Widok
Witam -żeby szybko i skutecznie wybielić zęby należy zastosować żele wybielające takie jak np opalescence, ale aby móc skorzystać z takiego żelu należy mieć nakładki silikonowe robione w profesjonalnym zakładzie.Koszt takiego wybielania wacha się w granicach 1000-1200 zł. U mnie koszt takich nakładek to 500zł. Również robione na indywidualne zamówienie tak jak w gabinecie zadzwoń pod ten nr a dowiesz sie więcej 609702541 Wioletta.pozdrawiam
:)
Witam -żeby szybko i skutecznie wybielić zęby należy zastosować żele wybielające takie jak np opalescence, ale aby móc skorzystać z takiego żelu należy mieć nakładki silikonowe robione w profesjonalnym zakładzie.Koszt takiego wybielania wacha się w granicach 1000-1200 zł. U mnie koszt takich nakładek to 500zł. Również robione na indywidualne zamówienie tak jak w gabinecie zadzwoń pod ten nr a dowiesz sie więcej 609702541 Wioletta.pozdrawiam
:)
Acha! Swoją drogą to wielkie zdzierstwo :/ te 500 zł... 4 strzykawki żelu kosztują jakieś 50-60zł A ja przez całe wybielanie zużyłam zaledwie 2 i pół :/ Myślę, że wykonanie nakładki to też niewielkie koszty. Kurcze.. Niezły interes.. Liczy się jednak efekt..
Póki co biała dieta przez jakieś 2 tygodnie jeszcze mnie czeka... A jak na złość do obiadu buraczki, czerwone wino, galaretka z jagodami... Och.. ciężko sobie odmawiać, ale trzeba!
Póki co biała dieta przez jakieś 2 tygodnie jeszcze mnie czeka... A jak na złość do obiadu buraczki, czerwone wino, galaretka z jagodami... Och.. ciężko sobie odmawiać, ale trzeba!
Acha! Żeby dokładnie napisać co w cenie się zawierało - wykonanie nakładek, nakładki + pudełko, pasta do nadwrazliwych zębów (Sensodyne), żele (są w strzykawkach - jedna starcza na 3 razy) Ilosć uzależniona od tego jak długo trzeba wybielać - Ja dostałam 3 szt. No i wizyty kontrolne. Oglądała wtedy moje zęby, dziąsła, porównywała mój kolorek z próbnikiem i decydowała czy mogę dalej kontynuować wybielanie no i czyniła uwagi, gdzie mocniej żelem dopełniać nakładki itd. itp.
Ja wybielałam sobie zęby paskami blend-a-med. są naprawdę bardzo skuteczne, biel,aż biła po oczach! Niestety jak każde wybielanie, nie dały trwałych efektów (wybielałam je ok. pół roku temu), ale mimo wszystko moje zęby nadal są bielsze niż wcześniej. Przed ślubem powtórzę kurację. Są opakowania na 7 i 14 dni, żeby efekt był naprawdę widoczny potrzeba 14tu. Może nie jest to sposób tak dobry jak wybielanie światłem, ale koszty też są dużo mniejsze (ok. 150 zł). Ja gorąco polecam!
Mówie o wybielaniu nocnym (z nakładkami wypełnionymi żelem). Zajeło mi to dokładnie 7 dni.
Ale sprawa jest indywidualna. Zależy od twoich własnych ząbków. Jedni po kilku dniach zauwą efekt, inni po kilku tygodniach. Jednych bolą zęby innych nie. Mnie nie bolą, choc zauważyłam że są ciut wrażliwsze.
Np. okropne uczucie gdy wziełam łyka Sprite'a - jakbym zęby z kredy miała :D hi hi
Dentystka równiez jest bardzo zadowolona z efektów - zmiana koloru o 9 tonów to rewelacja! :D Miała i takich pacjentów, którym udawało się rozjaśnić zaledwie o 3-4 tony. Ale powodem jest struktura ich zębów i ich stylu życia. Ja jestem szczęściarą :D Moje ząbki się poddały! :D
Ale sprawa jest indywidualna. Zależy od twoich własnych ząbków. Jedni po kilku dniach zauwą efekt, inni po kilku tygodniach. Jednych bolą zęby innych nie. Mnie nie bolą, choc zauważyłam że są ciut wrażliwsze.
