Widok

wyjmowanie rąk z pasów jak temu zaradzić?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój mały od jakiegoś czasu zorientował się ze moze wyjmować ręce z pasów nie ma znaczenia czy są niżej czy wyżej, czy ciaśniej czy luźniej i tak jakoś mu się to udaje prędzej czy później:((
jak można temu zaradzić nie wychodzi bo całkiem odpiąć się nie umie ale te rączki i tak są niebezpieczne bo może kręcić się jak chce. mamy fotelik romer od 9-18kg czy jakos tak. może jest coś czym te pasy można spiąć albo jeszcze co innego bo brakuje mi pomysłów, staramy się jeździć ostrożnie ale to nie ochroni małego nawet jak ktoś w nas walnie, brak pomysłów poratujcie proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak za mały na tłumaczenie to może zmiana fotelika na taki bez pasów
sa jakies

Besafe ma takie zabezpieczenie:
http://www.besafe.com/products/accessories/accessories-child-car-seat
-ten belt collector

Jeszcze na szczęście nie musieliśmy go kupić ale w razie czego zamierzam go nabyć, nie wiem czy pasuje do innych fotelików.
Nilllkaa dzięki a nie wiesz gdzie to można kupi zamowi?
na tłumaczenie zdecydowanie za mały i nie slucha wcale, a takie cos jak podała Nillkaa w linku byloby super i z tego na pewno się nie wydostanie.
no i chyba nie da rady wozic takiego malego w foteliku bez pasów jakos jak dla mnie troche za maly jeszcze ma dopiero 22msce.
nie wiem jeszcze,ale google podpowiada:
http://www.marko-baby.pl/?pg=produkt&kat=0&pro=0&kol=109&query=&kat_wiek=0&cena_do=0&upust=0&wyprz=&id=7681&all=&page=1&lang=EN

Można w razie czego tam zadzwonić bo marko chyba jest dystrybutorem besafe w Polsce, o ile dobrze pamiętam z targów.
ja też mam taki sam problem z moją córą. wyciąga ręce z pasów fotelika i wózka :\
z wózka to się nie przejmuję tym, bo nic jej się nie stanie, ale właśnie wyciąganie rąk z fotelika mnie martwi. nawet jak mocniej naciągnę to po chwili mocuje się i jakoś udaje się jej wydostać :/
dziękuje poszukam tego jak znajdę to dam znac ewentualnie z linku powyżej.
22 mce to juz dużo i mozna zacząć tłumaczyć
dziecko w tymwieku już wsio KUMA ale czy zechcce być grzeczne ---> tow rekach rodzica :)

powodzenia

ale zacznij rozmawiac z dzieckiem bo to juz prawie dwulatek

sa foteliki z takimi pułeczkami zamiast szelek ---> i po sparawie

no ja wiem, że on rozumie ale on się nie słucha i ma to gdzies po chwili i tak robi to co robił:((dlatego trzeba cos wymyslec:)
Maz znalazl jeszcze cos takiego http://allegro.pl/nowosc-klamra-bezpieczenstwa-houdini-stop-i2383782892.html
ta klamra to dobra myśl
sama myslałam jak takie cudo zrobic bo mi tego w besafie BRAKUJE --- dziwne te pasy sa wogóle

Ja zakupiłam besafe łącznik pasów a małemu (2latka)zajęło 30 sekund zdjecie tego i tyle z bezpieczenstwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli lubi jeździć lub jedziecie w jakies fajne dla niego miejsce, to można zagrozić, że jesli bedzie tak robił, to się zatrzymacie i nie będzie jazdy dopóki nie będzie zapiety prawidłowo. I kilka razu tak zrobić - zatrzymac się, pogadać, że najwidoczniej nie zalezy mu na szybkim dojechaniu w to fajne miejsce, zapiąc i dalej w drogę. Warto tez pokazac, że wszystkie inne osoby jadace autem sa ładnie zapięte w pasy. Ja bym tłumaczyła, a za niestosowanie się do zasad wyciagałabym konsekwencje. Niestety dla mnie bezpieczenstwo w samochodzie to podstawa, wręcz zamieram jak widzę rodziców wożacych dziecko na kolanach, bo "nie chce siedziec w foteliku".

Ostatecznie można załozyć dziecku kajdanki :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój mały z tych co mu nie straszne groźby, że dalej nie pojedziemy i tlumaczenia ale kupilismy to co podalam wyżej i sie sprawdziło:))
http://allegro.pl/nowosc-klamra-bezpieczenstwa-houdini-stop-i2383782892.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
super, że takie ustrojstwa wymyślają, bo to kurde nie bezpieczne tak jeździć z luźnym dzieckiem w fotelu
ja jak pierwszy raz zobaczylam co on sobie wymyslil to malo na zawal nie zeszlam ale szczescie chwile pojeczal z tym zapieciem i juz nie ma mocnych nie da rady wyjac lapek:) ale trzeba dosc wysoko zaczepic u nas bylo ciezko ale sie da wiec duzy plus ze cos takiego jest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry