Widok
Ja już to widziałam i mnie nie rusza...aż tak:P
Dziewczyny jaką komedię romantyczną proponujecie na panieńskie? Będzie Seks w wielkim mieście jak już mówiłam, ale chcę mieć jeszcze coś w zanadrzu:) Chyba wszystkie inne fajne widziałam, ale mogę jeszcze raz obejrzeć...
Może
50 pierwszych randek
sposób na teściową
jak stracić chłopaka w 10 dni ???? co proponujecie?
Dziewczyny jaką komedię romantyczną proponujecie na panieńskie? Będzie Seks w wielkim mieście jak już mówiłam, ale chcę mieć jeszcze coś w zanadrzu:) Chyba wszystkie inne fajne widziałam, ale mogę jeszcze raz obejrzeć...
Może
50 pierwszych randek
sposób na teściową
jak stracić chłopaka w 10 dni ???? co proponujecie?
lubię "50 pierwszych randek" :)
fajny jest też to "Właśnie miłość",
bardzo przyjemny "Prosto w serce"
ponoć fajny jest "A właśnie że tak" - ale osobiście nie widziałam,
i mój ulubiony "Lepiej późno niz później" :))
fajny jest też to "Właśnie miłość",
bardzo przyjemny "Prosto w serce"
ponoć fajny jest "A właśnie że tak" - ale osobiście nie widziałam,
i mój ulubiony "Lepiej późno niz później" :))
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
proponuję Ring i Dark water... hihi, no dobra, wiecie, ze ja do komedii romantycznych to jak pies do jeża :)) wiec nie pomogę
ale właśnie przegrzebałam szafę, chyba nie będę musiała kupować nic na ślub i wesele na które idziemy we wrześniu .... ubrałam taką jedną sukienkę, eksponuje brzuszek bardzo, ale w sumie to i tak nie chciałam go ukrywać ... a przynajmniej się w nią mieszczę i fajnie wyglądam, sukienka z takiej miłej rozciągliwej tkaniny no i ten DEKOLT !! hihi
ale właśnie przegrzebałam szafę, chyba nie będę musiała kupować nic na ślub i wesele na które idziemy we wrześniu .... ubrałam taką jedną sukienkę, eksponuje brzuszek bardzo, ale w sumie to i tak nie chciałam go ukrywać ... a przynajmniej się w nią mieszczę i fajnie wyglądam, sukienka z takiej miłej rozciągliwej tkaniny no i ten DEKOLT !! hihi
papilio1@op.pl
pomijając upodobania filmowe ... czy nie szkoda wam czasu na oglądanie filmów w wieczór panieński? zamiast pić, bawić się, śmiać, obgadywać facetów i mścić się na byłych ? :)))
nie wiem jak to u was, ale ja z doświadczenia wiem, ze KAŻDA impreza umiera przy telewizorze .... upijecie sie przy telewizorze i będziecie ziewać cały wieczór :)
nie wiem jak to u was, ale ja z doświadczenia wiem, ze KAŻDA impreza umiera przy telewizorze .... upijecie sie przy telewizorze i będziecie ziewać cały wieczór :)
papilio1@op.pl
ogólnie na pewno chce obejrzeć "seks..." bo tematycznie pasuje i właśnie chcę żeby film ośmielił niektóre dziewczyny do gadania:P a film to tylko 2 godzinki a noc długa :D a drugi film wolę mieć w zanadrzu jakby dziewczyny się nie zgrały :/
słuchajcie a co innego oprócz wódki można dać na karniaki? ;)
słuchajcie a co innego oprócz wódki można dać na karniaki? ;)
mi sie nie podoba... sorki... trochę tandetnie jak dla mnie. I zupełnie nie dopasowany gorset nie dość ze sie marszczyl to jeszcze źle na piersiach leżał-powinien ładnie zakrywać ale i eksponować, a tu jest wręcz niesmacznie, kolor włosów też mi sie nie podoba. Panna młoda powinna wyglądać zjawiskowo ale kobieco i delikatnie i moim zdaniem jak sie ma strojną suknie to wszystko inne powinno być delikatne-zeby była zachowana jakaś harmonia. :)
Sprzedam Farage Lolita :)
[url=http://www.abcslubu.pl]

ja widywałam Niunię czasami na mieście, raz w kinie ... nie można się pomylić ... i jedno trzeba jej przyznać, ona taka właśnie jest, nikogo w dniu ślubu nie udawała, na co dzień też jest wyrazista i w jej rozumowaniu seksowna ... kozaczki-szpilki, krótka skórzana kurteczka, bluzka panterka, mocny makijaż ... jak taka chcąca się postarzyć 17-to latka, trochę przerysowana, ale taki ma widocznie styl i w dniu ślubu dała temu wyraz ... kozaczki rulez .... :D
papilio1@op.pl
i tylko dlatego ją podziwiam,
że w dniu ślubu nie zrobiła z siebie słodkiej księżniczki skoro na codzień taka nie jest, nie zdradziła się dziewczyna,
tyle że ten dekolt to jednak proponowałabym jej ciut mniejszy :)
sama uwielbiam duże dekolty, ale mam resztkę dobrego smaku ;)
chociaż moja mama (która nie bedzie przy szyciu sukni), co chwila mi powtarza - tylko nie zrób sobie za dużego dekoltu ;))
że w dniu ślubu nie zrobiła z siebie słodkiej księżniczki skoro na codzień taka nie jest, nie zdradziła się dziewczyna,
tyle że ten dekolt to jednak proponowałabym jej ciut mniejszy :)
sama uwielbiam duże dekolty, ale mam resztkę dobrego smaku ;)
chociaż moja mama (która nie bedzie przy szyciu sukni), co chwila mi powtarza - tylko nie zrób sobie za dużego dekoltu ;))
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
no to ja też sie pożale... przez ten cały stres związany ze śmiercią cioci i załatwianiem opieki dla małego całą gębę mi wysypało i jeszcze dla dobitki dopadła mnie opryszczka. Wyglądam jak potwór... Ciesze sie tylko ze to na msc przed slubem a nie na 2 dni przed... tak jeszcze mam czas zeby się wykurować... Normalnie tragedia z tą cerą... już nawet kebeby przestalam wcinać bo myślałam ze od tego... Cięzko jest ale chyba powróce do moich nawyków zywieniowych bo nie działa ta dieta antykebabowa :D

juz mam wizje jak będzie wygądać moja buzia w tym całym stresie :( opryszczka jest fuuuuj, zawsze mnie dopada jak mam organizm wymęczony i osłabiony w jakiś sposób :( a tak nnt, pod salonem Paris mają sklep z sukienkami i garsonkami wszystkie w rozm. 40-50 większośc jest raczej dla naszych mam ale są też niektóre fajne takie bardziej eleganckie kompleciki dla nas. Może się przyda komuś namiar :) wpadłam tam wczoraj z mamą przy okazji ale ku jej rozpaczy (a nosi 34)nic nie znalazła :)

A ja myślę już o mojej przymiarce i w sumie przy kroju mojej sukni nie powinno być dużo do poprawy, bo rozchodzi się delikatnie pod biustem.... na pewno długość się poprawi i z tyłu żebym była ściśnięta, na wysokości biustu, żeby nic nie spadło, a tak to w sumie nie ma dopasowywania w okolicy brzucha czy bioder... tak mi się przynajmniej wydaje;)
jak to mówi Mój: -a znasz taką bajkę łódź?
- nie...
- to się łudź, łudź.... ;D
jak to mówi Mój: -a znasz taką bajkę łódź?
- nie...
- to się łudź, łudź.... ;D
Mysiorka.. a pierwszy raz (bo może nie doczytałam) czy odbierasz??
mamy tą samą suknię no i tak jak mówisz, nie ma przy niej za dużo roboty. mi ją zwęzili i skracają. po pierwszym skróceniu jest nadal za długa i jeszcze ja tam zostawiłam. mam wrażenie, że mi trochę krzywo zcięto plisy w jednym miejscu, ale na szczęście ona się tak układa, że nie rzuca sie to w oczy.
mamy tą samą suknię no i tak jak mówisz, nie ma przy niej za dużo roboty. mi ją zwęzili i skracają. po pierwszym skróceniu jest nadal za długa i jeszcze ja tam zostawiłam. mam wrażenie, że mi trochę krzywo zcięto plisy w jednym miejscu, ale na szczęście ona się tak układa, że nie rzuca sie to w oczy.
Byłam dzisiaj na ostatniej przymiarce, dobrałam dodatki. Wcześniej miałam robioną fryz i makijaż... jestem zadowolona, tylko boję się Wam pokazać fotki :P :P
He he :D
Wklejam, ale bądźcie łaskawe, to mój pierwszy makijaż w życiu (nigdy nikt mnie nie malował, ani sama siebie)
To moja suknia :)

