Widok

wybory

komisja gminna nie chce zarejestrować trzeciego mocnego kandydata na wójta. tak się boją??? Czas na zmiany w tej gminie. Potrzeba równego rozwoju dla całej gminy, a nie tylko dla jednej miejscowości. Wieżę, że tak się stanie. Prawda musi zwyciężyć!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i jest rondo w Bedargowie. Nie tylko w Kielnie. No i może teraz czas na Koleczkowo? Czy myślicie że korki w Koleczkowie to sprawa tylko Koleczkowa? Nikt z Bojana nigdy nie stał na Chylońskiej?
No ale jak powstanie rondo, to wielkie żale czemu tam a nie w Bojanie. Po prostu bo w Bojanie nie ma korka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry, nie wiem jak inni kandydaci ale mnie można pytać na profilu który mam na facebook'u (link poniżej)
https://www.facebook.com/MateuszKandydatNaRadnegoPotrykus/?modal=admin_todo_tour
albo umówić się tam na rozmowę w cztery oczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A rondo o ile wiem też było częściowo dofinansowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale dla mieszkańców Bojana i tak to będzie za mało, oni muszą być we wszystkim naj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tutaj jest rozkład inwestycji drogowych z początku roku, jeszcze przed Warszawską:

https://bojano24.pl/drogi/inwestycje-drogowe-gminy-szemud-2018/

Inwestycje w Kielnie w pierwszym półroczu opiewały na koło 6mln zł, to oczywiście nie uwzględnia ronda w Kielnie, które kosztowało 7.3mln. Warszawska kosztowała prawie 5mln zł dzięki czemu Bojano wskakuje w tym roku na drugie miejsce pod względem inwestycji drogowych w gminie, dodać należy, że 1.8mln pochodziło z Urzędu Wojewódzkiego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja liczę na kiełbasą wyborczą dla Bojana, od str. rz. Kaczej na ul. Bojana nie będziemy wjeżdżać po ostrym stopniu, ul. Zachodnia będzie bez dołów, błota i kałuż To przecież XXI wiek!. Na żadnym filmie z pipidówek już takich dróg nie uświadczysz, a tu nadal władza utrzymuje drogi dla furmanek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale jednak coś poszło.

Na pewno nie poszło więcej pieniążków na Warszawska niż na pudrowanie Kielna
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do anonim

Zrobią warszawską to będą płakać o inne ulice. Będą walczyć o sprawiedliwość bo w Kielnie tyle rzeczy zrobiono, a u nich tylko warszawską xd
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

A jak tam ulica Warszawska? Jakaś cisza zapadła. Tam to pieniążków poszło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

hahahhahhahahhah jako mieszkańcy Bojana macie pretensje do ówczesnego wójta o wszystko, ale żeby ktoś z was chciał to skończyć i kandydować na wójta to nikt się nie znalazł. Właśnie widać jak wszyscy mądrzy to jesteście, ale tylko na tym forum.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zauważyłem że pojawił się trzeci kandydat na wójta p.Napieralski ,jakiś cud czy efekt blokowania przez .............,lepiej próżno niż wcale, myślę , że PKW zrobiła co trzeba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Każdy dług trzeba spłacić. Np. z podatków coraz większych, z opłaty za wodę i ścieki. Ze sprzedaży gruntów gminnych.Z ograniczeń w szkołach/ zajęcia dodatkowe/. np. koszty pływalni są ogromne - w jej utrzymaniu. Utrzymać!. Kredyt na budowę zaciągnięty już pewnie. Można ograniczyć np. oświetlenie we wsi Kielno. Tam jest dużo lamp i same w sobie są ozdobą. a prąd jest drogi. Można wprowadzić dodatkowe opodatkowanie.
Obligacje już są w obiegu. Więc tutaj pole ograniczone. Pozamykać szkoły. Sprzedać budynki. Tak będziemy spłacali wszyscy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie zadłużenia, jak niby będziemy my je spłacać? Może wójt będzie chodzić po każdym i zbierać po 10 tys

Razem pracują jak "Sąsiedzi" z kreskówki a co z tego wychodzi ........

"Bob budowniczy działa dla przyszłości- no raczej nie naszej , tylko swojej za nasze " i sprzedawcy bojowych wozów strażackich
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba że obudzimy się po wyborach z ręką w nocniku Kielno także, a długi spłacać będziemy wszyscy .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak naprawdę wiedzę na temat zadłużenia powinni mieć radni. Powinni słuchać co się do nich mówi. Powinni mieć dostęp do wszystkich dokumentów gminy. w naszej gminie jest "prawda czasu i prawda ekranu".A na ekranie cud miód.
A spłacać będziesz Ty i ja i jeszcze 17 tysięcy mieszkańców gminy. Bob budowniczy działa dla przyszłości- no raczej nie naszej , tylko swojej za nasze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź będzie tylko po wybraniu nowej osoby na wójta i nowych (innych) radnych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (23 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry