Widok
Były dwie hale trzy gimnazja, kanalizacja, orliki, boiska, projekty na salę gimnastyczną w Kielnie - zaprzepaszczone i zrobione od nowa.
A tak z innej beczki, rozmawiałem z mieszkańcem Luzina / powiedzmy, że zorientowanym i znaczącym/. Powiedział, że gdyby ich wójt wydawał tyle pieniędzy na promowanie własnej osoby - festyny, balansowanie na scenie, biegi wójta, strongmeni, itp. a przede wszystkim kampanię / zaglądający do okien państwo radni, we wszystkich możliwych konfiguracjach z wójtem/. No to gdyby tak było w Luzinie to by wójta wysłali na banicję Mógłby zapomnieć o reelekcji.
A tak z innej beczki, rozmawiałem z mieszkańcem Luzina / powiedzmy, że zorientowanym i znaczącym/. Powiedział, że gdyby ich wójt wydawał tyle pieniędzy na promowanie własnej osoby - festyny, balansowanie na scenie, biegi wójta, strongmeni, itp. a przede wszystkim kampanię / zaglądający do okien państwo radni, we wszystkich możliwych konfiguracjach z wójtem/. No to gdyby tak było w Luzinie to by wójta wysłali na banicję Mógłby zapomnieć o reelekcji.
Rozbawiła mnie ta wypowiedź. Myślę, że w każdej pracy pracownik powinien się starać, prawda? Niedociągnięcia zdarzają się w każdej branży. Ten kto nie pracuje nie popełnia błędów. Poza tym urzędnik nie jest dla wójta tylko dla ludzi. Znam takich co pracują kilkanaście lat i są specjalistami w swojej dziedzinie, a pracowali pod "rządami" różnej władzy, także wójt nie ma tu znaczenia ;-)
GSZ- piszesz o sensacyjnych długach gminy- Może jakieś fakty?
W bip nie pojawia się nigdzie ani 37 ani 60 milionów- wiem bo czytam regularnie.
Może oświecisz nas swoją wiedzą i podlinkujesz źródło tej sensacyjnej wiadomości?
I jeszcze pytanie- gdzie konkretnie 2 tygodnie temu można było dostać taką ulotkę z programem?
W bip nie pojawia się nigdzie ani 37 ani 60 milionów- wiem bo czytam regularnie.
Może oświecisz nas swoją wiedzą i podlinkujesz źródło tej sensacyjnej wiadomości?
I jeszcze pytanie- gdzie konkretnie 2 tygodnie temu można było dostać taką ulotkę z programem?
Pamiętam jak Napieralski urządzał w hali w Szemudzie będąc w GOSiRze zawody baśki co tydzień, chociaż zawody to dużo powiedziane, to było chlańsko. Szedłeś się przebierać do szatni, a tam kilku facetów sobie stoi i obalają krowę. Wspaniały kandydat. W urzędzie pewnie to samo będzie jeśli wygra wybory.
Już wolę żeby miał ten nepotyzm, samozachwyt itp. Hala sportowa jak sama nazwa mówi chodzi o sport, a nie o chlanie. Nasze treningi na hali nie mogły się odbywać bo jakaś grupka ludzi nie miała gdzie zimą chlać to sobie urządzali chlańsko na hali za zgodą Napieralskiego. A jeśli mowa o nepotyzmie, byłem raz na zawodach na hali. Pierwsze 3 miejsce dostały puchary, a dwie osoby dostały nagrodę pocieszenia i to nie było 4 i 5 miejsce, ale osoby które były znane Napieralskiemu, bo umawiali się po zawodach na grilla. Nie mówię że Kalkowski jest święty, bo nikt nie jest, ale z tych kandydatów którzy są to jest chyba najrozsądniejszy.