A to makijaż - trochę już nie taki jak na początku, ale jest :D

I fryzura:

Wklejam, ale bądźcie łaskawe, to mój pierwszy makijaż w życiu (nigdy nikt mnie nie malował, ani sama siebie)
To moja suknia :)

A to makijaż - trochę już nie taki jak na początku, ale jest :D

I fryzura:

Makijaż robiła mi kosmetyczka, mam nadzieję że w dniu ślubu zwróci na to uwagę.
Dzięki :)
Dzięki :)
hejka, no ja troche pokomentuje ale mam nadzieję że moje spostrzeżenia się przydadzą :)
po pierwsze- czemuście sie wszystkie na ten fiolet uparły? :)
masz brązowe włoski więc podejrzewam ze pięknie ci by było w brązach i beżu, dodatkowo masz piękne duze oczy więc warto by je bylo moim zdaniem bardziej wyeksponować.
osobiście widzalabym cie w takim makijażu:
dolna powieka beżowym cieniem albo tylko korektorem, tylko przy zewnętrznym kąciku lekko ciemnym brązowym cieniem, na górnej beżowym przy wewnętrznej a ciemnym na zewnętrznej dodatkowo pociągnięta czarną kredką ( coś a la kocie oczko) i dobrze wytuszowane rzesy. jak znajde zdjęcie to wkleje żeby pokazac o co mi chodzi.
po pierwsze- czemuście sie wszystkie na ten fiolet uparły? :)
masz brązowe włoski więc podejrzewam ze pięknie ci by było w brązach i beżu, dodatkowo masz piękne duze oczy więc warto by je bylo moim zdaniem bardziej wyeksponować.
osobiście widzalabym cie w takim makijażu:
dolna powieka beżowym cieniem albo tylko korektorem, tylko przy zewnętrznym kąciku lekko ciemnym brązowym cieniem, na górnej beżowym przy wewnętrznej a ciemnym na zewnętrznej dodatkowo pociągnięta czarną kredką ( coś a la kocie oczko) i dobrze wytuszowane rzesy. jak znajde zdjęcie to wkleje żeby pokazac o co mi chodzi.

Kasiasta_2004 to nie fiolet, a róż :) Sama wybrałam między beżami i brązem a różem. I nie żałuję. Jestem osobą bladą i beże tylko by to podkreśliły niestety. Poza tym będzie różowy bukiet i to będzie ze sobą współgrało.
Może kiedyś będzie okazja, żeby wypróbować zaproponowaną przez Ciebie tonację :) Nie mówię nie, aczkolwiek dobrze się czułam w tym różowym. :]
Jeszcze raz dzięki za WSZYSTKIE słowa! :)
Może kiedyś będzie okazja, żeby wypróbować zaproponowaną przez Ciebie tonację :) Nie mówię nie, aczkolwiek dobrze się czułam w tym różowym. :]
Jeszcze raz dzięki za WSZYSTKIE słowa! :)
Dziękuję za poświęcony czas.
Nie mniej jednak nie maluję się sama W OGÓLE i nie mam nawet czym wypróbować. Tak jak napisałam, może kiedyś będzie okazja. :)
Nie mniej jednak nie maluję się sama W OGÓLE i nie mam nawet czym wypróbować. Tak jak napisałam, może kiedyś będzie okazja. :)
jaa... nie miałam netu 5 dni i kurde ile postów poleciało ;)
ta cała niunia- cudna! Jak te panienki z rosyjskich ślubów ;)
Agata: ja też Cię nie widzę w różowym... masz piękny kolor włosów i jak dla mnie ten róż jest za zimny, zgadzam się z Kasiastą. Obejrzyj moją relację (ślub ajeczki), na co dzień jestem rudawa (choć do ślubu trochę za ciemne mi wyszły) i blada a makijaż miałam ciemny, z brązem, nie chciałam różowego, bo wyszłyby mi takie spłakane oczy - nie obraź się ;)
Jeśli jednak chcesz coś jasnego, to prędzej róż wpadający w łosoś, ten wg mnie jest zdecydowanie za zimny do twojej urody.
[/url]
[/url]
ta cała niunia- cudna! Jak te panienki z rosyjskich ślubów ;)
Agata: ja też Cię nie widzę w różowym... masz piękny kolor włosów i jak dla mnie ten róż jest za zimny, zgadzam się z Kasiastą. Obejrzyj moją relację (ślub ajeczki), na co dzień jestem rudawa (choć do ślubu trochę za ciemne mi wyszły) i blada a makijaż miałam ciemny, z brązem, nie chciałam różowego, bo wyszłyby mi takie spłakane oczy - nie obraź się ;)
Jeśli jednak chcesz coś jasnego, to prędzej róż wpadający w łosoś, ten wg mnie jest zdecydowanie za zimny do twojej urody.

Cześć dziewczyny... ja jak zwykle z rana mam trochę czasu, więc nadrabiam zaległości :)
Agata - może byś poszła do jakieś koleżanki, która się chociaż trochę maluje i popróbowała u niej co Ci bardziej pasuje... też nie jestem przekonana co do tego różu (chociaż sama czasem się tak maluję)... no i koniecznie bardziej niech Ci kosmetyczka rzęsy wytuszuje, żeby podkreślić twoje duże oczka, które są twoim atutem :) No i może jakiś błyszczyk na usta? :)
Agata - może byś poszła do jakieś koleżanki, która się chociaż trochę maluje i popróbowała u niej co Ci bardziej pasuje... też nie jestem przekonana co do tego różu (chociaż sama czasem się tak maluję)... no i koniecznie bardziej niech Ci kosmetyczka rzęsy wytuszuje, żeby podkreślić twoje duże oczka, które są twoim atutem :) No i może jakiś błyszczyk na usta? :)
ooj, sliczna jestes!
Jendka ten makijaz troche ci nie pasuje. Dziewczyny maja racje.
Poza tym, to widac, ze nie malujesz sie na codzien - to co masz na oczach troche za mocne. To tak jabym ja sobie pomalowala usta szminka - makijaz trzeba "umiec nosic". Mysle, ze ten czulas troche za bardzo.
popros o zimne kolory i przynajmniej dwa - zeby schodzily sie delikatnie.
A tak wogole, to dzien dobry.
Wy wogole nie jestescie zmasakrowane? Ja sie czuje okropnie. Nie mam zalatwionych wszystkich spraw, w pracy zle. Mecza mnie a przeciez juz mam wypowiedzenie w reku. Chyba tylko po to zeby sie usprawiedliwic. Wczoraj pozarlam sie z szefem. Pojechalam ostro, niby mam na to zlew, ale wieczorem moje kochanie musialo mnie pocieszac lodami czekoladowymi bo mna trzeslo z nerwow.
uciekam ;)
Jendka ten makijaz troche ci nie pasuje. Dziewczyny maja racje.
Poza tym, to widac, ze nie malujesz sie na codzien - to co masz na oczach troche za mocne. To tak jabym ja sobie pomalowala usta szminka - makijaz trzeba "umiec nosic". Mysle, ze ten czulas troche za bardzo.
popros o zimne kolory i przynajmniej dwa - zeby schodzily sie delikatnie.
A tak wogole, to dzien dobry.
Wy wogole nie jestescie zmasakrowane? Ja sie czuje okropnie. Nie mam zalatwionych wszystkich spraw, w pracy zle. Mecza mnie a przeciez juz mam wypowiedzenie w reku. Chyba tylko po to zeby sie usprawiedliwic. Wczoraj pozarlam sie z szefem. Pojechalam ostro, niby mam na to zlew, ale wieczorem moje kochanie musialo mnie pocieszac lodami czekoladowymi bo mna trzeslo z nerwow.
uciekam ;)
A ja jestem po pierwszej przymiarce, zdjęcia są, ale na kompie w domku.... nie zdążyłam przegrać gdziekolwiek :(
Ale powiem tak: SUKNIA JEST NIEZIEMSKA!:D Po prostu najpiękniejsza na świecie, jak te kryształki odbijają światło! Niesamowicie się czuje w niej:)
Oczywiście trzeba zwęzić sporo z tyłu, bo "pani to taka szpileczka" :/ no i skrócić... zmieniła się również koncepcja fryzury a zarazem i biżuterii i bukietu;) włoski muszę mieć koniecznie rozpuszczone, bo za chudo wyglądam, włoski dają obraz pełności, a w koku moje obojczyki się rzucają w oczka...
Kupiłam już nawet opaskę z cyrkonii do włosków, bransoletkę, kolczyki delikatne malutkie:) A skoro storczyka we włosach nie będzie, to bukiet i bez nich również:) To tyle:)
Ale powiem tak: SUKNIA JEST NIEZIEMSKA!:D Po prostu najpiękniejsza na świecie, jak te kryształki odbijają światło! Niesamowicie się czuje w niej:)
Oczywiście trzeba zwęzić sporo z tyłu, bo "pani to taka szpileczka" :/ no i skrócić... zmieniła się również koncepcja fryzury a zarazem i biżuterii i bukietu;) włoski muszę mieć koniecznie rozpuszczone, bo za chudo wyglądam, włoski dają obraz pełności, a w koku moje obojczyki się rzucają w oczka...
Kupiłam już nawet opaskę z cyrkonii do włosków, bransoletkę, kolczyki delikatne malutkie:) A skoro storczyka we włosach nie będzie, to bukiet i bez nich również:) To tyle:)
witajcie :)
wczoraj w zamian ulubionych horrorów ogladaliśmy z M. komedię romantyczną, to jakaś nowość pt. "Moja dziewczyna wychodzi za mąż", polecam, bardzo sympatyczna i pośmialiśmy się :)
Agata, widzę że nie będę pierwszą, która zaproponuje Ci brązy :) też mi się zdaje, że będzie Ci bardziej do twarzy
wczoraj w zamian ulubionych horrorów ogladaliśmy z M. komedię romantyczną, to jakaś nowość pt. "Moja dziewczyna wychodzi za mąż", polecam, bardzo sympatyczna i pośmialiśmy się :)
Agata, widzę że nie będę pierwszą, która zaproponuje Ci brązy :) też mi się zdaje, że będzie Ci bardziej do twarzy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
Mysiorka - najważniejsze, że czujesz się w niej wyjątkowo i że jesteś zadowolona! Ciężko oceniać jak się niczego nie widzi ;)
sunny1984 - suknia kupiona w poznańskim salonie
A co do makijażu... jest trochę czasu, aczkolwiek do brązów nie jestem przekonana. Zobaczymy :) Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona :]
sunny1984 - suknia kupiona w poznańskim salonie
A co do makijażu... jest trochę czasu, aczkolwiek do brązów nie jestem przekonana. Zobaczymy :) Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona :]
Mysiorka nie histeryzuj mi tu kobieto!!!!!!:) sama widzisz jak to do tej pory wygladalo z prognozami pogody!! wiec nie ma sie co nastawiac na deszcz bo tak powiedzieli - mowie Ci:)
a co do twojej relacji z przymiarki to po 1 zazdroszcze uczucia bo moja suknia piekna ale ja chwilowo czuje sie jak kupa w niej, ale taka inna kupa - duza i blada :D
a po 2 to wielkie PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ze nie wstawilas ani jednej tyci tyciuchnej foty:P
a babki w mariecie ogolnie jak? ja dzis ide sprawdzic czy mi dobrze zwezily:)
aaa i jakie kolczyki kupilas?!:)
a co do twojej relacji z przymiarki to po 1 zazdroszcze uczucia bo moja suknia piekna ale ja chwilowo czuje sie jak kupa w niej, ale taka inna kupa - duza i blada :D
a po 2 to wielkie PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ze nie wstawilas ani jednej tyci tyciuchnej foty:P
a babki w mariecie ogolnie jak? ja dzis ide sprawdzic czy mi dobrze zwezily:)
aaa i jakie kolczyki kupilas?!:)
wkleję fotki, po prostu nie mam ich ze sobą no:P Ale na przymiarce babki miłe jak najbardziej, ale zmęczone były, widać było. Ogólnie jak już pisałam zmieniła się koncepcja co do fryzury, a kolczyki miały być widoczne przy koku... a skoro mam tą opaskę ( żadem diadem wielki i wystający;) to nie będę dawać strojnych kolczyków, tylko takie drobniutkie kupiłam dwie pary;) Muszę sobie poszukać jakiegoś zdjęcia z ładnymi falami-lokami, żeby pokazać u fryzjera jutro ;) a kolejna przymiarka w środę:)
aaaaa zapomniałam powiedzieć, że reklamujemy łóżko z ikei- porysowane jest :/ aaaaaaaaa nic nigdy nie może być w porządku...
aaaaa zapomniałam powiedzieć, że reklamujemy łóżko z ikei- porysowane jest :/ aaaaaaaaa nic nigdy nie może być w porządku...
Mysiorka wklej linka, poczytamy co to za bzdury! ;)
http://www.twojapogoda.pl/
wejdźcie najpierw w prognozę sezonową- super extra, a potem na 16 dni... tylko deszcz cholera :/ i to 14 stopni 6 września!!
ta stronka trochę lepsza http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale nie ma na 6 nic, tylko 5.09 będzie popadywać i pochmurno straszliwie:(
wejdźcie najpierw w prognozę sezonową- super extra, a potem na 16 dni... tylko deszcz cholera :/ i to 14 stopni 6 września!!
ta stronka trochę lepsza http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale nie ma na 6 nic, tylko 5.09 będzie popadywać i pochmurno straszliwie:(
Ktoś wklejał linka do jakiegoś portalu zagranicznego... ale nie pamiętam gdzie to było ;)
Ja mam zamówioną pogodę na 20 września i będzie piękna :) Jeśli macie gdzieś w niebie swoje dobre duszki to też zamówcie :D
ja wróżąc pogode mojej siostrze na slub opierałam sie na serwisie www.pogodynka.pl, ale na 99% pogode wiem zawsze na dwa trzy dni wczesniej z meteorogramów na: new.meteo.pl
Jest tam wybór miasta i jesli ktos wie jak odczytac te meteorogramy to mozna sobie godzina po godzinie przewidziec pogode na slub :)
Ja mojej siostrze mówiłam, ze jak bedzie jechala na slub bedzie padac a potem sie wypogodzi w czasie mszy :) Jeszcze jej narzeczony scisnal ja za reke na slubie, bo slonce zaczęło na witraze padac i piekne kolorki zaczely w kosciele błyskać. Ona nie wierzyla wczesniej ze przepowiem te pogode i powiedziała, że jak sie sprawdzi, to da mi skrzynke piwa :)...no i wisi mi ta skrzynke :) heheh :)
Jest tam wybór miasta i jesli ktos wie jak odczytac te meteorogramy to mozna sobie godzina po godzinie przewidziec pogode na slub :)
Ja mojej siostrze mówiłam, ze jak bedzie jechala na slub bedzie padac a potem sie wypogodzi w czasie mszy :) Jeszcze jej narzeczony scisnal ja za reke na slubie, bo slonce zaczęło na witraze padac i piekne kolorki zaczely w kosciele błyskać. Ona nie wierzyla wczesniej ze przepowiem te pogode i powiedziała, że jak sie sprawdzi, to da mi skrzynke piwa :)...no i wisi mi ta skrzynke :) heheh :)
mnie dopada, ale raczej przed egzaminem, który już niedługo :) po egzaminie na pewno dopadnie mnie stres przed slubem :) po slubie na pewno dopadnie mnie stres przed lotem samolotem na podroz poslubna :) jak juz dolecimy to dopadnie mnie stres zwiazany z calym pobytem, bo w niedziele na costa del sol wybuchla bomba :) no i tak cale zycie streessssss :))
kwiaty dla swiadkowej? zawiadomienia do pracy itp? pończochy? pudełka na ciasto dla gości? księga gości? buty na zmianę? zamówić wizytę u fryzjerki/kosmetyczki? no nie wiem o czym jeszcze mogłaś zapomnieć :)))
ale szczerze mówiąc ja też mam takie wrażenie cały czas, że o czymś zapomniałam i co jakiś czas mi się o czymś przypomina :)
ale szczerze mówiąc ja też mam takie wrażenie cały czas, że o czymś zapomniałam i co jakiś czas mi się o czymś przypomina :)
nic z tych rzeczy :)
kwiatów dla świadkowej nie będzie, zawiadomień w pracy nie będzie - napiszę tylko info na forum, ciasta gościom nie będę rozdawać więc pudełka niepotrzebne, księgi gości nie będzie, reszta załatwiona :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
widzialam odpowiedz, widzialam - tylko miaalm troche do roboty i nie moglam odpisac ;)
naprawde macie pecha z tymi dostawcami:) oby to nowe lozko bylo git:)
co do fryzury to faktycznie jesli jestes az taka drobna to loki miekkie albo fale na pewno beda wygladaly ladnie, tak subtelnie :)
wstaw foto pozniej tej opaski bo jestem ciekawa:) ale chyba taka cieniutka prawda? bo gruba na maxa chyba by Ci nie pasowala.
ja sie musze w koncu wybrac kupic te kolczyki.
w sobote chyba bede miala runde z moim M. zeby kupic buty, koszule kamizelke itd i wraz z moja swiadkowa bo bedzie szukala sukienki :))
takze szykuje sie niezly maraton:)
naprawde macie pecha z tymi dostawcami:) oby to nowe lozko bylo git:)
co do fryzury to faktycznie jesli jestes az taka drobna to loki miekkie albo fale na pewno beda wygladaly ladnie, tak subtelnie :)
wstaw foto pozniej tej opaski bo jestem ciekawa:) ale chyba taka cieniutka prawda? bo gruba na maxa chyba by Ci nie pasowala.
ja sie musze w koncu wybrac kupic te kolczyki.
w sobote chyba bede miala runde z moim M. zeby kupic buty, koszule kamizelke itd i wraz z moja swiadkowa bo bedzie szukala sukienki :))
takze szykuje sie niezly maraton:)
właśnie podczytuję pod biurkiem Claudię, jest w niej artykuł o wedding plannerkach, kilka pomysłów na uświetnienie przyjęcia weselnego spodobałoby się naszym miłośniczkom balonikopiesków i połykaczy ognia :))
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
a proszę bardzo:
- pod kościołem wypuszczanie tysiąca motyli (w indiańskich wierzeniach symbolizują miłość),
- szczudlarze przebrani za anioły, obsypujący gości złotym pyłem,
- nauka tańca brzucha,
- recital znanej gwiazdy,
- salwa z armaty na powitanie młodych,
- odlot sprzed kościoła helikopterem,
- rzeźba z lodu z wtopionym TIR-em (modelem auta) - na specjalne życzenie
:))
- pod kościołem wypuszczanie tysiąca motyli (w indiańskich wierzeniach symbolizują miłość),
- szczudlarze przebrani za anioły, obsypujący gości złotym pyłem,
- nauka tańca brzucha,
- recital znanej gwiazdy,
- salwa z armaty na powitanie młodych,
- odlot sprzed kościoła helikopterem,
- rzeźba z lodu z wtopionym TIR-em (modelem auta) - na specjalne życzenie
:))
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
ja się zdam chyba na fryzjera... powiem, że mają być jak naturalniejsze loki-fale (żadne sprężynki ani pudelki) do tej oto opaski;) fotkę strzelę i się okaże:) jednak nie pojedziemy dziś do ikei z tym szczytem, bo nie udało nam się znaleźć transportu:/ Niech Mój teraz sam sobie załatwia, zobaczymy kiedy będzie łóżko... :P
ja też nie wiem :)
ale się nie przejmuję,
mój fryzjer nie robi próbnego czesania :)
bukiet też nie wiem jak będzie wygladał,
powiedziałam tylko, że chcę żeby był wydłużony w kształcie i kolorystyce ecru - zieleń, resztę pozostwiam inwencji florystki :)
ale się nie przejmuję,
mój fryzjer nie robi próbnego czesania :)
bukiet też nie wiem jak będzie wygladał,
powiedziałam tylko, że chcę żeby był wydłużony w kształcie i kolorystyce ecru - zieleń, resztę pozostwiam inwencji florystki :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
asia_ce ja idę do fryzjera, który zrobił mi dobrze baleyage, a nie wiem jak czesze ślubnie... się okaże na próbnej, więc może nie zwlekaj, umów się na próbną to ocenisz wynik...
aaaa poszukałam trochę loków, to zaraz powklejam :P mam już dłuższe włosy niż na nk jakby co i naturalnie falowane;)

[/UR

[/URL
aaaa poszukałam trochę loków, to zaraz powklejam :P mam już dłuższe włosy niż na nk jakby co i naturalnie falowane;)

Salambo --- śmiejemy się z tych pomysłów z Claudii, ale właśnie dzisiaj moja znajoma opowiedziała mi, że jej narzeczony załatwił armatę na wesele!!!! :D LOL!
Chyba planują wystrzelić na cześć pary młodej, szczerze to nie mam pojęcia.
Jeszcze balonikopiesków brakuje ;)
Trochę mnie to rozbawiło, ale no cóż... Chyba gdybym miała wybierać to wolałabym pokaz sztucznych ogni niż armatę :/
Trochę mnie to rozbawiło, ale no cóż... Chyba gdybym miała wybierać to wolałabym pokaz sztucznych ogni niż armatę :/
Ja się ostatnio nabijałam, bo w tym programie "Przebojowa noc" były pudelki, które robiły sztuczki i inne takie. Śmiałam się, że takie urozmaicenie wesela będzie :D :P
cześć dziewczyny
wpadłam się tylko przywitać ... marnowania urlopu ciąg dalszy ...
ale w końcu mamy swój samochód i jutro w końcu podpisujemy umowę kredytową i akt notarialny ... już mam dość tego siedzenia w domu, wczoraj pojechaliśmy sobie do Krynicy Morskiej na lody :)) wiem, kawał drogi i szkoda czasu, ale w sumie to mamy dość marnowania wolnego i coś chcieliśmy zrobić ...
dziś jedno mnie ucieszyło :) za urodzenie dziecka "zgarniemy" 9 tyś zł :))))) okazało się, ze mamy takie ubezpieczenie pracownicze, co płaci za urodzenie dziecka obojgu rodzicom :))) super !! groszek będzie miał super wózek i za te pieniądze urządzimy mu pokoik, żeby nie było, że rozwalimy pieniądze które są dla niego :DDD
wpadłam się tylko przywitać ... marnowania urlopu ciąg dalszy ...
ale w końcu mamy swój samochód i jutro w końcu podpisujemy umowę kredytową i akt notarialny ... już mam dość tego siedzenia w domu, wczoraj pojechaliśmy sobie do Krynicy Morskiej na lody :)) wiem, kawał drogi i szkoda czasu, ale w sumie to mamy dość marnowania wolnego i coś chcieliśmy zrobić ...
dziś jedno mnie ucieszyło :) za urodzenie dziecka "zgarniemy" 9 tyś zł :))))) okazało się, ze mamy takie ubezpieczenie pracownicze, co płaci za urodzenie dziecka obojgu rodzicom :))) super !! groszek będzie miał super wózek i za te pieniądze urządzimy mu pokoik, żeby nie było, że rozwalimy pieniądze które są dla niego :DDD
papilio1@op.pl
tokio to cudownie :)
Oj też bym do Krynicy pojechała :P :D
Oj też bym do Krynicy pojechała :P :D
Takie wypady wcale nie muszą zawierać w sobie czegoś szczególnego :D
A tu dla miłośniczek balonikopiesków: http://pl.youtube.com/watch?v=YcmNXPeV34U
A tu dla miłośniczek balonikopiesków: http://pl.youtube.com/watch?v=YcmNXPeV34U
wracając do włosów to ja mam baardzo długie - brakuje mi 10 cm do konca plecow ;)) no i do tego są grube - dlatego sama już nie wiem jak się uczesać. Poszłabym w rozpuszczonych, ale będzie mi wtedy gorąco i będę się pocić :) a z upiętymi to trochę wygodniej powinno być :) na drugi dzień rozpuszczę i się pomęczę :)
marta82 na Allegro, kosztowała 27 zł. o ile się nie mylę. U tego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5060364
A ja właśnie wróciłam z kościoła i przystąpiłam do pierwszej spowiedzi. Denerwowałam się bardzo, ale ksiądz bardzo ciekawie do mnie mówił, skupił się na małżeństwu, problemach małżeńskich i zależało mu, żeby ta spowiedź była jeszcze jednym krokiem przygotowującym :) Jestem szczęśliwa :)
A ja właśnie wróciłam z kościoła i przystąpiłam do pierwszej spowiedzi. Denerwowałam się bardzo, ale ksiądz bardzo ciekawie do mnie mówił, skupił się na małżeństwu, problemach małżeńskich i zależało mu, żeby ta spowiedź była jeszcze jednym krokiem przygotowującym :) Jestem szczęśliwa :)
Tu link do aukcji: http://www.allegro.pl/item417216715_mloda_para_dekoracja_na_tort_me_to_you_slub.html
A można też kupić od nich ze strony: http://www.mkr.pl/
A można też kupić od nich ze strony: http://www.mkr.pl/
A co powiecie na to wrześniówki... moja siostra właśnie kategorycznie odmówiła - zrezygnowała - z bycia moją świadkową. ;(
Salambo - u spowiedzi pod Poznaniem -- tu mamy ślub
Powód... hmm... dużo bym musiała opisać, ale ogólnie dzisiaj się pokłóciłyśmy, m.in. o to że mam siostrę o wszystko prosić i błagać, po czym przed momentem nastąpił kłótni ciąg dalszy i na zakończenie powiedziała, że kategorycznie nie będzie moją świadkową.
Wiem, że to wyjdzie na dobre, ale jestem załamana, bo nie mam nikogo na świadka :(
Powód... hmm... dużo bym musiała opisać, ale ogólnie dzisiaj się pokłóciłyśmy, m.in. o to że mam siostrę o wszystko prosić i błagać, po czym przed momentem nastąpił kłótni ciąg dalszy i na zakończenie powiedziała, że kategorycznie nie będzie moją świadkową.
Wiem, że to wyjdzie na dobre, ale jestem załamana, bo nie mam nikogo na świadka :(
Agata, nie martw sie.... Ja tez przed chwila zawiodlam sie PO RAZ KOLEJNY na pewnej, wydawaloby sie, bliskiej osobie... aj szkoda gadac....
u nas ze swiadkami tez byl problem...najblizsze nasze osoby zostaly za oceanem i z oczywistych powodow nie beda mogly byc z nami....dlatego na swiadkow bierzemy swoich braci i tym sposobem bedziemy mieli dwoch facetow...
u nas ze swiadkami tez byl problem...najblizsze nasze osoby zostaly za oceanem i z oczywistych powodow nie beda mogly byc z nami....dlatego na swiadkow bierzemy swoich braci i tym sposobem bedziemy mieli dwoch facetow...
Nie mam brata, nie mam kuzynek, jedynie kuzynów, ale oni nie wiedzą czy będą no i nie czuję się z nimi związana. Mam koleżanki, przyjaciółki, ale nie chciałabym żadnej wyróżnić, żeby pozostałe nie poczuły się urażone, poza tym trudno mi będzie wybrać którąś. Strasznie ciężko... Na razie muszę ochłonąć i chwilę pomyśleć.
Dzięki za wszystkie słowa wsparcia!
Dzięki za wszystkie słowa wsparcia!
hej Dziewczynki:) Jak troszkę więcej się Was tu zbierze to mooooooże wstawię zdjęcie z przymiarki:P Chociaż powiem Wam, że te zdjęcie nawet nie oddają 1% uroku i piękna tej sukni. Nie widać tego blasku kamieni, jak odbijają światło, tej bieli... no i miny narobiłam niezłe, więc tylko jedno się nadaje ;)
to może załóż wątek- dobry fryzjer z Redy a poszukaj na Internecie jakiś salonów i zrób rundkę do Redy... coś trzeba w końcu zrobić z tym brakiem fryzjera;)
jestem :)
to gdzie te zdjęcia ? :)
Asia musisz się poświęcić i pojechać na fryzjerowy rekonesans, bo zostaniesz z ręką w nocniku i będzie buba ;)
