Widok

Wychodzące druty z biustonosza

dziewczyny,nie wiem czemu wyłażą,raniąc mi często skórę,piorę je w specjalnie wyprofilowanej torebeczce ehhhh
czy gdzieś można kupić takie plastikowe fiszbiny do miseczek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzeba niestety kupować staniki lepszych firm...
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
Z freyi tez mi wyszly ... a kosztowal 200zl. Nie ma reguly.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
to prawda :) albo zszyj dokladnie miejsce gdzie wyłażą druty i powinno pomoc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
albo prać ręcznie też
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupuje w cubusie albo trumphie, i prawda taka, że cubus to tak na max 5 miesięcy, bo się odkształca miseczka, a trumph ma swoją cenę ale rok spokojnie ponoszę i piore w pralce spokojnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W triumphie slabo z rozmiarowka, zreszta w sieciowkach jeszcze gorzej.
Ostatnio polubilam staniki ewybien, poki co sa niezniszczalne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no dziewczynki, ja nie mam zbytnio wyboru :) u mnie w okolicy są tylko te dwie firmy to kupuje te co mam, nie wątpię,że można znaleźć w lepszej cenie i lepszy ksztalt romiar itp, ja swoją drogą nieznoszę kupować biustonosza, bo chudne tyje tyje chudne i zawsze czeka mnie dwie godziny mierzenia...ale warto poświęcić czas, bo dobry stanik zmienia wszystko ;)
A masz dobrze dopasowany stanik? Ja kiedyś miałam ten sam problem, wychodziły druty obojętnie czy stanik był kupiony za 5 dych w H&Mie czy za trochę więcej w Triumphie. Po wizycie u brafitterki problem zniknął - piorę staniki w automacie, rok wytrzymują bez problemu. Później wiadomo - trzeba wymienić.
tu masz rację kasia, ja się dowiedzialam przed slubem jaki mam rozmiar tak na prawdę chodząc na zakupy ze specjalista...:) można się zdziwic !!
Ja kupuję staniki po 12 zł w takim sklepie co wszystko od 2,50 zł, miseczki odkształcają się po 2 mcach, i wyłażą druty ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Staniki z drutami pierze się wyłącznie ręcznie. Kiedyś chodziłam z takim wystającym drutem i skończyło się w szpitalu. Drut mnie urażał w skórę i zrobił mi się tłuszczak, którego trzeba było wycinać spod skóry. Traumatyczne przeżycie. Także uważajcie dziewczyny! Teraz kupuję tylko najlepszych firm, zwłaszcza że mam wielki biust i zwykłe chińskie nie mają takiej rozmiarówki. Taki stanik noszę ok 2 lat i wygląda jak nowy.
A ile z Was pierze ręcznie?bo ja zawsze mam wyrzuty sumienia że nie chce mi sie prać w misce a pózniej druty wyjdą,miseczki się zniekształcą i stanik ląduje w koszu.
mi druty zawsze wyłażą ;) a do tego bardzo często pękają w połowie długości :P

przyznaję się do bicia, że piorę w pralce :P

ma jeden super dobrany stanik u Pani Ani w Chwaszczynie - ale nie mogę go nosić, tak mnie ciśnie :P (moja Mama ma podobne odczucia do swojego też kupionego u Pani Ani)
ja piorę w pralce na programie pranie ręczne, bo inaczje szelki się wyciągają
ja piorę w pralce, z innymi ubraniami, ale biustonosze wkładam do siateczki. Nic sie nie wyciąga, druty nie wychodzą.
a ja czy mam tanie czy drozsze to wszystkie po jakims czasie wygladaja srednio bo piore w pralce, choc raz kupilam w cubusie jeden to bylam z niego mega zadowolona i pralam recznie ale tez po kilku miesiacach beznadziejny sie zrobil. nie ma chyba rady kupic mniej, a wymieniac co jakis czas i juz.
Dobrze dobrany stanik nie powinien az tak cisnac ... o ile jest mniejszy jego obwod niz Twoj obwod pod biustem?
Lilka - już nie pamiętam :P kupowałam go gdzieś tak we wrześniu zeszłego roku i miałam na sobie z 4-5 razy? zapłaciłam coś ok 130zł i go nie noszę ;P ale był dobrany prawidłowo.

w każdym razie z tego co pamiętam - bardzo mnie ciśnie pod biustem, tam gdzie fiszbiny. tak się zraziłam(bo nie lubię dyskomfortu), że nie zakładam go wcale :P
Agusia są takie specjalne przedłużki do zapęcia w staniku,praktycznie w każdej pasmanterii.
kiedys prałam recznnie staniki zwłaszcza te ulubione, pracujac w bieliznie doradzałam klientka pranie reczne, jedna z nich kiedys zaptała czy mam meza dzieci....odp ze nie ona na to ze jak bede miala to przestane i wrzuce do pralki i faktycznie, na szczescie moj ulubiony z dalii choc ma 3 lata i kosztowałam ok 80 zł ma sie dobrze:)
image
Ja mam obecnie 8 stanikow i po prosyu piore je recznie dopiero jak juz wyjmuje z szafy szosty ....
Pojedynczo tez bym nie miala na to czasu, a hurtowo jakos sie udaje mimo dzieci . No ale majtek od kompletow juz recznie nie piore i niestety widac roznice.
Ja ręcznie piorę tylko delikatne sweterki. Na bieliznę są specjalne woreczki do prania, nic się nie deformuje ani druty nie wyłażą (przynajmniej u mnie)
Domowy sposob na uratowanie stanika: wystarczy wyjac drucik, zagiac oba konce po 2cm, potem wlozyc spowrotem do stanika na srodek, przyszyc za te zagiete druciki tak zeby sie nie przesowal i gotowe, wiecej juz nie wyjda, nie wiem dlaczego wlasnie tak producenci nie robia, tylko nalewaja jakas biala farbe na konce drucika ktora odpada i drut wychodzi. Swojego czasu mialam kilka stanikow gdzie w drucikach byly dziorki i za nie wlasnie byly przyszyte do stanika, tez bardzo mocne byly.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam to samo :/ z każdego stanika prędzej czy później wychodzi drut :/
a jak zszyję materiał gdzie ten drut wylazł to za chwilę wyjdzie znów albo obok :/
muszę spróbować z zagięciem brzegów :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry