Widok

wylewanie wody na oś Familijnym

ul. Gożdzikowa ,pierwszy szereg 2/1 wystawiony wąż za płot i woda leje się strumieniem na chodniczek i ul. Pszenną. GRATULACJE za zalewanie innych ulic .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

zgłoś to do odpowiednich organów
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

do kogo zgłaszać takie przypadki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do swietego Piotra
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do straży miejskiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To najlepiej niech zalewa mieszkania a jak ludzie chodza z psami na spacer i psy sr*ja na trawniki to nikt nie pisze o tym tylko o wodzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Pewnie niech zaleje sąsiadowi mieszkanie
Dziwne masz podejście do sprawy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba było zadbać o ogród a nie wylewać wodę na ulicję bo pewnie ulica nie Wasza to wolno to nie blokowsko w mieście gdzie wszystko jest niczyje A NIE WOLNO i kary nakładać na te szeregi a psy to Wy wyprowadzacie innym pod płoty niech u Was sr.ja na waszym trawniku . Co mnie obchodzi twój szereg, zadbaj , studnie zainstaluj i nie rozpi........j drogi. Niech ludzie robia fotki i zgłaszają do gminy jak karę dostanie jeden z drugim to sie nauczy porządku. Bo pózniej jeki ,że Pszenna zalana!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

znalazł się obrońca wioski i infrastruktury. Obłuda i tyle w temacie. Konfident jeden z drugim, na ulicy czesc sasiedzie a za plecami noz w plecy wbija. Co komu przeszkadza woda opadowa deszczowa wylewana na droge???!!!! czy wylewa ścieki???!!!. Lepiej u siebie podniesc poziom gruntu, nasypac ziemi 20 cm wiecej i byc zadowolonym ze jego nie zalewa. Opanujcie sie obludnicy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Spoleczniaki zaczynaja szalec bardzo mi się to nie podoba przygotujcie się na pokaz pirotechniczny z pozostałości po sylwestrze :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podpisz sie normalnie a nie anonim
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty powyżej a jak się podpisałeś?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od paru litrow wody jeszcze niezalalo ulicy a chodniczek to dla tych co z psami chodza i sie boja ze piesek sie utopi albo lapki zamoczy zajmij sie swoimi problemami a nie komus pod gorke robisz konfidecie idz i napisz do odpowiednich sluzb to ci ulży a komus zaszkodzisz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

konfident bo prawdę pisze. Boli Cie to czy sam wylewasz , co na studnię kredytu zabrakło?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

xxxx to błysnąłeś inteligencją. Nie ośmieszaj się człowieku.
Przez takich jak ty w Baninie ludzie muszę chodzić / jeździć po błocie, kałużach bo ty chciałeś zaoszczędzić. Łatwiej jest wylać wodę do sąsiada czy na drogę i z głowy prawda? Gmina powinna surowo karać takich ja ty. Współwłaściciele dróg na familijnym również.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeszkadza Ci wężyk... weź człowiekuNie gotuj się tak, tu większość tzw"drenaż" porobiła wprost na ulice i co oni to niby nie .niezalewaja drogi??? A potem jeden z drugim placze ze droga zalana... przyjdz zobacz na cynamonowej co sie dzieje kolo zbiornika zobacz jak rolnik wylewa na naszą drogę woda.. ot to i koło się zamyka. Naprawdę robi się tu straszny syf. Śmieci też leżą i nikt nie ruszy swoich czterech liter i swoich śmieci nie posprząta.. szkoda twoich nerwów. Wszyscy tu CZUJĄ SIE BEZKARNI
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak Ci ta twoja studnia się przeleje też będziesz korzystał z wężyka:)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba żadne studnie nie są w stanie pomieścić tej ilości wody.Rozumiem to co z rynien, ale te opady deszczu to już poprostu nikt z tym sobie nie może poradzić
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do matoła o niku R.. i chamskiego Bonza znanego na tym forum : poczytaj sobie jeden z drugim.

Zgodnie z zapisami w Prawie wodnym, deszczówki nie możemy odprowadzać ani na sąsiednią działkę, ani na ulicę, ani do kanalizacji bytowej, nawet jest jest ona przyłączona do przydomowej oczyszczalni. Grożą za to kary.

W lutym 2015 roku sejm uchwalił nową ustawę Prawo wodne, która została zapisana w dzienniku ustaw 1 kwietnia 2015 roku.

Woda deszczowa powinna być rozprowadzona po posesji albo odprowadzona do kanalizacji deszczowej, ogólnospławnej, ewentualnie – do rowu melioracyjnego. Odpowiednie rozwiązanie należy uzgodnić z urzędem gminy, starostwem lub jednostką służb wojewody, która odpowiada za kanalizację albo rów melioracyjny. Zarządca określa warunki techniczne, jaki musi spełniać podłączenie deszczowe. Może także, przed wydaniem zgody, zażądać złożenia projektu odwodnienia posesji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taka właśnie kanalizacja jest na familijnym i nadmiar wody wylewany na ulice spływa do zbiornika. Mówię tu o terenie osiedla. Czyli pszenna już się nie zalicza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przestań kobieto farmazony pisac bo woda lała sie strumieniem na Gozdzikowej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Goździkową to tylko etopiryna polamga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh. nie bede odpowiadał na chamskie wyzywanie i obrażanie na forum. Ale ja nikogo nie obrażałem. Dziękuję i tyle w temacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bonzo nie jest chamski Bonzo tylko nie lubi społeczniakow konfidentów i innych zadumanych w sobie delikwentów a co do prawa gdy komuś zaleje posesje to straż ma gdzieś to gdzie wyleje wodę i jakoś nic się nie dzieje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawo nie przewiduje wyjatkow tutaj i straz robi to nielegalnie .,.. Opisywane na forum zreszta

To powiedz mi gdzie straz w wypadku zalania czyjeś dzialki lub domu ma wylewac wode..... w spodnie ma sobie ja wlac czy moze w niebo wycelowac węże. Mam nadzieje ze nie dzwonisz w takim przypadku po straz aby ratowala twoj dobytek bo przecie zrobi to nielegalnie. A jesli zobaczysz ze wylewaja na ulice lub do rowu bo nigdzie indziej nie moga bo nie ma gdzie to dzwon czym predzej po policje i tu bedzie twoje zdziwienie.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiesz co to szambiarka ? Oni 10m3 przyjmą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak masz zalane studzienke na 3 kregi to sobie mozesz wzywac szambiarke. Ale jesli wode masz na dzialce w piwnicy to widac jestes bardzo majętny aby placic za wywóz dziesiątek czy setek tys litrow wody....1 szambiarka koszt 120 lub 130zl. Pomnoz to razyyyyyyyyyy. I do kogo w pewnym momencie twoich kalkulacji dzwonisz? Po straż. A wtedy.... ojjj pomozcie bo mnie zalewaaaaa.... i oczy nie widza gdzoe straż wode wylewa co? Ale swiec dalej ludziom przykladem. W takim wypadku zamawiaj szambiarki

Bonzo nauczył się pisać swe imię z dużej litery. Jakiś postęp nastąpił.

Jak widzę ze deszczowka bedzie sie przepelniac wzywam szambiare i po problemie

Szambiarke zamawiasz no to gratuluje. Osiedle to system naczyn polaczonych jak nie bedzie burzowki to bedzie taka kicha przy tej ilosci wody i możecie sie w nieskonczonosc obrzucać blotem na forum. Jesli ktos leje do rynienki to spływa do ogolnospławnej. Nie ma tu innej mądrej opcji. Dlaczego nikt nie zwróci uwagi na to jaki syf leje nam nasz rolnik ze swojego pola. A leje w ogromnych ilościach swoje błotne ścieki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdyby każdy u was na osiedlu zainwestowal w studnie chłonną to nie byłoby tej dyskusji. Ja u siebie mam zrobioną na 6 kręgów i jeszcze nigdy mi się nie przelała.
Możecie pisać sobie różne scenariusze ale taka jest prawda i wszystko zależy od każdego z was. Łatwiej i taniej jest odprowadzić do sąsiada lub na drogę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Studni na 6 kręgów bez koparki się nie wykopie, a nie każdy ma szereg od frontu żeby ciężki sprzęt mógł wjechać. Od razu odpowiadam na kolejne pytanie: jak jeszcze nie było ogrodzeń to nie każdy właściciel mógł przewidzieć co się będzie działa podczas ulewnych deszczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Można wkopać mniejszy plastikowy zbiornik z dodatkowym systemem rozsączania. Koparka do tego nie jest potrzebna.
Nie oszukujmy się, większość mieszkańców Banina idzie na łatwiznę i wylewa wodę uprzejmie albo do sąsiada albo na drogę. Tak jest łatwiej i taniej. Proponuję najpierw zacząć od swojego podwórka a dopiero wymagać odwodnienia od gminy.
Tak jak wspomniałem, gdyby każdy zainwestował w studnie chłonne to sprawa zalewania dróg występowałaby znacznie rzadziej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Baja. Kopraka do kopania studni nie nadaje się. Spiknij się z sąsiadami kupcie kilka kręgów betonowych. W Baninie jest jeszcze kilku co potrafią kopac studnię. Pozwolenia udzieli gmina i do roboty. Cztery kręgi na działce i woda na podlewanie ogródka jak znalazł latem gdy w kranie susza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Plastikowy zbiornik z system rozsączania? Warstwa przepuszczalna na moim ogródku znajduje się na głębokości 12 m. Plastikowy zbiornik to jest na pół dnia deszczu, potem i tak trzeba go opróżnić. Nie wiem o jakim plastikowym zbiorniku mówisz. Ja mam na myśli Mausera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam na działce studnię kopaną w 1980. 12m głębokości, 24 kręgi. Wszystko się da. tylko trochę chęci. Ale to niestety wiąże się z pracą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To sie ciesz ze jestes tak polozony ze ci sie nie przelała. Ja mam akurat tyle co ty i sie przelewa po kazdym wiekszym deszczu.

Ludzi dlaczego ciagle sie atakujecie. Wine ponosi UG ktory powinien zadbac o rzedne drog czeg nie ma i sie nie egzekwuje. Kazda nowa budowa jest coraz wyzej od poprzedniej "woda nie poplynie do gory" Moze warto zadac inwestycji w infrastrukture a nie tylko nowe szeregowce bez opamietania.
Nie wszedzie w Baninie grunt jest chlonny .

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

do góry