ja na początku lipca chciałam sobie zaklepać moją fryzjerkę, byłam na próbnej i co się okazało, że już zajęta jest moja godzina, musiałam poszukać kogoś innego, ale nie żałuję :)
to gdzie te zdjęcia ? :)
Asia musisz się poświęcić i pojechać na fryzjerowy rekonesans, bo zostaniesz z ręką w nocniku i będzie buba ;)
ja na początku lipca chciałam sobie zaklepać moją fryzjerkę, byłam na próbnej i co się okazało, że już zajęta jest moja godzina, musiałam poszukać kogoś innego, ale nie żałuję :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
no od razu lepiej :)
bardzo ładnie wyglądasz, sukienka wygląda na zwiwną, pewnie jest leciutka :)
Wy kobitki jesteście wszystkie takie szczupłe i zgrabne, wygladacie w swoich kreacjach przepięknie :)
bardzo ładnie wyglądasz, sukienka wygląda na zwiwną, pewnie jest leciutka :)
Wy kobitki jesteście wszystkie takie szczupłe i zgrabne, wygladacie w swoich kreacjach przepięknie :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
no wreszcie sie doczekalam:)) Mysiorka, bardzo ladnie, jak w Snie Nocy Letniej, zwiewnie :))
ja wczoraj bylam sprawdzic czy panie dobrze moja zwezily i wyrownaly gorset u gory bo bylo tyci nierowno i ku mojemu zaskoczeniu wszystko bylo super:)) wiec odebralam i mam ja juz w domku, nikt mnie nie mogl odebrac autem wiec stoczylam niezla walke jadac autobusem i rzucajac msciwe spojrzenia na kazda osobe ktora zahaczyla o moj pokrowiec :D
no i kupilam wczoraj wieczorem kolczyki, wiec jestem dosyc zadowolona z postepu :))
ja wczoraj bylam sprawdzic czy panie dobrze moja zwezily i wyrownaly gorset u gory bo bylo tyci nierowno i ku mojemu zaskoczeniu wszystko bylo super:)) wiec odebralam i mam ja juz w domku, nikt mnie nie mogl odebrac autem wiec stoczylam niezla walke jadac autobusem i rzucajac msciwe spojrzenia na kazda osobe ktora zahaczyla o moj pokrowiec :D
no i kupilam wczoraj wieczorem kolczyki, wiec jestem dosyc zadowolona z postepu :))
fotke qwkleje wieczorem albo jutro rano dlatego ze rpzenosilam sie do tescowej i torba gdzie sa wszystkie kable i miedzy innymi ten od aparatu jest na strychu a jak wczoraj wieczorem wrocilam z tego apartu to juz mi sie nie chcialo nic:)
ale zastrzegam ze foty sa tragiczne, wygladam tam jak paszkwil:)
jutro wstawie plus dorzuce fote kolczykow, zeby pokazac jak na uchu wygladaja:)
ale zastrzegam ze foty sa tragiczne, wygladam tam jak paszkwil:)
jutro wstawie plus dorzuce fote kolczykow, zeby pokazac jak na uchu wygladaja:)
hahaha
tripgirl chciałabym Cię zobaczyć w tym autobusie :))
ja jestem jakoś dziwnie wyluzowana, jedyne co mnie martwi to nocleg dla gości i ich ciągle niesprecyzowana ilość :)
właściwie to wszystko mam zaklepane i zamówione, mam nadzię że żadne nieprzewidziane okoliczności nie nastapią,
suknię zaczynam szyć dopiero od soboty, ale mam nadzieję że szybko i sprawnie pójdzie
tripgirl chciałabym Cię zobaczyć w tym autobusie :))
ja jestem jakoś dziwnie wyluzowana, jedyne co mnie martwi to nocleg dla gości i ich ciągle niesprecyzowana ilość :)
właściwie to wszystko mam zaklepane i zamówione, mam nadzię że żadne nieprzewidziane okoliczności nie nastapią,
suknię zaczynam szyć dopiero od soboty, ale mam nadzieję że szybko i sprawnie pójdzie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
Czesc wrzesniowki...
w poniedziałek rozlozylam sie na amen
mam jakis rodzaj anginy
koszmarnie sie czuje
ciagle mam goraczke
co ja zbije to po godzinie wraca
nie moge spac w nocy bo sie budze raz z zimna raz z goraca
do tego katar...bol gardla...
zapchany nos... jezu masakra
a z pracy wydzwaniaja i ciagle czegos chca.... aaaaaaaaaaa
chyba musze wylaczyc sluzbowy tel.
nie mam sily czytac wszystkiego, dotarla tyko do tematu koronkowej panny mlodej w kozaczkach.... yhm:-) te rekawy...biust...
dobrze ze ja mam w miare klasyczna i skromna sukienke
jutro kolejna przymiarka...
...ciekawe czy dam rade pojechac...
w poniedziałek rozlozylam sie na amen
mam jakis rodzaj anginy
koszmarnie sie czuje
ciagle mam goraczke
co ja zbije to po godzinie wraca
nie moge spac w nocy bo sie budze raz z zimna raz z goraca
do tego katar...bol gardla...
zapchany nos... jezu masakra
a z pracy wydzwaniaja i ciagle czegos chca.... aaaaaaaaaaa
chyba musze wylaczyc sluzbowy tel.
nie mam sily czytac wszystkiego, dotarla tyko do tematu koronkowej panny mlodej w kozaczkach.... yhm:-) te rekawy...biust...
dobrze ze ja mam w miare klasyczna i skromna sukienke
jutro kolejna przymiarka...
...ciekawe czy dam rade pojechac...
a mi sie nos zatyka jeszcze mocniej... bola mnie miesnie, stawy....
aaaaaa pomocy:-)
leze, laptop na kolanach, tv wlaczone, na stoliku lekarstwa...
w pn mam probna fryzyre i nie wiem jaka wybrac..
zapszczam wlosy od zeszlego roku , sa tak troche za ramiona
jest tez grzywka, ale zapsczam ja wec urasla tak ze moga ja wsadzic za ucho...
pokaze mam kilka propozycji
aaaaaa pomocy:-)
leze, laptop na kolanach, tv wlaczone, na stoliku lekarstwa...
w pn mam probna fryzyre i nie wiem jaka wybrac..
zapszczam wlosy od zeszlego roku , sa tak troche za ramiona
jest tez grzywka, ale zapsczam ja wec urasla tak ze moga ja wsadzic za ucho...
pokaze mam kilka propozycji
ja zawsze mowilam ze dekold musi byc prosty
zadne serduszko!
i co?! i przymierzylam... i kupilam:-)
panie w agnes sa super.. jutro kolejna przymiarka...
zastanawiam sie kiedy odebrac sukienke...
moze w czwartek w tygodniu weselnym?
bede miala urlop wiec na spokojnie pojade dobie przed poludniem zeby uniknac korkow...hmm...
zadne serduszko!
i co?! i przymierzylam... i kupilam:-)
panie w agnes sa super.. jutro kolejna przymiarka...
zastanawiam sie kiedy odebrac sukienke...
moze w czwartek w tygodniu weselnym?
bede miala urlop wiec na spokojnie pojade dobie przed poludniem zeby uniknac korkow...hmm...
a mi się właśnie zawsze podobały takie jak w Farage (już od czasu mojej komunii św.- jako dziewczynka chciałam na komunię mieć taką strojną i szeroką sukienkę a mama mi skromną kupiła i byłam załamana) do dziś mi się podobają duże i strojne sukienki i teraz kiedy wychodzę za mąż na szczęście sama mogę podjąć decyzję o sukni :) no tak głupia już jestem
Martunia wg mnie te pasują do sukienki:

http://img230.imageshack.us/img230/191/178cu

http://img230.imageshack.us/img230/7797/m1
i coś takiego, tą pierwszą miałam na ślubie siostry:

http://img224.imageshack.us/img224/2355/charlizeku9.951a60e2d3.jpg[/IM

http://img149.imageshack.us/img149/1403/keiraqt5.9cf37e1280.jp

http://img149.imageshack.us/img149/5276/keira2oc0.5511dbf59
poszukam jeszcze;)

http://img230.imageshack.us/img230/191/178cu

http://img230.imageshack.us/img230/7797/m1
i coś takiego, tą pierwszą miałam na ślubie siostry:

http://img224.imageshack.us/img224/2355/charlizeku9.951a60e2d3.jpg[/IM

http://img149.imageshack.us/img149/1403/keiraqt5.9cf37e1280.jp

http://img149.imageshack.us/img149/5276/keira2oc0.5511dbf59
poszukam jeszcze;)
Mysiorka - piękna suknia, wyglądasz bosko :) Cena odstrasza... ale szczytem nie jest!
Co do świadkowej / świadka... powoli powoli zaczynam się zastanawiać i myśleć intensywnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kupiłam sobie dziś bolerko do sukienki na poprawiny i właściwie w tej kwestii jestem gotowa :)
Co do świadkowej / świadka... powoli powoli zaczynam się zastanawiać i myśleć intensywnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kupiłam sobie dziś bolerko do sukienki na poprawiny i właściwie w tej kwestii jestem gotowa :)
Mi też mama ubiór zasponsorowała, chciałam tańszą suknię, ale w tej mojej czułam się lepiej i wygrała. Na szczęście da się tę cenę jeszcze znieść.
A mi się nie podoba! Wiecie czemu? Nie pokazała cyca! o!
kurde juz to napisalam 3 razy i znowu sie zacielo
jak sie teraz nie uda to przestaje:-)
ewaaa42 musisz postarac sie inaczej podejsc do takich sytuacji
zrozumiec...? moj kuzyn z zona nie przyjedzie bo sa w ciazy...zagrozonej i przede wszystkim trzeba lezec a nie meczyc sie kilkugodzinna podroza w samochodzie
postaraj sie cieszych z tych gosci ktorzy przyjda
chyba jestesmy do siebie podobne bo ja tez zawsze placze w takich sytuacjach:-)
3maj sie kochana!
jak sie teraz nie uda to przestaje:-)
ewaaa42 musisz postarac sie inaczej podejsc do takich sytuacji
zrozumiec...? moj kuzyn z zona nie przyjedzie bo sa w ciazy...zagrozonej i przede wszystkim trzeba lezec a nie meczyc sie kilkugodzinna podroza w samochodzie
postaraj sie cieszych z tych gosci ktorzy przyjda
chyba jestesmy do siebie podobne bo ja tez zawsze placze w takich sytuacjach:-)
3maj sie kochana!
KOlejne cztery osoby odpadły, ale się już nie martwię :)
Pisałam już wcześniej, że przy iczbie 60 osób zmieścimy się z jedzeniem i tańcami na jednej sali, a jakby przyszło 90, to zabawa byłaby na jednej, a jedzenie na drugiej sali.. a pomiędzy nimi korytarz..
Wczoraj chciałam kupić zawiadomienia i kicha, bo nie ma :(
Wszędzie są "zaproszenia na ślub" a to bzdura! O ślubie się zawiadamia, a na wesele zaprasza. Nie wiem, co to za nowy twór powstał...
Dziś będe dalej szukać zawiadomień ;)
Może gdzieś są...
Pisałam już wcześniej, że przy iczbie 60 osób zmieścimy się z jedzeniem i tańcami na jednej sali, a jakby przyszło 90, to zabawa byłaby na jednej, a jedzenie na drugiej sali.. a pomiędzy nimi korytarz..
Wczoraj chciałam kupić zawiadomienia i kicha, bo nie ma :(
Wszędzie są "zaproszenia na ślub" a to bzdura! O ślubie się zawiadamia, a na wesele zaprasza. Nie wiem, co to za nowy twór powstał...
Dziś będe dalej szukać zawiadomień ;)
Może gdzieś są...
hejkaaaa
to ja Wam trochę zazdroszczę z tym wykruszaniem się gości. u mnie nikt. zreszta, pewnie gdyby miał ktoś nie przyjść, to akurat byłby to ktoś na kim by mi szczególnie zależało, by był.
wiecie co, zawiadomienia zrobiłam sama, nawet "bosko" wyszły. zaoferowałabym swoją pomoc, ale pewnie niky by nie skorzystał.
aaa wczoraj zrobiłam winietki. też są "boskie".
a ja jestem skromna, hehe. ale to dlatego, że jestem raczej od zawsze plastycznym beztalenciem...a tu proszę, wyszło ładnie.
to ja Wam trochę zazdroszczę z tym wykruszaniem się gości. u mnie nikt. zreszta, pewnie gdyby miał ktoś nie przyjść, to akurat byłby to ktoś na kim by mi szczególnie zależało, by był.
wiecie co, zawiadomienia zrobiłam sama, nawet "bosko" wyszły. zaoferowałabym swoją pomoc, ale pewnie niky by nie skorzystał.
aaa wczoraj zrobiłam winietki. też są "boskie".
a ja jestem skromna, hehe. ale to dlatego, że jestem raczej od zawsze plastycznym beztalenciem...a tu proszę, wyszło ładnie.
wiesz Salambo... ja byłam ostatnio na weselu gdzie nie było winietek- więc był wyścig, zamiast zająć się parą młodą, to umawiali sie, kto biegnie z której strony do miejsca, bo inaczej siedzieli by koło jakiś obcych ludzi... :/ ale wiadomo są różne opinie, każdy w miarę zna swoich gości i wie, co jest dla nich odpowiednie :)
dzien dobry dziewczeta:)
w ten piatkowy dzien, jupi :))
u nas liczba gosci oscyluje w okolicach 60 i tak juz zostanie, w sumie jest tyle ile chcielismy:)
dzisiaj bede wysylala zawiadomienia - W KONCU :)
co do winietek to nawet nie moglam ich robic bo przeciez goscie co chwile swirowali, wiec dopiero teraz bede mogla zrobic dla wszystkich tych, ktorzy potwierdzili :)
w ten piatkowy dzien, jupi :))
u nas liczba gosci oscyluje w okolicach 60 i tak juz zostanie, w sumie jest tyle ile chcielismy:)
dzisiaj bede wysylala zawiadomienia - W KONCU :)
co do winietek to nawet nie moglam ich robic bo przeciez goscie co chwile swirowali, wiec dopiero teraz bede mogla zrobic dla wszystkich tych, ktorzy potwierdzili :)
to opowiem po kolei;)
byłam umówiona na 16.30 a zostałam przyjęta o 17.30 :] i żadnego 'sorry', po prostu nic... skończyli mnie robić o 20:/
baleyage extra jak ostatnio, super odcień....
babka najpierw pół godziny zachwycała się suknią, że tak pięknej dawno nie widziała, pokazywała po kolei klientkom i nawet sobie fotę zatrzymała :]
ale....nie chciała robić mi tych fal, bo ona ma wizję, o tu nad karczkiem, ze zwiewnymi włosami będzie zbyt zwiewnie (jak może być zbyt zwiewnie?), prosiła by dać jej szansę...
dałyśmy i zostałam z kokiem na boku... rozumiem, że to próba, że to niedokładnie i wyglądałby ładniej w dniu ślubu, ale kojarzył mi się z księżniczką z gwiezdnych wojen...poza tym wyglądałam staro, za poważnie... a ja chciałam coś figlarnego, dziewczęcego...w tym stylu jest przecież suknia... ogólnie zanim dojechałam do domu kosmyki mi już wypadały....
ale jak wyjęłam wsuwki i nałożyłam do zakręconych lekko końcówek opaskę- wyglądałam ślicznie... umawiam się dziś na próbną do osiedlowego fryzjera, gdzie mama mnie zapisała na wszelki wypadek, a ja nic nie wiedziałam:D
byłam umówiona na 16.30 a zostałam przyjęta o 17.30 :] i żadnego 'sorry', po prostu nic... skończyli mnie robić o 20:/
baleyage extra jak ostatnio, super odcień....
babka najpierw pół godziny zachwycała się suknią, że tak pięknej dawno nie widziała, pokazywała po kolei klientkom i nawet sobie fotę zatrzymała :]
ale....nie chciała robić mi tych fal, bo ona ma wizję, o tu nad karczkiem, ze zwiewnymi włosami będzie zbyt zwiewnie (jak może być zbyt zwiewnie?), prosiła by dać jej szansę...
dałyśmy i zostałam z kokiem na boku... rozumiem, że to próba, że to niedokładnie i wyglądałby ładniej w dniu ślubu, ale kojarzył mi się z księżniczką z gwiezdnych wojen...poza tym wyglądałam staro, za poważnie... a ja chciałam coś figlarnego, dziewczęcego...w tym stylu jest przecież suknia... ogólnie zanim dojechałam do domu kosmyki mi już wypadały....
ale jak wyjęłam wsuwki i nałożyłam do zakręconych lekko końcówek opaskę- wyglądałam ślicznie... umawiam się dziś na próbną do osiedlowego fryzjera, gdzie mama mnie zapisała na wszelki wypadek, a ja nic nie wiedziałam:D
Mysiorka... trochę podobnie jak u mnie, tyle że u mnie kobitka najpierw zrobiła tak jak ja chciałam, a później zaproponowała żebym przy okazji odświeżania farby pozwoliła sobie zrobić jej propozycję uczesania dla mnie. No i szczerze mówiąc... ze swojej byłam zadowolona, ale to, co ona mi zrobi też może być godne zastanowienia!
Trzymam kciuki, żebyś w końcu miała taką fryzurę, jaką chcesz!! :)
No i brawa dla Mamy! :]
Trzymam kciuki, żebyś w końcu miała taką fryzurę, jaką chcesz!! :)
No i brawa dla Mamy! :]
Po pierwsze dzień dobry :D
A po drugie a propo wykruszających się gości... u nas na dzień dzisiejszy z 80 osób zrobiło się 50. :) Mam nadzieję, że jeszcze ktoś potwierdzi. :]
A po drugie a propo wykruszających się gości... u nas na dzień dzisiejszy z 80 osób zrobiło się 50. :) Mam nadzieję, że jeszcze ktoś potwierdzi. :]
tripgirl znalazłam jedną firmę, która ma balony strzelające, ale:
- sprzedają balon nienapompowany, napompowane są tylko te małe baloniki w środku,
- nie ma do tego zapalnika - więc trzeba taki zapalnik kupić sobie na allegro
- koszt balonu 90 zł
namiar na firmę "Albex" Sp. z oo - www.albex.pl
Grodzka 20, Gdańsk - 58 300 07 44
- sprzedają balon nienapompowany, napompowane są tylko te małe baloniki w środku,
- nie ma do tego zapalnika - więc trzeba taki zapalnik kupić sobie na allegro
- koszt balonu 90 zł
namiar na firmę "Albex" Sp. z oo - www.albex.pl
Grodzka 20, Gdańsk - 58 300 07 44
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
Tak trochę z innej beczki ;) Idę dzisiaj na ślub mojej znajomej i szczerze Wam powiem, że jestem od rana strasznie zdenerwowana!! :D Mam nadzieję, że na moim ślubie nie będę w takich emocjach :P
Agata jak był ślub mojej siostry co cała chodziłam w nerwach... szczególnie, że stały w korku od fryzjera z Gdańska i miały wychodzić z domu o 13, a dopiero o 13 wróciły... najlepsze że w tym stresie nagrywał mnie kamerzysta i robił wywiad i straszne głupoty nagadałam:P i teraz każdy, kto ogląda film, się tego dowiaduje :] powiedziałam na dodatek, że zaręczyli się w styczniu a to było na wiosnę :] i ogólnie zmyślałam grubo :]
Mysiorka to nieźle :D :D Ale w nerwach człowiek dużo głupot robi :D
Mam nadzieję, że im wszystko pójdzie tak jak sobie wymarzyli :) Pogodę mają piękną, więc tylko pozazdrościć :]
Mam nadzieję, że im wszystko pójdzie tak jak sobie wymarzyli :) Pogodę mają piękną, więc tylko pozazdrościć :]
Mysiorka a może masz ochotę sprawdzić pogodę dla Poznania na 20 września?? ;]
martunia1985 będę miała podwiązkę. Jest niebieska, z białymi wstążeczkami i niebieskim serduszkiem :D :) Dostałam gratis w salonie z suknią.
mami z tego co wiem jeśli chodzi o prawa konsumenta to można zawsze zwrócić lub wymienić pod warunkiem, że towar nie ma śladów użytkowania, jest w oryginalnym opakowaniu i ma metkę.
A wkleisz foto? Może ktoś od Ciebie odkupi? :)
A wkleisz foto? Może ktoś od Ciebie odkupi? :)
kurde mam problem dziewczyny...
Znalazłam te kieckę która mi sie podoba-dziewczyna ma do sprzedania za 2,5 tyś do negocjacji, w salonie za 3,5 jest a krawcowa moze uszyć za 1,7 ale nie wiadomo z jakim efektem.... Suknia jest ecri, mój rozmiar, wzrost tylko kurcze jest ECCCCCRRRIII :( a mój przyszly ma bialy kubraczek ze srebrną nitką... piękny kubraczek... nie wiem co robić... miałam szyć taką samą tylko białą... a z drugiej strony tu jest gotowiec... kuurcze ale jestem w meeegaśnej kropce
Znalazłam te kieckę która mi sie podoba-dziewczyna ma do sprzedania za 2,5 tyś do negocjacji, w salonie za 3,5 jest a krawcowa moze uszyć za 1,7 ale nie wiadomo z jakim efektem.... Suknia jest ecri, mój rozmiar, wzrost tylko kurcze jest ECCCCCRRRIII :( a mój przyszly ma bialy kubraczek ze srebrną nitką... piękny kubraczek... nie wiem co robić... miałam szyć taką samą tylko białą... a z drugiej strony tu jest gotowiec... kuurcze ale jestem w meeegaśnej kropce

