Widok

wysypka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja córka ma od wczoraj taką drobną wysypkę, sędzi ją bo jest cała podrapana tułów,plecy ,szyja,na karku mniej na rękach i nogach no i troszkę na policzkach, szukałam jakiejś choroby zakaźnej ale w sumie oprócz tej wysypki nie ma innych objawów ,żadnej gorączki czy osłabienia... podałam jej dziś fenistil w kropelkach i wapno ale nie widać, żeby coś pomogło bo ciągle swędzi. Panuje teraz jakaś choroba zakaźna? czy to może coś ją uczuliło.hmm..
córcia nr1
image

córcia nr2
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wysypka pojawia sie przy szkarlatynie,
moim zdaniem to ospa. Moja córka też ma takie objawy i lekarz stwierdził ospę....
no oczywiscie ospa tez wchodzi w gre teraz panuje ospa i szkarlatyna
ospa nie na pewno ospa była w styczniu :) i to były kropki a ta wysypka to taka kaszka
też myślałam o szkarlatynie ale kurcze nie ma żadnych innych objawów oprócz tej swędzącej wysypki, chyba sie załamię jak starsza znowu zarazi małą ;/
córcia nr1
image

córcia nr2
image
no u mnie tez tak jest:( ze starszy zaraza mala juz tez po ospie,
a dziś ma całą buzie wysypaną dokoła ust :(
może uczulenie na kosmetyk do mycia, żel, płyn, mydło, ale pokarmowa alergia, ale na całym ciele i buźce to raczej pokarmowa, no chyba że jakaś choroba
to wirusówka napewno rumień zakażny
http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zdrowie/Co-to-takiego-Rumien-zakazny.html
może szkarlatyna właśnie bo słyszałam,że często dzieci po ospie mają szkarlatyne.Lepiej iść do lekarza
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
To najprawdopodobniej rumień zakaźny, moja córka też to złapała. objawy takie, jak ma Twoja. Byłyśmy u lekarza, leczenie ob jawowe.

Pozdrawiam
jutro podejdziemy do lekarza, bo dopiero od piątku jest ta wysypka, kurcze może rzeczywiście to ten rumień oby tylko malutka mi sie nie zaraziła
ale w tym linku jest napisane że wysypka przy rumieniu nie swędzi a moja sie strasznie drapie
Nie straszcie szkarlatyną, bo to inne objawy są. Zwłaszcza zmiany w gardle.

Moje dziecko tez w zeszłym tyg. przechodziło RUMIEŃ.
U koleżanki z Gdyni, córeczka również... :/

wysypka na całym ciele, wzmożona na przedramieniu no i czerwone policzki. Podałam wapno i w zasadzie po kilku dniach objawy ustały.
moja ma cały dziób w plamach i wysypce - lekarz orzekł rumień zakaźny , powszechny teraz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fenistil nie działa po pierwszym podaniu. Musisz podawać zgodnie z ulotką.
wysypka moze swędzieć ale nie musi wcale
Ewa daj znać co powie lekarz
Teraz panuje rumień zakaźny - szczególnie u dzieci szkolnych. Objawia sie wysypką i ma charakterystyczne "czerwone poliki". Może wystąpić gorączka. NIe ma na to leku. Trzeba zbijać temp., podawać wapno i przez tydzień nie wychodzić z domu zeby dziecko się nie przeziębiło.

Podobna do rumienia jest szkarlatyna. Przy niej też jest wysypka ale równocześnie bardzo wysoka temperatura, czerwone gardło i malinowy język z powiększonymi kubeczkami smakowymi na końcu języka.
ospa jest od stycznia oraz rumień zakazny i szkarlatyna lepiej isc do lekarza by stwierdził co to jest moze to byc zwykłe uczulenie lub potówki
lekarka powiedziała,że to jest coś alergicznego ale pojęcia nie mam na co bo nie zjadła nic czego by wcześniej nie jadła
ja jednak obstawiam ta wirusówkę jak wyżej napisałam - lekarze czasem mylą ją z alergią włąsnie ...
tak czy siak jeśli to ten rumień to zniknie w ciągu tygodnia - u nas po 7 dniach śladu już nie było po tym
moja mala dostala krostek na calej buzi i glowie nigdzie wiecej bylam u lekarza i mi powiedziala ze uczulenie tylko nie wiem na co,na policzkach zrobily sie plamy smaruje ja kremem locoid 2razy dziennie i schodzi
imageimage
mój syn 15 mies też ma wysypkę na brzuszku i plecach ,troszkę na dole buźki bliżej brody jedyne co zjadł innego to był cukierek czekoladowy z tym że z miodem a miód bardzo może uczulać ,potówki raczej to nie są bo go nie przegrzewam ,parę tyg wcześniej jeszcze było zimno dostał czerwone policzki takie plamy , myślałam że może sobie mimo smarowania buzi odmroził je ,poszliśmy do lekarza lekarka powiedziała że to raczej alergiczne wówczas jadł galaretkę z nowości ,zapisała mi eucerin maść,fenistil i cutivate ,trzy dni i policzki czyste ,teraz nie byłam u lekarza smaruje go maścią eucerin i wysypka blednie ,nowe nie wyskakują .nie drapie się nie gorączkuje .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (25 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

Co zrobic gdy maz nie chce sie kochac? (305 odpowiedzi)

Tak jak w tytule. To jest moj-nasz problem. Moj maz w ogole nie potrzebuje seksu..u nas jest on...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry