Widok
i bardzo dobrze! niby nie ma zagrożenia dla zdrowia a ja mam inne zdanie stosowałam przez dwa lata i mam teraz problemy zdrowotne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Chyba nie doczytałaś całej informacji,wycofuja tylką jedną partię i nie ze względu na zagrożenie ryzyka utraty zdrowia tylko ze względu na wolniejsze uwalnianie jednego ze składników który jak mniemam może zmniejsztyć antykoncepcyjne działanie pigułek ze wspomnianej parti leku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ja łykam od paru miesiecy pigułki wlasnie z tej partii.... johnson&johnson bedzie mi placil becikowe :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ta na pewno ci zapłaci bo tabletki i tak nie maja 100 procent uznają ze twój przypadek to ten jeden procent
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to sie nazywa ironia :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znacie moze nr partii? Ja dopiero koncze pierwsze opakowanie, a dostalam zapas na pol roku. Na wizyte do lekarza moge isc dopiero 1 lipca..
biore cilesty od 5 lat, jestem zdrowa, jako jedyne te tabletk nie dawaly mi skutkow ubocznych... jestem zalamana ich wycofaniem... a mimo ze jakis skladnik wolniej sie uwalnia to nie ma wplywu na ich skutecznosc... tabletki cilest byly i sa skuteczne...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja biorę je przez 6 lat i nie mam żadnych skutków ubocznych
No to niestety będziecie musiały je zmienić...Podobno nigdzie w aptece juz ich nie dostaniecie. Ja niestey też będę musiała zmieniać na inne.
w niektórych aptekach mozna juz kupic dobrą serie, dni tygodnia sa na nich po angielsku, czytalam na innym forum
KK.K tu sa podane które partie wycofują http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-05-28-029.pdf
No nie wiem czy takie skuteczne. Moja znajoma je brała i jest w 3 m-cu ciąży....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
becia - moze czasem sie kolezance zapomnialo plus to ze zadne srodki any nie daja 100% pewnosci

3oko -dzieki za linka, moje maja nr partii CHS5H00 - nie ma ich na liscie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja za to od stycznia biore tabletki z serii: CFS4000. Niestety sa one na liscie... Ciekawe, czy cos z tego wyniknie :)

Pozdrawiam
no to ja też przez ostatnie pół roku brałam wycofaną serie no ale w ciąży nie jestem :P musze jutro kupić kolejne opakowania bo właśnie się skończyły ciekawe czy gdzieś je dostane

Mój lekarz rozmawiał z przedstawicielem handlowym tego leku. Wycofują go całkowicie. Nie wiem skąd więc te z angielskimi napisami są w aptekach. Jakie to było forum? Jestem ciekawa bo może wtedy nie będe zmieniać...
Chciałam dziś wypisać recepte na cilest.. niestety pani pielęgniarka powiedziała że już nie przepisują tego leku oraz żeby iść do lekarza po inny środek.
w rumi w auchanie jest cilest z nowej partii

Z jakiej nowej partii???? Nie ma nowej partii,lek jest wycofany całkowicie. Jeśli więc jest w aptece to coś jest nie tak,może akurat ta apteka olała zarządzenie o wycofaniu i zapasy które ma to sprzeda. Generalnie leku cileste już nie będzie. Mi lekarz zamiast tych tabletek zapisał plastry evra,macie jakieś doswiadczenie z nimi albo może znacie jakies opinie?

Inne tematy z forum Zdrowie

Labioplastyka Trójmiasto (8 odpowiedzi)

Czy któraś z Was robiła w Trójmieście taki zabieg? W jakiej klinice? Który lekarz? Byłam na...

do góry