Widok

wybielanie zębów

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Chciałam sie zapytac czy ktos mógłby polecic jakies gabinety w trójmieście, gdzie można skutecznie wybielić zęby. Może ktoś miał taki zabieg i wie jaka metoda przynosi rzeczywiście oczekiwany rezultat....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, poratujcie, drugi dzień wybielania i strasznie bolą mnie zęby. Dentystka podała mi nazwę żelu , który miał pomóc w takiej sytuacji, oczywiście zapomniałam nazwy a jak aptekach pytałam o takowy, babki albo chciały mi wcisnąć pastę do wybielania zębów (hihi) albo mówiły że nie ma czegoś takiego.

A czy ktos wybielal zabki w Miladent w gdansku???????
Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy. Wybiieliłam i dolne i górne ząbki. Zęby mają swoją numerację. Zatem wybieliłam ząbki od 1-ki do 5-ki (1-siekacz, 2- siekacz, 3- kieł, 4- przedtrzonowy, 5- przedtrzonowy) Jedynie trzonowych się nie wybiela. No i suma sumarum wychodzi 20 ząbków (5 górne prawa, 5 górne lewa, 5 dolne przawa i 5 dolne lewa)

Pytałaś się jeszcze o trwałość. Nie ma zasady. Zalezy od tego co jesz, co pijesz, jak dbasz o zęby, czy palisz... Jednym szybko zółkną innym się trzyma latami. Tego po prostu nie da sie przewidzieć. :)
efekt trwaly na 6m-cy tak?

kicia _basia czy dobrze zrozumialam ze dostajesz nakladke na 5zebow?
wybielalas tylko gorna szczeke czydolna tez?

Jest jeszcze możliwość wybielenia pojedyńczych zębów.
często uśmiech śliczny a jeden ząb ciemniejszy bo martwy

Dentysta robi dziurkę w zębie od wewnatrz i wstrzykuje "rozjaśniacz". jedno wstrzyknięcie - 30 - 40 zł
trzeba zrobić takie wstrzyknięcie 2- 3 razy w odstępach 1-2 tygodnie
potem tylko założenie malutkiej plomby i już

Robią tak w gdansku koło pellowskiego i we wrzeszczu na hallera/mickiewicza
ja też polecam Dentical
Ja polecam Dentical. www.dentical.pl

Tak to prawda :)
Robiłam sobie nawet fotki by porównać efekt. :D Jeszcze ich nie zgrałam z aparatu. Teraz mnie korci by zrobić to w domku jak najprędzej :)))))))))
Acha! Żeby dokładnie napisać co w cenie się zawierało - wykonanie nakładek, nakładki + pudełko, pasta do nadwrazliwych zębów (Sensodyne), żele (są w strzykawkach - jedna starcza na 3 razy) Ilosć uzależniona od tego jak długo trzeba wybielać - Ja dostałam 3 szt. No i wizyty kontrolne. Oglądała wtedy moje zęby, dziąsła, porównywała mój kolorek z próbnikiem i decydowała czy mogę dalej kontynuować wybielanie no i czyniła uwagi, gdzie mocniej żelem dopełniać nakładki itd. itp.
moze i nie wiele wiesz (jak my prawie wszystkie) ale masz widoczne efekty swojej niewiedzy (biale zabki) :D

Ano 500 zł - za całość - nie licząc leczenia zębów przed wybielaniem.
Wydaje mi sie, ze jak wpiszesz w wyszukiwarce "stomatolog Violetta Zadrożna" to znajdziesz jej stronę internetową bez problemu, a tam wszystkie interesujace cię informacje.
Prawda jest taka, że wybiela się tylko zęby od 1-ki do 5-ki i to od frontu Jeśli ma się w nich wypełnienia widoczne od frontu to faktycznie trzeba coś z tym zrobić. Jeśli zresztą macie wątpliwości to pytajcie swojego dentysty. Sama mam wypełnienia na stycznej (jeśli to się tak fachowo nazywa?) ale są one niezauważalne. Ach! Ja tylko bez sensu sie tu wymądrzam :D hi hi Niewiele o tym wiem tak naprawdę.
my chcielismy laserowo ale chyba faktycznie nakladki sa lepsze, albo ulegam wplywom otoczenia, hahaha, Jak bede w polsce wybiore sie do dentysty po takie nakladki, 500zl to nie duzo za ladny usmiech :)

Tak - trzymałam tę pastę wczoraj w dłoni. W rossmanie. Chyba nawet była promocja. Zauważyłam jednak, ze posiada ona środki ścierające - stąd wybiela. Żele natomiast wnikają wewnątrz struktury zęba i usuwają barwniki - i tu ta różnica.
Mówie o wybielaniu nocnym (z nakładkami wypełnionymi żelem). Zajeło mi to dokładnie 7 dni.
Ale sprawa jest indywidualna. Zależy od twoich własnych ząbków. Jedni po kilku dniach zauwą efekt, inni po kilku tygodniach. Jednych bolą zęby innych nie. Mnie nie bolą, choc zauważyłam że są ciut wrażliwsze.
Np. okropne uczucie gdy wziełam łyka Sprite'a - jakbym zęby z kredy miała :D hi hi
Dentystka równiez jest bardzo zadowolona z efektów - zmiana koloru o 9 tonów to rewelacja! :D Miała i takich pacjentów, którym udawało się rozjaśnić zaledwie o 3-4 tony. Ale powodem jest struktura ich zębów i ich stylu życia. Ja jestem szczęściarą :D Moje ząbki się poddały! :D
a mi ostatnio sprawdziła się ta nowa pasta wybielająca pearl drops - hollywood smile:)
masz do niej nr telefonu?
W sumie za calosc ile placilas? no wiesz z nakladka i zelami i tym wszystkim?

a na morenie estetica??:)

Z tego co ja się orientuję, po wybielaniu, dentyści sugerują, aby wymienić wszystkie wypełnienia, żeby się nie wyróżniały na super białym tle :D

Ale podobno plomb się nie powinno ruszać, jeśli same nie wypadną, bo wtedy trzeba większą dziurę w zębie zrobic :(

Na Zaspie przy ETC jest świetny gabinet i napewno się tam wybielaniem zębów zajmują :)
do góry