Widok

wózek Jedo Bartatina

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś używała takiego wózka? Jak wrażenia? W sumie nie jest drogi i robi dobre pierwsze wrażenie, ale ciekawa jestem jak wypada w praktyce.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja go "dotykałam"w mama i ja, bo też mi się podobał, ale zrezygnowałam, bo ma wg mnie słabo naciągnięty materiał (szczególnie buda), co sprawia, że przy składaniu budy druty tam zamieszczone krzywo się układają. Zrezygnowałam,a raczej skutecznie sie z niego wyleczyłam.

image
image
Generalnie wózeczek całkiem fajny. Koleżanka ma taki na paskach skórzanych i dzieciątko jest w nim bardzo bujane, chyba aż za bardzo, hehe :)
Jak na tak niską cene, to wózeczek jest całkiem Ok, aczkolwiek ma on kilka wad:
- Mały koszyk na zakupy (przyczepiony na rzep) który pod ciężarem zakupów opada i działa jak pług śnieżny podczas zimy, ponoć udźwigu ma tylko 3 kg (mój jest metalowy i zabieram ze sobą 10 kg, choć producent pisze że max.5 kg)
-Troszkę też trzeba się pomęczyć przy zdejmowaniu gondoli (dziwny system przesuwanego mechanizmu) ale jak nie trzeba wnosić na piętro, to to nie przeszkadza
-Pręt w budce nie przymocowany do materiału, więc trzeba wiedzieć w jaki sposób złapać by podnieść ją do góry - zgadzam się z forumką Majls
- Torba podręczna beznadziejnie zamykana na rzep i na guziczek co trzeba przecisnąć przez wąską pętelkę - system do d...

Podaje zalety jakie zaobserwowałam, jak wyszłam na spacer z tym wózkiem;
- lekko się prowadzi i podbija na krawężnikach
- cicho zamykana budka (moja głośno tryka)
- duża gondola, w sam raz na dziecko urodzone na jesień/zima
- ładne wzornictwo materiałowe, ogromny wybór kolorów w sklepie
Bobo-wózki
- duże lekkie koła z bieżnikiem ( można wybrać sobie pompowane)
- waga wraz ze spacerówką wynosi 19 kg, czyli w miare lekki
- cena: 800 pln ze spacerówką, kupowany cztery miesiące temu
- można dokupić za 200 zł fotelik samochodowy mocowany na stelażu wózka

Też się zastanawiam nad takim wózkiem. Rozważam jeszcze możliwość kupienia Roan Marity.
Podoba mi się w nim to, że jest duży i niezbyt drogi, całkiem ladny, ma cichą budkę z wywietrznikiem, ladnie się prowadzi. widzialam tylko tą wersję na wahaczach i jak dla mnie jest zbyt twardy, chcę jeszcze zobaczyc ten na paskach.
Natomiast Roan Marita jest miększa w prowadzeniu, chyba jeszcze troszkę większa, cięższa i ma głośną budkę bez wywietrznika.
Żaden nie jest idealny. Ale cena jest dostepna, dlatego mysle tylko o tych dwóch.

image
hmmm ja tez na niego patrzyłam,ale wybrałam Roan Maritę. Bartatina wydała mi sie za bardzo ozdobiona kieszonkami,zamkami, nie podobał mi sie też kształt budy.

image
image
na glośna budke mam sposób taki, iz gdzie jest mechanizm zamocowania, skladania( to co halasuje) budki zazwyczaj jakies srobki, odkrecic i wsadzic pod spod kawalek materialu z dziurka po srodku ( cos takiego w roli podkladki ) i bedzie cicho chodzic:)
U mnie po roku użytkowania:
- trzy razy zmiana dętki
- kupno zapasowego koła
- spadające koła (wystarczy włożyć do bagażnika czy zahaczyć bokiem koła o cokolwiek), zabezpieczenie zrobione nieudolnie
- całkowicie rozwalony hamulec jedna zębatka spadła w drugiej poszło kilka zębów z przeciążenia
Też się przymierzałam do Bartatiny, ale na żywo przestała mi się zupełnie podobać:/ Już bardziej Pati.
W rezultacie w tej samej grupie cenowej wybrałam Kapsa.
imageimage
ja mam jedo fyn 4ds,wedlug mnie dobru wózek.pewnie super wozek kosztuje około 3 tysiecy.

głośna budka- sposób

na glośna budke mam sposób taki, iz gdzie jest mechanizm zamocowania, skladania( to co halasuje) budki zazwyczaj jakies srobki, odkrecic i wsadzic pod spod kawalek materialu z dziurka po srodku ( cos takiego w roli podkladki ) i bedzie cicho chodzic:)

ja akurat mam Ballerine ale jest bardzo podobny wlasnie do Bartatiny.fakt,buda tez jest slabo naciagnieta,ale juz sie do tego przyzwyczailam.
Za to wozeczek jest lekki i praktycznie sam jedzie:D.w porównaniu do innych ciezkich wozkow ktote trzeba pchac zeby ruszyly z miejsca.Ballerine(podejrzewam ze Bartatine tez bo rowniez ogladalam je w sklepach)tylko trzymac wystarczy reką,zeby sama nie odjechala:D
Nie zamienilabym tego wozka za 800zl na zaden inny:)))
image
acha-wozeczek jest bardzo "skoczny"..tzn dosc mocno dziecko jest w nim bujane:D
image
a moze ktoras ma jedo vedi? myslimy nad tym wozeczkiem moze jakies opinie?
imageimage
też się zastanawiam nad Bartatiną, ale dzisiaj widziałam roana maritę i teraz mam problem. Który lepszy? bo są w tej samej grupie cenowej.
17 mies uzytkowania i zadnych powazniejszych awarii. Przetarł się pas (model na pasach) ale w mamaija dali 2 gratis, chociaż wozek kupowany w bobowozkach ;-)
Bardzo wygodny dla dziecka, super duże pompowane koła, zeby budka była głosna nie zauwazyłam w przeciwienstwie do innych wozków. Jedzie płynnie i lekko dlatego teraz cięzko jest nam się przestawić na jakąś turkającą parasolkę ;-) Kosz na zakupy? - rany czego ja tam nie pakowałam, zawsze zahaczamy o sklepy i wracamy z 10kg obciazeniem i nic się nie zerwało.

Torba - faktycznie wkurzające zapięcie, ale jej nie używam prawie.
Jako spacerówka wygląda paskudnie ;-) -jak jakieś klamoty kloszarda na kółkach :-D ale jest wygodny. Jako gondola ładny.
w 100% zgadzam się z mirandą ;) i także polecam :)
najważniejsze że młodemu wygodnie, koszyk wytrzymały (kiedyś nawet mały się do niego wpakował - i wytrzymał ;) ), dobrze się prowadzi ... i nawet brak skrętnych kółek w wersji classic zupełnie nie przeszkadza.
image
mam ten wózek od ponad 6 lat i jezdziło w nim już kilka dziewczynek, trzymam go dla następnych. Stary ale jary i nie do zdarcia ;>

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry