Widok
wózek Coletto Florino
Witam,
jesteśmy z mężem na etapie wyboru wózka dla naszej córeczki. Najbardziej zainteresował nas Coletto Florino Carbon, ale niestety nigdzie nie możemy znaleźć opinii na jego temat. Czy ktoś go już używał? Może ktoś napisać, jak mu się sprawdził ten wózek? Pod uwagę bierzemy również Adamex Barletta Rainbow i Camarelo Carera.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam :)
jesteśmy z mężem na etapie wyboru wózka dla naszej córeczki. Najbardziej zainteresował nas Coletto Florino Carbon, ale niestety nigdzie nie możemy znaleźć opinii na jego temat. Czy ktoś go już używał? Może ktoś napisać, jak mu się sprawdził ten wózek? Pod uwagę bierzemy również Adamex Barletta Rainbow i Camarelo Carera.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam :)
Witam, w ogole odradzam zakup czegokolwiek w firmie Coletto. Z mężem kupilismy Florino Carbon wtedy najnowszy model to byl kwiecien 2016 wozek tyrkocze jak stara taczka jest piekny i ma kilka fajnych rozwiązań ale teraz po juz 3 reklamacjach w zyciu nic od nich nie kupie. Amortyzator zepsul się po tygodniu, dziecko zsuwa sie w gondoli w dol, amortyzatory w ogole nie odbijają jak wlozysz juz termos do torby na raczce to wozek "leży" a z drugiej strony zawieszenie jest tak sztywne ze o bujaniu zapomnij! Dostalam nowy stelaż ponieważ na kółkach wytarly sie gumki, byly luzy co powodowalo klekotanie i wozek sam skrecal- ja sie pytam.kiedy mialy sie wytrzeć skoro wozek od kwietnia uzywalam 2 tygodnie?! Wozek jest do d*** na gondoli w zapieciu na stelaż sa kolejne luzy na plastiku ale tego sie podobno juz nie da zmienic takze nawet na kostce brukowej wydajemy cudowne dzwieki tyrkotania. DRAMAT lepiej dołóż troche $$$ i kup cos porzadnego. Bylam u nich wczoraj w siedzibie w Częstochowie biuro wyglada jak stara buda :-) a nowe modele wozkow sa z takiego plastiku ze trzeszczy przy ruszaniu w salonie. Ich produkcja to śmiech na sali.
A ja polecam Florino wcale niema twardego zawieszenia ,ma dużą gondole (nie rozumiem jak dziecko może zjeżdżać w duł gondoli skoro gondola jest płaska ) pojemny kosz dobrze się prowadzi jest lekki i mały po złożeniu. Swoją drogą to trochę dziwne jechać z Gdańska specjalnie do siedziby firmy w Częstochowie? Carera też jest fajna
Ja moge powiedziec wiele dobrego o Barlettcie. Sama mam ją już jakiś czas, teraz jesteśmy na etapie spacerówki i sprawdza się znakomicie. Stelaż jest genialny, mieliśmy niefajny incydent z wózkiem i myślałam, że skończy sie to źćle, ale na szczęście produkt jest bardzo dobrej jakości i stelaż uratował nas przed tragedią! A do tego pięknie się prezentuje:)
Używam wózka coletto od 9 miesięcy. Po 2 tygodniach jedno koło zaczeło terkotać i tak jest do tej pory. Gondola bardzo fajna, do momentu kiedy chce się unieść oparcie. Cienki plastik nie trzyma i oparcie przekręca się pod dzieckiem i dziecko spada w jedną stronę. Plusy: solidnie zakrywana buda, przeciwdeszczówka. Co do spacerówki. Moje dziecko jest w tych mniejszych i dopiero teraz ( 9 miesiecy) nadaje się do niej.(spacerowka duża, głębokie i płytkie siedzisko. Pałąk w spacerówce daleko od dziecka i dość płytki). Duży plus dla spacerowki za daszek. Można zakryć całe dziecko. Poza tym wózek dobrze i lekko się prowadzi.
Podpisuję się pod opinią wyżej. Oparcie w gondoli jest beznadziejne, córka w wózku ciągle jest przekręcona na bok,ponadto zsuwa się ciągle w dół. Po niecałym mscu użytkowania oddaliśmy wózek do reklamacji, bo ciągle zjeżdżał na lewo,dostaliśmy nowy stelaż zastępczy, który dosłownie ściągał mnie z chodnika na trawnik (w lewo!), jak odebrałam swój stelaż z "naprawy", to nie zauważyłam ,żeby była poprawa, ale po stelażu zastępczym to i tak było niebo ;-) zawieszenie sztywne i mam wrażenie ,że amortyzatory to ściema. Nie kupiłabym więcej tego wózka, nie polecam go jako użytkownik.
Mogę szczerze polecić Barlettę z Adamexu. Postawiliśmy z mężem na wózek wielofunkcyjny i przede wszystkim porządny. Nie żałujemy ani jednej zainwestowanej złotówki. Bardzo fajnie się go prowadzi, jest solidny ale zwrotny. Nie odmawia posłuszeństwa i ma wszystkie niezbędne akcesoria. Jeśli szukasz wózka, który będzie Ci służył to jest to numer jeden.
Cześć dziewczyny :) postanowiłam podzielić się swoją opinią bo sama przez zakupem przeszukałam internet i czytałam wszelkie opinie aby maluszkowi i mi było wygodnie . Mamy wózek Florino Coletto i do tej porty jestem zadowolona . Gondola bardzo dobrze się nam sprawdziła. Po przejściu na spacerówkę też się nam bardzo wygodnie jeździ. Widzę , że mojej małej jest wygodnie i na spacerkach kiedy usypia może swobodnie się " rozłożyć" . Ja osobiście jestem zadowolona. :)
Kupiłam wózek w październiku po pół roku musiałam oddać stelaż do naprawy , po naprawie korzystałam dwa tygodnie i znów musiałam oddać stelaż do naprawy. Serwis ma gdzieś ze masz małe dziecko i potrzebujesz wózka , za każdym razem czekałam dwa tygodnie zanim odesłali wózek. Niestety musiałam kupić kolejny wózek
Moja córka jeździ w wózku Coletto Florino Carbon już 1,5 roku i jest świetny. Gondola duża w porównaniu do innych marek, spacerówka też bardzo dobra - dziecko może się wygodnie rozłożyć. Korzystamy z wózka codziennie i nic nam nie "terkocze", świetnie sprawdza się nawet w lesie na spacerach. Po 1,5 roku użytkowania wygląda prawie jak nowy. Nie wybrałabym innego wózka.