Widok
wymówki gości
jak pewnie u prawie kazdej z nas czesc zaproszen jest rozdana, my rozdalismy w majowke u mojej rodziny i oto wymowki jak dla mnie najlepsze:)
nie wiem czy wezme urlop w tym czasie ( przyjezdza co roku do nas)
nie potrzebnie sie fatygowaliscie z zaproszeniem i tak nie przyjedziemy
za daleko
nie mamy kasy
nie mam z kim isc
nie mamy z kims dziecka zostawic przeciez 3,4 letniemu dziecku nie naleza sie wakacje nad morzem;)
jestesmy za starzy na wesela!!!!! (malzenstwo ok 50lat)
a jak tam jest u Was?:)
nie wiem czy wezme urlop w tym czasie ( przyjezdza co roku do nas)
nie potrzebnie sie fatygowaliscie z zaproszeniem i tak nie przyjedziemy
za daleko
nie mamy kasy
nie mam z kim isc
nie mamy z kims dziecka zostawic przeciez 3,4 letniemu dziecku nie naleza sie wakacje nad morzem;)
jestesmy za starzy na wesela!!!!! (malzenstwo ok 50lat)
a jak tam jest u Was?:)
- my nie chodzimy na wesela (najbliższa ciocia)
- mamy remont w czerwcu (a ślub w lipcu) i musimy po nim posprzątać - ta druga część mnie rozwaliła kompletnie
- nie mam z kim przyjść
- będę w 7 miesiącu ciąży (dla mnie to nie jest powód)
- nie przyjadę, bo głupio tak samej... (ciocia której córki będą)
- bo ja nie mam siły (moja babcia, która skacze po stołach żeby zawiesić firanki)
Najgorsze jest to, że problem robią tylko goście z mojej strony, a goście ze strony Alexa nie mają jakoś problemu żeby przyjechać na nasz ślub aż ze środka Rosji!!
- mamy remont w czerwcu (a ślub w lipcu) i musimy po nim posprzątać - ta druga część mnie rozwaliła kompletnie
- nie mam z kim przyjść
- będę w 7 miesiącu ciąży (dla mnie to nie jest powód)
- nie przyjadę, bo głupio tak samej... (ciocia której córki będą)
- bo ja nie mam siły (moja babcia, która skacze po stołach żeby zawiesić firanki)
Najgorsze jest to, że problem robią tylko goście z mojej strony, a goście ze strony Alexa nie mają jakoś problemu żeby przyjechać na nasz ślub aż ze środka Rosji!!
jak czytam Wasze perypetie to szkodami Was naprawde, tyle przygotowan a goscie maja Was w powazaniu....
az nie do wiary ale my nie mielismy takich przebojow (tylko jeden kuzyn mamy nie przyjechal z Brzegu bo nazwijmy to tak "nie mial konkretnego powodu") ale to my mielismy go gdzies :D a reszta juz przy dawaniu zaproszen potwierdzala obecnosc i nie bylo zadnych niedomowien!
az nie do wiary ale my nie mielismy takich przebojow (tylko jeden kuzyn mamy nie przyjechal z Brzegu bo nazwijmy to tak "nie mial konkretnego powodu") ale to my mielismy go gdzies :D a reszta juz przy dawaniu zaproszen potwierdzala obecnosc i nie bylo zadnych niedomowien!
- bo ja to mam juz gebe do samej ziemi a poza tym czy bedzie Jagoda ze Zbyszkiem? (moja ciocia, siostra mojej babci a pytala sie o osoby ktore sa z mojej dalszej rodzinki a widzialam ich moze raz w zyciu:))
- nie wiem czy przyjdziemy, bo to piatek a my wierzacy jestesmy, poza tym jak my dojedziemy z Wejherowa? A tak w ogole to Magdusi nie moge zostawic samej (Magdusia ma lat 17) - powiedziala to ciocia mojego Tomka
Tragedia...:)
- nie wiem czy przyjdziemy, bo to piatek a my wierzacy jestesmy, poza tym jak my dojedziemy z Wejherowa? A tak w ogole to Magdusi nie moge zostawic samej (Magdusia ma lat 17) - powiedziala to ciocia mojego Tomka
Tragedia...:)