Widok

wybory

komisja gminna nie chce zarejestrować trzeciego mocnego kandydata na wójta. tak się boją??? Czas na zmiany w tej gminie. Potrzeba równego rozwoju dla całej gminy, a nie tylko dla jednej miejscowości. Wieżę, że tak się stanie. Prawda musi zwyciężyć!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kadencję wcześniej była np.szkoła,hala sportowa,kanalizacja itd. więc nie mów ,że nie było nic,szkoda że pamięć zawodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Były dwie hale trzy gimnazja, kanalizacja, orliki, boiska, projekty na salę gimnastyczną w Kielnie - zaprzepaszczone i zrobione od nowa.
A tak z innej beczki, rozmawiałem z mieszkańcem Luzina / powiedzmy, że zorientowanym i znaczącym/. Powiedział, że gdyby ich wójt wydawał tyle pieniędzy na promowanie własnej osoby - festyny, balansowanie na scenie, biegi wójta, strongmeni, itp. a przede wszystkim kampanię / zaglądający do okien państwo radni, we wszystkich możliwych konfiguracjach z wójtem/. No to gdyby tak było w Luzinie to by wójta wysłali na banicję Mógłby zapomnieć o reelekcji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ma chłop problem ze nikt nie chce go oglądać....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieraz zmiana na stołku jest dobra. Wyjdą wszystkie niedociągnięcia, urzędnicy będą musieli się starać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozbawiła mnie ta wypowiedź. Myślę, że w każdej pracy pracownik powinien się starać, prawda? Niedociągnięcia zdarzają się w każdej branży. Ten kto nie pracuje nie popełnia błędów. Poza tym urzędnik nie jest dla wójta tylko dla ludzi. Znam takich co pracują kilkanaście lat i są specjalistami w swojej dziedzinie, a pracowali pod "rządami" różnej władzy, także wójt nie ma tu znaczenia ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Który chłop, ten z Luzina czy ten z Szemuda. Kiedy widziałeś gminną gazetę?., no nie da się oglądać. Tylko władca

PRST, to napisz tam coś ciekawego, może opublikują. Wszyscy będziemy zadowoleni. A jak by wójt zamknął gazetę bo deficytowa, to byście napisali że zamyka usta prasie, ostatni bastion wolności zamknięty, dyktator zamyka gazetę. Jak nie ma o czym pisać to piszą o wójcie, kwa logiczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ten z Luzina to chyba trochę zazdrosny co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Raczej nie zazdrosny a rozsadny. Nie bez przyczyny mowią praktycznie wszedzie o naszym Wojcie jakoby był to najwiekszy "showman" na Pomorzu. Moze pomylil specjalizacje ? Ta ulotka wyborcza z radnymi w kapeluszach mowi tez sama za siebie.. Rada shomanow pasujaca do Pana R.K..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Póki co jest to jedyna ulotka :( pozostali dwaj panowie którzy kandydują na wójta nic nie robi aby przekonać mnie że to na nich powinienem głosować. Jest to smutne bowiem jako przeciwnik RK będę zmuszony oddać na niego głos niż na kogoś kto tydzień przed wyborami nie przedstawił swojego programu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na każdym kroku od 2 tygodni widzę ulotki pana Napieralskiego razem z programem, więc nie wiem czy z domu nie wychodzicie? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

potwierdzam trzeba bardzo mocno tego chcieć aby nie zauważyć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten to się nie nadaje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W skrzynce na listy pusto, a po sklepach nie chodzę więc nie chcąc do mnie inne materiały poza tymi od RK nie dotarły. Może ktoś podać linka do strony internetowej czy fanpage tych panów abym mógł coś o ich programie poczytać ?

GSZ- piszesz o sensacyjnych długach gminy- Może jakieś fakty?
W bip nie pojawia się nigdzie ani 37 ani 60 milionów- wiem bo czytam regularnie.
Może oświecisz nas swoją wiedzą i podlinkujesz źródło tej sensacyjnej wiadomości?
I jeszcze pytanie- gdzie konkretnie 2 tygodnie temu można było dostać taką ulotkę z programem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.facebook.com/wspolnagminaszemud
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętam jak Napieralski urządzał w hali w Szemudzie będąc w GOSiRze zawody baśki co tydzień, chociaż zawody to dużo powiedziane, to było chlańsko. Szedłeś się przebierać do szatni, a tam kilku facetów sobie stoi i obalają krowę. Wspaniały kandydat. W urzędzie pewnie to samo będzie jeśli wygra wybory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A aktualny to się nadaje, nepotyzm, samozachwyt i przypisywanie sobie inwestycji nie do końca przez siebie zrealizowanych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już wolę żeby miał ten nepotyzm, samozachwyt itp. Hala sportowa jak sama nazwa mówi chodzi o sport, a nie o chlanie. Nasze treningi na hali nie mogły się odbywać bo jakaś grupka ludzi nie miała gdzie zimą chlać to sobie urządzali chlańsko na hali za zgodą Napieralskiego. A jeśli mowa o nepotyzmie, byłem raz na zawodach na hali. Pierwsze 3 miejsce dostały puchary, a dwie osoby dostały nagrodę pocieszenia i to nie było 4 i 5 miejsce, ale osoby które były znane Napieralskiemu, bo umawiali się po zawodach na grilla. Nie mówię że Kalkowski jest święty, bo nikt nie jest, ale z tych kandydatów którzy są to jest chyba najrozsądniejszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A aktualny balowal razem z KGW Szemud, na sali korekcyjnej i za kołnierz nie wylewal, proszę wrócić do archiwum i zapytać ludzi ze zdjęć, tylko trzeba chcieć zweryfikować się z rzeczywistością

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Droga za 21 mln zł w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Tak, tak.... a wiecie gdzie? No zgadnijcie... tak. W Kielnie. Droga, która poprawi komfort i...

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

do góry