Np. okropne uczucie gdy wziełam łyka Sprite'a - jakbym zęby z kredy miała :D hi hi
Dentystka równiez jest bardzo zadowolona z efektów - zmiana koloru o 9 tonów to rewelacja! :D Miała i takich pacjentów, którym udawało się rozjaśnić zaledwie o 3-4 tony. Ale powodem jest struktura ich zębów i ich stylu życia. Ja jestem szczęściarą :D Moje ząbki się poddały! :D
Z tego co ja się orientuję, po wybielaniu, dentyści sugerują, aby wymienić wszystkie wypełnienia, żeby się nie wyróżniały na super białym tle :D
Ale podobno plomb się nie powinno ruszać, jeśli same nie wypadną, bo wtedy trzeba większą dziurę w zębie zrobic :(
Na Zaspie przy ETC jest świetny gabinet i napewno się tam wybielaniem zębów zajmują :)
Ale podobno plomb się nie powinno ruszać, jeśli same nie wypadną, bo wtedy trzeba większą dziurę w zębie zrobic :(
Na Zaspie przy ETC jest świetny gabinet i napewno się tam wybielaniem zębów zajmują :)
Prawda jest taka, że wybiela się tylko zęby od 1-ki do 5-ki i to od frontu Jeśli ma się w nich wypełnienia widoczne od frontu to faktycznie trzeba coś z tym zrobić. Jeśli zresztą macie wątpliwości to pytajcie swojego dentysty. Sama mam wypełnienia na stycznej (jeśli to się tak fachowo nazywa?) ale są one niezauważalne. Ach! Ja tylko bez sensu sie tu wymądrzam :D hi hi Niewiele o tym wiem tak naprawdę.
Jest jeszcze możliwość wybielenia pojedyńczych zębów.
często uśmiech śliczny a jeden ząb ciemniejszy bo martwy
Dentysta robi dziurkę w zębie od wewnatrz i wstrzykuje "rozjaśniacz". jedno wstrzyknięcie - 30 - 40 zł
trzeba zrobić takie wstrzyknięcie 2- 3 razy w odstępach 1-2 tygodnie
potem tylko założenie malutkiej plomby i już
Robią tak w gdansku koło pellowskiego i we wrzeszczu na hallera/mickiewicza
często uśmiech śliczny a jeden ząb ciemniejszy bo martwy
Dentysta robi dziurkę w zębie od wewnatrz i wstrzykuje "rozjaśniacz". jedno wstrzyknięcie - 30 - 40 zł
trzeba zrobić takie wstrzyknięcie 2- 3 razy w odstępach 1-2 tygodnie
potem tylko założenie malutkiej plomby i już
Robią tak w gdansku koło pellowskiego i we wrzeszczu na hallera/mickiewicza
Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy. Wybiieliłam i dolne i górne ząbki. Zęby mają swoją numerację. Zatem wybieliłam ząbki od 1-ki do 5-ki (1-siekacz, 2- siekacz, 3- kieł, 4- przedtrzonowy, 5- przedtrzonowy) Jedynie trzonowych się nie wybiela. No i suma sumarum wychodzi 20 ząbków (5 górne prawa, 5 górne lewa, 5 dolne przawa i 5 dolne lewa)
Pytałaś się jeszcze o trwałość. Nie ma zasady. Zalezy od tego co jesz, co pijesz, jak dbasz o zęby, czy palisz... Jednym szybko zółkną innym się trzyma latami. Tego po prostu nie da sie przewidzieć. :)
Pytałaś się jeszcze o trwałość. Nie ma zasady. Zalezy od tego co jesz, co pijesz, jak dbasz o zęby, czy palisz... Jednym szybko zółkną innym się trzyma latami. Tego po prostu nie da sie przewidzieć. :)
Dziewczyny, poratujcie, drugi dzień wybielania i strasznie bolą mnie zęby. Dentystka podała mi nazwę żelu , który miał pomóc w takiej sytuacji, oczywiście zapomniałam nazwy a jak aptekach pytałam o takowy, babki albo chciały mi wcisnąć pastę do wybielania zębów (hihi) albo mówiły że nie ma czegoś takiego.