Widok

wybory

komisja gminna nie chce zarejestrować trzeciego mocnego kandydata na wójta. tak się boją??? Czas na zmiany w tej gminie. Potrzeba równego rozwoju dla całej gminy, a nie tylko dla jednej miejscowości. Wieżę, że tak się stanie. Prawda musi zwyciężyć!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak dla rozładowania , z czym na pierwszy rzut oka kojarzą Wam się osoby ze zdjęcia w białych kapelusikach? Kim w/g Ciebie może być ta grupa. Tylko na pierwsze spojrzenie?
Słyszałam wiele odpowiedzi. Ciekawi mnie Wasze zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę chyba mylisz to co chcę przekazać. To że mieli jakąś uroczystość/wydarzenie i się bawili to jedno, ale to że mieliśmy wynajęta salę, a wyrzucano nas z niej bo inni chcieli tam chlać to drugie. Mogli sobie urządzać zawody baśki i chlać tak żeby to nikomu nie przeszkadzało, ale widoczniej picie na hali sportowej było ważniejsze od uprawiania sportu na niej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No a ta jego ulotka - program -masakra. Od razu widać co go boli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A konkretnie to co takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj na facebookowej stronie Gminy Szemud ukazało się ogłoszenie wójta gminy( startującego przecież w obecnych wyborach) o konkursie na najwyższą frekwencję wyborczą w wyborach samorządowych. Sołectwo z najwyższą frekwencją otrzyma 50 000 zł nagrody. Pytanie zasadnicze brzmi: Czy nie jest to przypadkiem rodzaj korupcji wyborczej? Przecież chyba tak nazywa się kupowanie głosów za pieniądze? Dla wszystkich jasne jest, że sołectwa skrzykną się tak jak na poprzednich wyborach( szczególnie te mniejsze) i zagłosują. A na kogo? No na tego, który daje pieniądze. Drugie pytanie, nie mniej ważne: czyje środki zostaną przeznaczone na nagrodę? Prywatne wójta czy gminne? W obu przypadkach nie wydaje mi się to zgodne z prawem i stawia pozostałych kandydatów w niekorzystnej sytuacji nierównych szans już na początku. Czyżby wójt tak się obawiał wyniku, że musi sobie kupować głosy? A może jest to temat dla CBA?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aneta proszę bardzo -
http://bip.szemud.pl/wp-content/uploads/sites/2/2015/11/wpf-wg-stanu-na-30.06.2018-r.-.pdf
Proszę spojrzeć na pozycję wynik budżetu na 2018 r. ~ -23 mln zł.
Jeśli problem z matematyką to chętnie pomogę w obliczeniach 37 mln +23 mln = 60 mln
23 miliony! Nie wiem czy wszyscy sobie zdają sprawę ile to jest pieniędzy na tak małą społeczność.

Wszystkim bardzo polecam przejrzenie tego raportu - bo niestety możemy obudzić się za 2-3 lata jako gmina bankrut i wtedy będzie płacz.... przykro, że pan Kalkowski na potrzeby swojej promocji i indywidualnych potrzeb szasta pieniędzmi na wszystkie strony doprowadzając finanse gminy do ruiny.
Bardzo mocno widział bym p. Kalkowskiego w roli PR Managera gminy Szemud, ale niestety ekonomistą to on nie jest....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może odwołajmy budowę ulicy warszawskiej? Musimy to zrobić żeby gmina nie popadła w ruinę. Jęczycie jak dzieci że wójt wad okrada, ale to nie on dokłada kolejne to podatki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

l gra w baske to tez sport. obecny wojt tez urzadza turnieje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do raportu o finansach, to jeżeli trochę popatrzymy i dodamy tak wychodzi, przyjrzyjcie się pkt 1 i 2 , a potem 3 i 6 na rok 2018. Cały ten zapis jest trochę skomplikowany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gadać jak z dziećmi. Niech sobie urządza turnieje, kto komu broni. Ale jak Napieralski zarządzał tą halą, to ich gra w "baśke" to był pretekst żeby przyjść i się napić. Jeżeli przyjście na hale sportową, zajmowanie sali i chlanie tam wódy jest ważniejsze od uprawiania tam czynnego sportu, to nie mam zamiaru z Tobą na ten temat dyskutowac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Powtarzasz to jak mantrę nie masz innych argumentów.Przecież nie można za każdym chodzić i pilnować to są dorośli ludzie.Chyba nigdy nie byleś na Zjeździe Kaszubów.Powinno się zlikwidować to święto zlikwidować kolej i autobusy bo to dopiero tam się "chleje" według twojej prostackiej narracji.
'
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakich więcej rzeczy ode mnie oczekujesz. Co mam Ci napisać. Wyraziłem swoje zdanie na to co się tam wydarzyło. Tydzień w tydzień. Mam wymyślić jakiś fajne historie żeby Ci się lepiej czytało, ale Ty nadal nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Widocznie wolałeś pić za szkołą, a niżeli się czegoś uczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A jak pili w szatni tak piją i będą pili, i nikt nie bawi się w policjanta i bramkarza i nie waha co mają w kubkach, teraz można, ale wcześniej należało pozbyć się ludzi niepokornych,ile jest w tym naszym małym grajdole prostactwa i fałszywego obmawIana p.Napieralskiego, nikt nie zweryfikowal i nie wiedział o wynajmie w tym samym czasie sali, teraz można wszystko powrzucac i i prowadzić prywatną wojenke,kiedyś p. Bartoszewski powiedział :"warto być przyzwoitym ",polecam tę mądre słowa, na wieczór, ku pamięci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba sam masz problem ze sobą i jakaś obsesja Cię prześladuje, żeby to wszystko co piszesz było popatre faktami, przez te bzdury mógłbyś w realu srogo zapłacić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na imprezach z udziałem napoi wysokoprocentowych wspoluczestnicy biesiad mają zakaz robienia zdjęć -tak donoszą mniej zdyscyplinowani
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czy masz pretensje teraz do mnie czy jak. Ale właśnie przez te imprezy baśki, pan Napieralski stracił swoje stanowisko zarządcy GOSiRu, więc to nie są byle jakie opowiadanki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I wiem o tym, że to były pomówienia, i wiem że szybko można zniszczyć człowieka, co jest w stylu obecnie i milosciwie nam panujacemu, bo kierownik GOSIR-nie pije alkoholu, a aktualnie też piją na turniejach i nikt nikogo nie zwalnia,do Ciebie anonim nic nie mam, ale trzeba być dorosłym i odpowiedzialnym za swoje m. in. słowa i należy je ważyć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu chodziło o ustawienie swoich kolesi takich sytuacji było więcej część wyrzucono zwolniono (były procesy sądowe o wynikach których miłościwie panujący nie poinformował by nie mieć skazy na swoim wizerunku )cześć ludzi wartościowych sama odeszła np. pani Panek fachowiec od pozyskiwania projektów unijnych można wymienić więcej takich sytuacji które miały miejsce.Ale do pozyskiwania płyt jumbo nie trzeba fachowców wystarczy duży silny i głupi ale koleś.

Dlaczego zatem wójt nie stracił pracy po dożynkach skoro tam większość też była pijana? Dość dużo wspólnych wątków
Boisko sportowe - hala sportowa
Organizowane przez gminę - organizowane przez gminę
Gospodarz wójt - gospodarz gcsir szemud
Z tymże jedną różnicą.. .nigdy p. Napieralskiego nie widziałem jakoby spożywał na tych turniejach alkohol... a wójt w tym roku na dożynkach to mocno przesadził z ilością.

Widocznie jemu można więcej.Człowiek klasy p. Napieralskiego nigdy sobie na to nie pozwolił i nie pozwoli.Ale kulturę wynosi się z domu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (55 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Droga za 21 mln zł w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Tak, tak.... a wiecie gdzie? No zgadnijcie... tak. W Kielnie. Droga, która poprawi komfort i...

do góry