Widok

wynik badania kału u dziecka 5 miesięcy - pomóżcie w interpretacji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
PH 5,0
CIAŁA REDUKUJĄCE 1%
ZIARNA SKROBI NIEOBECNE WPR
TŁUSZCZE OBOJ. POJEDYNCZE WPR
KW.TŁUSZCZ. DOŚĆ LICZNE WPR
WŁÓKNA MIĘSNE NIEOBECNE WPR
KOMENTARZ Obecne bardzo liczne pasma śluzu.

synek ma 4,5 miesiąca - karmię go tylko piersią - kupkę robi raz na 2 - 3 dni, nie jest pienista ani strzelająca, ale zawiera śluz. Z diety wyeliminowałam nabiał i te wyniki są już po tej eliminacji. Co one mogą oznaczać?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam, ciała redukujące w liczbie 1% świadczą o nietolerancji laktozy. Warto wybrać się dr Marka. Nam bardzo pomógł.
a czy to było jakieś "specjalne" badanie? bo ja też kiedys oddawałam kał dziecka do badania (posiew) i nie miałam w opisie nic z rzeczy, na które tu zwracali uwagę...
to był posiew czy coś innego?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To wyniki zwykego ogólnego badania kału.
Posiew to inne badanie...

Jeżeli dziecko duzo płacze to tak udałabym się do doktora Marka :) Nam pomógł trochę - jezeli małe nie jest płaczliwe to moze pewnien stopień nietolerancji laktozy mu nie przeszkadza?

Nam poradził:
odciągać "perwsze" mleko. Czyli zanim podawałąm pierś to odciągałam trochę laktatorem i na jeden posiek dawałam mleko bez laktozy.. Jak nie jest bardzo źle to można spróbować odciagania - ale wizyta u lekarza pewnie pomoże bardziej niż rady z forum :)))
Nieskie Ph - kwaśny odczyn oraz występujace ciała redukujace świadczą o nietolerancji laktozy.
Chyba, że jesteście po jakieś infekcji, biegunkach?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry