Widok

wysoka goraczka brak innych objawow

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córka od dwóch dni goraczkuje, co 4 daje na przemian leki przeciwgoraczkowe, ma tylko katar na nic się nie skarży, pediatra na razie zalecił leczenie zachowawcze, moze ktoś wie czy panuje jakiś nietypowy wirus,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej, może to być trzydniówka , moja córka miała po 3 dniach gdzie miała tylko gorączkę pojawiły się czerwone krostki na ciele i było po wszystkim.

Wirus. Moje 2 cory właśnie wychodzą z choroby.
Jedna i druga miały wysokie gorączki, które nie dawały się zbić. Trwało to równo tydzień. Po tygodniu jak ręką odjął. Temperatura odpuściła.
Oprócz tempertury nie miały innych objawów, no może lekki katarek i ogólne rozbicie. Osłuchowo było czysto

No u nas właśnie ciężko też ze zbicirm temperatury co najwyżej do 38,5 się zabija:( córka ma 4 lata i jest przedszkolna mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyku

Nie wiem ile lat ma Twoja córka ,ale mój syn ma 6 lat zaraz po feriach w klasie zapanował dziwny wirus niektóre dzieci skarżyły się ból głowy i miały gorączkę rodzice musieli przyjść odebrać dzieci w trakcie zajęć ,mój syn w piątek już obudził się gorączką ok 38 st i tak piątek i sobota utrzymywała się znaczy w sobotę zasnął miał już 37,4 w nocy juz 36,6 tak że normalnie ,dostał też katar ma go do tej pory w niedziele po podwyższonej temp ani śladu dziś tez ok .Nie wiem co to było .

U nas był wirus który zaczął sie od ogólnego rozbicia gorączki sięgającej 38,7 bólu głowy właśnie a potem kaszel i katar... U nas niestety skończyło sie antybiotykiem u syna, córki i u mnie. Zamiast lepiej było gorzej. U córki pomimo antybiotyku gorączka odpuściła dopiero w 5 dobie od rozpoczęcia podawania a po ponad tyg licząc od rozpoczęcia choroby. Tragedia :(

temperaturę zbijamy w 4 dniu najlepiej, jeśli przekracza 39 st. tempertura to nic złego, organizm próbuje zwalczyć intruza, jeśli wcześniej podajemy środki przeciw gorączce niestety tylko przeszkadzamy .... Aga - na wirus lekarka przepisalą antybiotyk ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

teperatura jest dobra ale.. sa dzieci ktore leza juz przy 38 w pol przytomne ( ja osobiscie nie goraczkowalam od 20 lat mam zanizona temperature i przy zapaleniu pluc raz miala 37.5 to mialam odjazd bo stala to 36.0 .) .ja podaje przy 38.5 .duzo przypadkow bylo ze dziecko mialo 40 i zmarlo . prosze uwazac. wiem ze teraz moda na naturalne metody ale z rozsadkiem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na początku była wirusowka ale potem zrobiło sie nadkazenie bakteryjne stad antybiotyk. Myśle ze gdyby to faktycznie był wirus to antybiotyk by nie zadziałał.

Dziś byłam z moją dwójką chorych maluchów u lekarza. Kazał zbijać gorączkę jak dojdzie do 38 (zawsze to powtarza i zawsze tak robię, dłużej nie czekam). Ponoć teraz jest taka grypa, że standardowo dzieci mają gorączkę tydzień. Moje od 6 dni, ale dziś od rana spokój. Może to już końcówka.

U nas w domu tez pogrom, najpierw 5-latek, wysoka goraczka przez 6 dni, doszedl kaszel i niestety skonczylo sie antybiotykiem, bo pojawily sie zmiany osluchowe. Potem zachorowalam ja i maz (ciezka grypa z kaszlem, 40st. goraczka, bolem miesni i duzym oslabieniem), teraz 2.5-latek.... Masakra. U znajomych podobnie (a nie kontaktowalismy sie z nimi). Strasznie to zarazliwe:( i wykancza...

Potwierdzam, 7 dni gorączki i przeszlo. Został katar i kaszel

Będę namawiała na Baby Temp. W każdym razie jeśli chodzi o pomiar gorączki u niemowlaka to tylko przez podczerwień! Nie wyobrażam sobie że miałabym mierzyć dotykowo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

U nas termometr Baby Temp, który dostaliśmy w prezencie od momentu, gdy w domu jest dziecko sprawdza się rzeczywiście bardzo dobrze i często z niego korzystamy. Sami raczej mierzymy temperaturę tradycyjne, ale u dziecka to niemożliwe więc taki wybór na pewno będzie dobry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry