Widok
wiem że to nie na temat, ale chciałam Was ostrzec żebyście robiły regularne badania poziomu d-dimerów podczas brania hormonów, niestety niewielu ginekologów je zleca
d-dimery odpowiadają za zakrzepicę
ja na szczęście nie zachorowałam bo się zbadałam i w porę odstawiłam tabletki (miałam bardzo podwyższone d-dimery bez żadnych innych objawów), ale mam koleżankę która nabawiła się właśnie zakrzepicy
kolejną panią z zakrzepicą spotkałam wczoraj w kolejce do ginekologa...
to że fizycznie nie macie żadnych skutków ubocznych to jeszcze nic nie znaczy
d-dimery odpowiadają za zakrzepicę
ja na szczęście nie zachorowałam bo się zbadałam i w porę odstawiłam tabletki (miałam bardzo podwyższone d-dimery bez żadnych innych objawów), ale mam koleżankę która nabawiła się właśnie zakrzepicy
kolejną panią z zakrzepicą spotkałam wczoraj w kolejce do ginekologa...
to że fizycznie nie macie żadnych skutków ubocznych to jeszcze nic nie znaczy
Ja stosowałam plastry evra przez ok.12 mc ,odstawiłam ze względu na zbyt duże problemy z zatrzymaną wodą w organiźmie,cellulitis miałam jak w 9 mc ciąży i ok.3-4 kg na plusie,poza tym wszystko w porządku ,nic się nie działo.Wróciłam z powrotem do pigułek i wszystko wróciło do normy ,u mnie to yasmin.Ale z hormonalnymi środkami antykoncepcyjnymi jest tak ,że pewnie każdy organizm inaczej reaguje na dany środek i może u innych kobiet nie występują podobne skutki po stosowaniu plastrów.
cytuję
"Firma zapewnia, że lek pozostaje bezpieczny i skuteczny. W komunikacie napisano, iż firma wstrzymuje tymczasowo produkcję leku do czasu zakończenia postępowania wyjaśniającego i sfinalizowania właściwych działań naprawczych. W rezultacie wstrzymania produkcji przewidujemy braki dostępności produktu"
więc może już udało się im coś wyprodukować
te tabletki co kupiłam do dopiero tego dnia do apteki trafiły i nie ma ich na liscie wycofanych, więc brac zapewne bede bo cilest nie ma zamiennika :( raz zmieniałam na inne i przytyłam 10 kg więc nie chce znowu kombinować. bede brala dopóki nie wycofają całkowicie
"Firma zapewnia, że lek pozostaje bezpieczny i skuteczny. W komunikacie napisano, iż firma wstrzymuje tymczasowo produkcję leku do czasu zakończenia postępowania wyjaśniającego i sfinalizowania właściwych działań naprawczych. W rezultacie wstrzymania produkcji przewidujemy braki dostępności produktu"
więc może już udało się im coś wyprodukować
te tabletki co kupiłam do dopiero tego dnia do apteki trafiły i nie ma ich na liscie wycofanych, więc brac zapewne bede bo cilest nie ma zamiennika :( raz zmieniałam na inne i przytyłam 10 kg więc nie chce znowu kombinować. bede brala dopóki nie wycofają całkowicie
http://wiedza.newsweek.pl/co-dalej-z-antykoncepcja,105087,1,1.html
pod numer info w tym linku dzwoniłam bo ja to panikara jestem:) i takiej informacji mi udzielono
Tu też sama firma pisze o wstrzymaniu produkcji
http://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Janssen-o-wycofaniu-z-obrotu-produktu-leczniczego-Cilest,131232,6.html
pod numer info w tym linku dzwoniłam bo ja to panikara jestem:) i takiej informacji mi udzielono
Tu też sama firma pisze o wstrzymaniu produkcji
http://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Janssen-o-wycofaniu-z-obrotu-produktu-leczniczego-Cilest,131232,6.html
a gdzie masz wiadomość że wycofują go calkowicie?? ja narazie widziałam tylko że wycofują partie które są wyszczególnione w linku wyżej. W Rumi dostali nową dostawę bo pytałam dzień wcześniej i nie było mówili że czekają. Tej partii nie ma na liście, i tak jak ktoś wyżej pisał opakowanie jest w wersji angielskiej (tzn dni miesiąca) i nie są dwa rzędy tabletek jak do tej pory tylko trzy
Z jakiej nowej partii???? Nie ma nowej partii,lek jest wycofany całkowicie. Jeśli więc jest w aptece to coś jest nie tak,może akurat ta apteka olała zarządzenie o wycofaniu i zapasy które ma to sprzeda. Generalnie leku cileste już nie będzie. Mi lekarz zamiast tych tabletek zapisał plastry evra,macie jakieś doswiadczenie z nimi albo może znacie jakies opinie?
KK.K tu sa podane które partie wycofują http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-05-28-029.pdf