Kasiasta_2004 rzeczywiście dylemat... Musisz sobie na spokojnie sama przemyśleć, czy chcesz jednak ecru i wtedy podjąć decyzję. Byle nie za późno - w razie czego żeby krawcowa zdążyła.
Kasiasta... po 1 czy dobrze Ci w ecru? Po drugie masz już mało czasu... po 3 mówiąc kubraczek masz na myśli gajer czy kamizelkę? po 4 może dziewczyna zejdzie do 2tys, bo trochę dużo chce... Wniosek taki: umów się jak najszybciej na przymiarkę i wtedy będziesz się zastanawiać w trybie przyśpieszonym:)
Jeśli ecru Ci pasuje - w sensie że nie będziesz później rozczarowana, że chciałaś białą - to bierz! :)
Chyba że Narzeczony ma swoją wymarzoną kamizelkę - w co wątpię :D
mami - czekam na foto... zdradź tylko za ile je kupiłaś?
Chyba że Narzeczony ma swoją wymarzoną kamizelkę - w co wątpię :D
mami - czekam na foto... zdradź tylko za ile je kupiłaś?
buty nr 1 jak dla mnie:)
wogole zniknac na godzine albo poltorej to potem musze czytac polowe watku :))
wlasnie rpzed chwila potwierdzila mi para, o ktorej myslelismy ze jednak nie przyjda i bardzo sie z tego ciesze bo sa super fajni :))
kurde Salambo dzieki za namairy ale czemu do cholery nikt nie sprzedaje tak zebysmy juz nie musieli nic szukac i sie meczyc pompowaniem, co nie ? :P
wogole zniknac na godzine albo poltorej to potem musze czytac polowe watku :))
wlasnie rpzed chwila potwierdzila mi para, o ktorej myslelismy ze jednak nie przyjda i bardzo sie z tego ciesze bo sa super fajni :))
kurde Salambo dzieki za namairy ale czemu do cholery nikt nie sprzedaje tak zebysmy juz nie musieli nic szukac i sie meczyc pompowaniem, co nie ? :P
Buty mi się podobają te drugie, sukienki obie są baaaardzo ładne!!! :)
Kolczyki też super! Za ile je kupiłaś?
Wpadnę tu pod wieczór, a teraz jadę na ślub :] Do usłyszenia Dziewczyny!
Kolczyki też super! Za ile je kupiłaś?
Wpadnę tu pod wieczór, a teraz jadę na ślub :] Do usłyszenia Dziewczyny!
Mysiorka, no wlasnie ze tak powiem az mi sie wlosy zjezyly, kurde oby ta pani fryzjerka przydybana dzieki twojejmamie swie sprawdzila:) ale Twoja opowiesc tylko potwierdza ze dobrze fryzure wybralas, skoro w domu przymierzylas opaske i czulas sie slicznie to znaczy ze tak jest i to najwazniejsze:)
mam takie rpzeczucie ze w ciagu tego miesiaca bedzie wiele takich naszych fryzjerowych koszmarow:)
mam takie rpzeczucie ze w ciagu tego miesiaca bedzie wiele takich naszych fryzjerowych koszmarow:)
Wiesz..to nie był brzydki kok, wierzę, że bardziej dopracowany byłby piękny, ale nie dla mnie, nie przy mojej drobnej buzi i długiej szyi... żałuję po prostu straconego czasu mojego i mojej mamy, prawie 4 godziny :/ Cóż... to był fryzjer elegancki i oblegany przez modne panie, zobaczymy, co mi zrobią w osiedlowym zakładziku ;)
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DZIEWCZYNY!!!!!!!!!! PRZYSZLAM DO DOMU I PĘDĘM KU KUBRACZKOWI MĘZOWEMU I COOOO???!!! I JEST ECRI!!!! NIE JEST ŚNIEŻNOBIAŁY ALE DELIKATNIE ZLAMANA BIEL!!!!!! HUUUUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAA!!! W NIEDZIELE IDE MIERZYĆ KIECKE :d:d:d:d:d:d JEEEEEEEEZU CIESZE SIE JAK DZWONEK :p

Kasiasta_2004 no to pięknie! :) Cieszę się razem z Tobą!
Ja właśnie wróciłam ze ślubu, który był przepiękny :)
Ja właśnie wróciłam ze ślubu, który był przepiękny :)
hej dziewczyny
bylam na przymiarce wczoraj, wszystko gra
a dzis mialam spotkanie z naszym zespolem
i wszystko ok...uffffff bo martwilam sie
dzownie do gosica zbey sie umowi i mwie mu jak sie nazywam i ze to chodiz o 13 wrzesnia
a on "aaa...te poprawiny za tydzien?"
hahhaha:-) albo dzownie i mowie wyrazie "wesele"
a on mowi, "eee spoko spoko przeciez to za miesiace"
a ja "3 tygodie"!!!!haahhahahaha
oles nie jest polakiem i troche trudno sie z nim dogadac
ale spoko, wszystko ustalone
ciekawe czy goscia sie spodoba latynoskie shoooow:-)
miłej soboty...
:-)))
bylam na przymiarce wczoraj, wszystko gra
a dzis mialam spotkanie z naszym zespolem
i wszystko ok...uffffff bo martwilam sie
dzownie do gosica zbey sie umowi i mwie mu jak sie nazywam i ze to chodiz o 13 wrzesnia
a on "aaa...te poprawiny za tydzien?"
hahhaha:-) albo dzownie i mowie wyrazie "wesele"
a on mowi, "eee spoko spoko przeciez to za miesiace"
a ja "3 tygodie"!!!!haahhahahaha
oles nie jest polakiem i troche trudno sie z nim dogadac
ale spoko, wszystko ustalone
ciekawe czy goscia sie spodoba latynoskie shoooow:-)
miłej soboty...
:-)))
Salambo a co kobieta powiedziała? Dała głowę że zdąży?
Tak w ogóle to dobry wieczór. :)
Ja ciągle jestem na etapie myślenia o świadkowej... chociaż mam już jeden mocny typ. Poza tym relaksuję się - sprzątałam mamie w przepisach kulinarnych, ma teraz prawdziwą biblię kucharską :)
Tak w ogóle to dobry wieczór. :)
Ja ciągle jestem na etapie myślenia o świadkowej... chociaż mam już jeden mocny typ. Poza tym relaksuję się - sprzątałam mamie w przepisach kulinarnych, ma teraz prawdziwą biblię kucharską :)
:)
mami - a jak tam z kolczykami? oddajesz, sprzedajesz? :>
mami - a jak tam z kolczykami? oddajesz, sprzedajesz? :>
Wszystko zależy od tego, za ile byś je chciała sprzedać, bo jak na mój gust są całkiem ciekawe ;)
Jakbyś była na 100% chętna do sprzedaży, to odezwij się na maila, bo przy atrakcyjnej cenie odkupię :)
Dobranoc :)
PS mami dopiero teraz widzę, że do zdjęć z butami pozował także piesek :D
PS mami dopiero teraz widzę, że do zdjęć z butami pozował także piesek :D
cześć dziewczyny
mój kochany pojechał konno pojeździć wiec ja zasiadłąm do kompa :)
urlop w końcu się zaczął, w końcu wyjechaliśmy jako szczęśliwi właściciele własnego mieszkania :D jesteśmy na mazurach, zwiedzamy, R. nurkuje (łaaaaa, jak ja mu zazdroszczę :'( ) a ja spaceruję i pochłaniam lody :)
zobaczyłąm dziś mój suwaczek, hmmm ... 34 ... nieźle, a ja nadal bez sukni ... R. bez garnituru, ale z tym to luzik, pojedziemy, kupimy i z głowy ... gorzej z suknią ... brzuszek mam już duży, nie ma szans na przeróbkę, będe w niej źle wyglądała, to suknia dla zgrabnej szcupłaj laski a nie przyszłej mamy ... źle będę z brzuszkiem w takiej kiecce wyglądała ... nie wiem co zrobię ... ma ktos namiot do sprzedania??? :/
mój kochany pojechał konno pojeździć wiec ja zasiadłąm do kompa :)
urlop w końcu się zaczął, w końcu wyjechaliśmy jako szczęśliwi właściciele własnego mieszkania :D jesteśmy na mazurach, zwiedzamy, R. nurkuje (łaaaaa, jak ja mu zazdroszczę :'( ) a ja spaceruję i pochłaniam lody :)
zobaczyłąm dziś mój suwaczek, hmmm ... 34 ... nieźle, a ja nadal bez sukni ... R. bez garnituru, ale z tym to luzik, pojedziemy, kupimy i z głowy ... gorzej z suknią ... brzuszek mam już duży, nie ma szans na przeróbkę, będe w niej źle wyglądała, to suknia dla zgrabnej szcupłaj laski a nie przyszłej mamy ... źle będę z brzuszkiem w takiej kiecce wyglądała ... nie wiem co zrobię ... ma ktos namiot do sprzedania??? :/
papilio1@op.pl
tokio - wiem, że się martwisz tą suknią, ale może znajdziesz coś, co jednak będzie na Ciebie pasować i wpadnie Ci w oko! Z brzuszkiem też można wyglądać czadowo na swoim ślubie!!!! Wiem, co mówię, bo sama mam brzuch i to niestety nie ciążowy!
Trzymam kciuki za Twoją suknię i wierzę, że sobie z nią poradzisz! :)
Trzymam kciuki za Twoją suknię i wierzę, że sobie z nią poradzisz! :)
przeglądam ogłoszenia ... ale wszytskie suknie które byłyby ok są na rozm 36/38 ... jeśli jakaś jest w 40-tce, lub ciążowe to absolutnie nie to co mi się podoba ... ale kto wie, być może będe zmuszona iśc do ślubu w czymś w czym bede sie źle czuła ... szkoda by było, ale nie tracę nadzieji, ze coś znajdę ... muszę i już :D
papilio1@op.pl
A jesteś pewna, że Twojej w żaden sposób nie da się przerobić? Na Targach w Poznaniu była kobitka w sukni dostosowanej do brzuszka, po czym zrobiono z niej normalną suknię, wiem, że to w drugą stronę, ale może coś tam by się dało pokombinować... ?
Trzymam kciuki za poszukiwania!!
Trzymam kciuki za poszukiwania!!
Tokio, doklejam foto :)

I inne wersje ciążowe, chociaż w większości te babki już same w sobie są duże, ale niektóre wyglądają świetnie!:

I inne wersje ciążowe, chociaż w większości te babki już same w sobie są duże, ale niektóre wyglądają świetnie!: