Widok

wynajem mieszkania

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mozesz ktos zna kogos lub sam chce wynajac mieszkanie nie drogo gdzies w gdansku, sopocie lub gdyni ewentualnie wejherowie? strasznie ciezko znalezc teraz mieszkanie moze ktoras z Was bedzie mogla mi pomoc :) z gory bardzo dziekuje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co znaczy niedrogo dla ciebie? jaki masz budzet?
szukalismy kawalerki lub jakiegos dwu pokojowego tak do gora 1500 z oplatami :) nawet najlepiej jakby byl nieumeblowany pokoj, ale nie jestem az taka wybredna :)

Szkoda że dopiero teraz piszesz, bo my mieliśmy kawalerkę ale już mamy chętnych...

-.-
od połowy sierpnia miałabym mieszkanie w okolicach osiedla kolorowego w Gdańsku, 2 pokoje z balkonem, nieumeblowane, jeden mały i drugi dość duży, kuchnia umeblowana, do 1500 zł zmieścisz się spokojnie, blok jest stosunkowo nowy ma około 3-4 lat

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja bede miała od 15 sierpnia , w centrum gdańska , 65 m
a moja znajoma probuje wynajac i mowi ze nie ma chetnych-2 pokojowe mieszkanie z tych nowszych plus salon polaczony z kuchnia kolo auchan w okolicach 1000zl plus oplaty(moze 900 juz nie pamietam),ale zawsze moge sie zapytac.

Wiesz, miałam podobny proble, z gazet robili sobie castingi, jak w Big Brother, albo kto da wiecej, warunki spartańskie a życzyli sobie niesamowite kwoty, napisaliśmy swoją kartkę ze swoimi warunkami np. 1400 max z opłatami itp, jak uważasz i porozklejaliśmy w lokalizacji, która nas interesowała i udało się, mamy śliczne mieszkano;-)) Gorąco polecam taką metodę.

Gratuluję pomysłu Monia - tylko niestety za rozklejanie ogłoszeń w niedozwolonych miejscach można dostać mandat :(
w niektórych sklepach są specjalne tablice z ogłoszeniami osiedlowymi, tam można znaleźć coś fajnego. powodzenia :)

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

sandruniax oferty z jasienia bardzo mi sie podobaja bo jest tam bardzo ladnie i nie drogo tylko szkoda ze taki dojazd ciezki :(

SALAMBO I BWED, PRZY,ŚLIJCIE MI JAKĄŚ INFORMACJĘ O TYCH MIESZKANKACH. SZUKAM MIESZKANIA I NIE MOGĘ NIC ZNALEŹĆ.. :(

dziekuje Wam za odpowiedzi, zapomnialam dodac ze musmy sie wyprowadzic do konca lipca :/ obdzwonilam dzis sporo ofert z anonse jednak wiekszosc juz nieaktualnych a dzwonilam przed 8 rano :( jedno jade ogladac ale pewno uslysze na koniec "odewiemy sie do osob ktore sobie wybierzemy do mieszkania" czuje sie jakbym szukala pracy a nie mieszkania hehe

Rozumiem CIę :) Też dziś dzwoniłam o ósmej rano i już nieaktualne. Zapytałam w końcu jedną kobietę, jak to jest, że zaraz po otwarciu kiosków mieszkania są już wynajęte i powiedziała mi, że oni czasem kilka razy drukują. Czyli nigdy nie wiadomo, czy trafisz na wolne mieszkanie..

Może postaw sprawę na odwrót – nie jako ktoś kto bardzo liczy na okazję, ale raczej na zasadzie "zadzwonimy do Państwa za 4 dni, bo jedziemy oglądać jeszcze inne mieszkania". Wtedy zmiękną ;-)

My tak robiliśmy wynajmując komuś kawalerkę, że oglądał, potem miał kilka dni na zastanowienie się, obejrzenie innych mieszkań, a w określonym terminie dzwonił że się decyduje lub nie. I sprawa jasna. Podpisujemy umowę, wiadomo że mieszkanie jest "zaklepane".

-.-
Nie ma szans ;) Umówiłam się na dziś na oglądanie mieszkania (dziś pojawiło się ogłoszenie!!!) i przed chwilką facet zadzwonił, że już ktoś wynajął.
To jest wyścig. Jeśli nie zdecydujesz się od razu, to znajdzie 10 inych chętnych osób :( Ale jak tu wynająć mieszkanie na telefon bez oglądania?
Powinno się wziąć wolny dzień i od ósmej jeździć i oglądać :(

Witam, mam do wynajęcia od zaraz mieszkanie w górnym Sopocie, 38m, umeblowane i wyposażone. Cena 2 tys z opłatami.
vandalka napisał(a):

> Witam, mam do wynajęcia od zaraz mieszkanie w górnym Sopocie,
> 38m, umeblowane i wyposażone. Cena 2 tys z opłatami.

Są to 2 pokoje, cena do małej negocjacji. Możliwość obejrzenia w każdej chwili. Blisko las, przedszkole,apteka, sklepy i przystanki. Cicha spokojna i miła okolica. Więcej informacji pod nr tel. 889 453 740
tyle kasy placimy za ten wynajem i jeszcze oni beda mowic ze sie zastanawia kogo chca nie podoba mi sie to ale cos, wczoraj przeczytalam ogloszenie w ktorym bylo napisane, ze wymagaja "referencji" to dopiero dobre

To chyba żart... Przecież chodzi o to, żeby znaleźć chętnego do mieszkania. A może ludzie chcą w ten sposób "szantażować" potencjalnych najemników, żeby wyciągnąć więcej kasy, a tak naprawdę mają tylko jednych chętnych.
A castingi są bez sensu, przecież na pierwszy rzut oka i tak nie wiadomo, czy ktoś będzie płacił i nie zdemoluje mieszkania. No, chyba że przyszedłby do mnie ktoś zalany w trupa i się awanturował, to mu nie wynajmę.

-.-
dlatego wolaja "rekomendacji" heh na szczescie dostalam wiadomosc ze mamy mieszkanko :))) od razu humor mi sie poprawil

A ja nadal szukam ;(

a gdzie szukasz? bo mam jedna ciekawa oferte ktora znalazlam ale w Chyloni, ale wydaje sie ciekawe mieszkanko za 1000zl + oplaty ale chyba nie duze blisko kolejki

Gdańsk..

aha to sie nie dziwie ze masz problem sama bardziej chcialam w Gdansku, ale tu jest ciezko cos znalezc, zycze powodzenia :)

Dzięki :)

Asia_ce - będę miała kawalerkę do wynajęcia w Gdańsku Wrzeszczu (pod koniec lipca); jeśli nadal szukasz czegoś, skontaktuj się ze mną mailowo (mail w profilu) :) pozdrawiam :)
gosia_dim to nie jest w cale takie oczywiste. Moi rodzice wynajmują mieszkanie - wprowadzała sie rodzina 4 dzieci bardzo religijna, on bankowiec ona nauczycielka po roku przestali płacić bo zaczęły się kłótnie sprawy rozwodowe itp. Mieszkanie zostawili w bardzo złym stanie (po awanturach potłuczone żyrandole, zniszczona łazienka ściany do malowania itp) wiadomo, ze jak się mieszka to mieszkanie się niszczy, ale jak ktoś się wyprowadza miesiąc wcześniej nie informując o tym, nie płaci rachunków od dwóch miesięcy nie mówiąc już o opłacie za wynajem, to robi się mało ciekawie.
Nie dziwię się ludziom wynajmującym, że się boją. Ale też uważam, ze casting to ostra przesada, jeśli nie chciałabym komuś wynająć powiedziałabym, że już zajęte, a nie, że zadzwonię jak się zdecyduję. Makabra.
Powodzenia życzę szukającym

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

Wiesz, w tej sytuacji wystawiam ludzi za drzwi. Umowa zobowiązuje.

Wczoraj koleżanka zastrzeliła mnie tekstem – szukają kawalerki, znaleźli za 1500zł, po czym wynajmujący zadzwonili i powiedzieli im że mają 40 (!!!) chętnych i wynajma temu kto da najwięcej...

-.-
Ja wczoraj właśnie trafiłam na taki casting :D Masakra. Kobieta nas postawiła w pokoju i zaczęła przesłuchiwać ;) DOpiero po dłuższej chwili nieśmiało zapytałam, czy mogę mieszkanko obejrzeć :D

Tak czy inaczej wczoraj wreszcie znalazłam :) Właścicielka bardzo miła, mieszkanie piękne i słoneczne, okolica spokojna, ale blisko skm.

Jaka ulga.... :D

ja pamiętam, jak ze znajomymi szukaliśmy mieszkania do wynajęcia zaraz po studiach, to kilka razy mieliśmy taką sytuację, że rano umawialiśmy się na obejrzenie mieszkania np. na 17tą, po czym przyjeżdżaliśmy na miejsce, a tam pusto, drzwi zamknięte, nikt nie odbiera telefonu... strasznie to było denerwujące...
teraz moja przyjaciółka niedawno też szukała mieszkania do wynajęcia i z tego co opowiadała, jest jeszcze gorzej niż te kilka lat temu...
wprawdzie tych wynajmujących swoje mieszkania też rozumiem, bo to stres oddać mieszkanie obcym ludziom i nie zawsze łatwo trafić na uczciwych najemców... ale jednak niektóre zachowania są bardzo niefajne...

nie zazdroszczę Wam i życzę powodzenia! :)

hey ja szukam kogos zeby wynajac nie drogo mieszkanko w gdansku- tak za 300 zl/miesiac/os. zaczynym I rok, a Ty? szukam wiecej ludzi, bo najwiecej ogloszen jest na 2 pokojowe-ale wtedy wychodzi drogo. mozna by wynajac w 4 os, po 2 na pokoj. jakby co czekam na odp. :) moj mail: mloda2112@hotmail.co.uk pozdrawiam:)
do góry