelnia-tytanowa-wok-32cm-pentolpress-it-i1373668749.html
http://allegro.pl/patelnia-wok-tvs-black-beauty-27cm-wloska-i1387272632.html
http://allegro.pl/wok-zeliwny-26cm-akcesoria-xilan-plus-bergner-i1347159447.html
http://allegro.pl/wok-zeliwny-35-cm-patelnia-agd-i1378071067.html
http://allegro.pl/carl-victor-szwedzki-zeliwny-wok-patelnia-30-cm-i1354622634.html
http://allegro.pl/profesjonalny-wok-32mm-extra-cena-i1379884312.html
http://allegro.pl/wok-13-przepisychinskie-i1385027435.html
http://allegro.pl/jg-gastro-patelnia-wok-profi-line-i1361157747.html
http://allegro.pl/wloska-patelnia-tytanowa-wok-32cm-pentolpress-it-i1373668749.html
http://allegro.pl/patelnia-wok-tvs-black-beauty-27cm-wloska-i1387272632.html
http://allegro.pl/wok-zeliwny-26cm-akcesoria-xilan-plus-bergner-i1347159447.html
http://allegro.pl/wok-zeliwny-35-cm-patelnia-agd-i1378071067.html
http://allegro.pl/carl-victor-szwedzki-zeliwny-wok-patelnia-30-cm-i1354622634.html
http://allegro.pl/profesjonalny-wok-32mm-extra-cena-i1379884312.html
http://allegro.pl/wok-13-przepisychinskie-i1385027435.html
http://allegro.pl/jg-gastro-patelnia-wok-profi-line-i1361157747.html
Brat kupił Tefala. Była w promocji za około 150zł. Ma taką fajną metalową, jakby plecioną rączkę. Patelnia trochę podobna do tej:
http://allegro.pl/patelnia-wok-tvs-black-beauty-27cm-wloska-i1387272632.html
Woka żeliwnego na początek nie polecam. Raz, że jest ciężki, a dwa, zajmuje dużo miejsca. Zależy też jak często będziesz gotować i dla ilu osób. Dla nas dwojga świetnie sprawdza się taka patelnia, a przeważnie gotuję na dwa dni. Nie wiem jakiej firmy jest nasz żeliwniak - ma swoje lata :)
http://allegro.pl/patelnia-wok-tvs-black-beauty-27cm-wloska-i1387272632.html
Woka żeliwnego na początek nie polecam. Raz, że jest ciężki, a dwa, zajmuje dużo miejsca. Zależy też jak często będziesz gotować i dla ilu osób. Dla nas dwojga świetnie sprawdza się taka patelnia, a przeważnie gotuję na dwa dni. Nie wiem jakiej firmy jest nasz żeliwniak - ma swoje lata :)
Ja mam kuchenkę elektryczną (nie indukcyjną) i smażę w teflonowym woku. Jest ok, chociaż oczywiście to nie to samo. Czytalam jeszcze o "woku indukcyjnym" (tu więcej http://agdsprzet.com.pl/uncategorized/nowatorskie-rozwiazania-w-kuchni/ ) - ale to już chyba jakieś kuriozum ;-)