Widok

owsiki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, masakra jakaś-w piątek wieczorem znalazłam w kale córci robala :/ Okropne doświadczenie :) Żeby tego było mało od miesiąca szukam przyczyny pogorszenia jej stanu zdrowia i pewnie po rentgenie który miał być w poniedziałek stanęłoby na alergii, a jednak!
Może przyda Wam się ta informacja:
-podkrążone oczy
-słaby apetyt
-suchy nocny kaszel
-rozdrażnienie
-w piątek skarżyła się na ból brzuszka i zrobiła kilka razy luźną kupkę, a ta ostatnia wieczorna była ze smóżkami świeżej krwi, śluzem i robalem-owsikiem :/
Nieźle dały jej popalić te robaki :(
Chciałam się Was jednocześnie zapytać czy w miarę szybko pozbyłyście się tego badziewia? Ja dziś rano byłam po leki dla całej rodziny. Jedynie dla synka 13mcy lekarka nie chciała wypisać mi recepty na zawiesinę. Więc z tego co zostało po córci obliczyłam dawkę dla synka i mu podałam. Lekarka twierdziła że teraz nie odrobacza się całej rodziny a jedynie tych co mają objawy bądź pasożyty w kale. Pomijam to że niedawno inny lekarz mi mówił że odrobacza się wszystkich domowników bo to bardzo zaraźliwe dziadostwo a w badaniach nie zawsze wychodzi, a ponadto synek z córką się bawi wspólnymi zabawkami, śpią czasem razem, córcia go karmi flipsami i co? Mam wierzyć że się nie zaraził? No ciekawe.
Czy robiłyście gruntowne porządki czy tylko pościel, łóżka i zabawki? Bo to usłyszałam od lek.rodzinnego. Opiszcie Waszą kwarantanne.
A jaką miałyście kurację?
W ogóle to zastanawiam się co z przedszkolem? Oczywiście ich powiadomię, ale czy oni wezmą sobie to do serca i czy jak córka pójdzie za 2tyg to czy znowu się nie zarazi? :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dywany, klamki i włączniki światła też spryskałam środkiem dezynfekującym :)
Rozmawiałam dziś z pediatrą na temat owsików i też mi potwierdziła ,że ze sprzątaniem nie ma co szaleć ,najważniejsze to żeby miejsce w którym śpi dziecko było w miarę sterylne.A i poleciła mi środek ,który stosuje się tylko w jednym cyklu i nie ma potrzeby powtarzać kuracji to Zentel.Laborantka i pediatra powiedziały ,że owsiki wcale nie muszą się ruszać w kale.U nas nic nie wyszło w badaniu,też spanikowałam po wątku Okruszka,ala nadal obserwuję.
No ja dziś też gadałam z laborantką z sanepidu i ona mi powiedziała że z tego co mówię to córcia ma najprawdopodobniej glistę :/

Muszę Wam też napisać że po podaniu pierwszej dawki pyrantelum córci ustąpiły objawy-wysypka zbledła a kaszel od razu zniknął! A z dzisiejszej próbki kału nic nie wyszło-ani cysty ani robale, także żyję nadzieją że zostanie to stolec szybko wybite.
pamiętaj o tym,że kilka razy musisz powtorzyc badanie kału,,,,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a wiecie coś na temat stosowania środków odrobaczajacych w czasie ciąży? Córka przywlokla to cholerstwo, wszyscy wzięli tabletki prócz mnie i teraz, po 2 miesiącach zauważyłam je u siebie :( niestety mam sprzeczne informacje od lekarzy odnośnie bezpieczeństwa stosowania takich leków w ciąży. Jestem w2 trymestrze..
radzę Ci udać się do dobrego gina i poradzić, bo ani te tabletki ani robale nie są dla ciąży (czyt.dla dziecka) bezpieczne.
Cóż.. nie jestem aż tak nieodpowiedzialna, żeby w tak ważnej sprawie nie poradzić się dobrego lekarza. Niestety 'dobrzy' lekarze z którymi rozmawiałam (było ich trzech) mają odmienne zdanie na temat stosowania takich leków w ciąży dlatego pytam na forum. Może ktoś ma jakieś doświadczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
owsiki z powodzeniem można wyleczyć domowymi sposobami-czosnek,pestki dyni,kapusta kiszona....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

na owsice nic nie dziala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gorzej jak ktoś ma mieszkanie 200m z kilkoma pokojami i łazienkami. Raczej niewykonalne...

+1 Vermox - https://topeuro-shop.com/buy-mebendazole-pl.html?wm=11492&tr=8027 Byłam pozytywnie zaskoczona, jak szybko i skutecznie lek działał. Już po kilku dniach zauważyłam znaczną poprawę, a po drugiej dawce objawy całkowicie zniknęły.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry