Widok
wysypka
moja córka ma od wczoraj taką drobną wysypkę, sędzi ją bo jest cała podrapana tułów,plecy ,szyja,na karku mniej na rękach i nogach no i troszkę na policzkach, szukałam jakiejś choroby zakaźnej ale w sumie oprócz tej wysypki nie ma innych objawów ,żadnej gorączki czy osłabienia... podałam jej dziś fenistil w kropelkach i wapno ale nie widać, żeby coś pomogło bo ciągle swędzi. Panuje teraz jakaś choroba zakaźna? czy to może coś ją uczuliło.hmm..
to wirusówka napewno rumień zakażny
http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zdrowie/Co-to-takiego-Rumien-zakazny.html
http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zdrowie/Co-to-takiego-Rumien-zakazny.html
Nie straszcie szkarlatyną, bo to inne objawy są. Zwłaszcza zmiany w gardle.
Moje dziecko tez w zeszłym tyg. przechodziło RUMIEŃ.
U koleżanki z Gdyni, córeczka również... :/
wysypka na całym ciele, wzmożona na przedramieniu no i czerwone policzki. Podałam wapno i w zasadzie po kilku dniach objawy ustały.
Moje dziecko tez w zeszłym tyg. przechodziło RUMIEŃ.
U koleżanki z Gdyni, córeczka również... :/
wysypka na całym ciele, wzmożona na przedramieniu no i czerwone policzki. Podałam wapno i w zasadzie po kilku dniach objawy ustały.
Teraz panuje rumień zakaźny - szczególnie u dzieci szkolnych. Objawia sie wysypką i ma charakterystyczne "czerwone poliki". Może wystąpić gorączka. NIe ma na to leku. Trzeba zbijać temp., podawać wapno i przez tydzień nie wychodzić z domu zeby dziecko się nie przeziębiło.
Podobna do rumienia jest szkarlatyna. Przy niej też jest wysypka ale równocześnie bardzo wysoka temperatura, czerwone gardło i malinowy język z powiększonymi kubeczkami smakowymi na końcu języka.
Podobna do rumienia jest szkarlatyna. Przy niej też jest wysypka ale równocześnie bardzo wysoka temperatura, czerwone gardło i malinowy język z powiększonymi kubeczkami smakowymi na końcu języka.
mój syn 15 mies też ma wysypkę na brzuszku i plecach ,troszkę na dole buźki bliżej brody jedyne co zjadł innego to był cukierek czekoladowy z tym że z miodem a miód bardzo może uczulać ,potówki raczej to nie są bo go nie przegrzewam ,parę tyg wcześniej jeszcze było zimno dostał czerwone policzki takie plamy , myślałam że może sobie mimo smarowania buzi odmroził je ,poszliśmy do lekarza lekarka powiedziała że to raczej alergiczne wówczas jadł galaretkę z nowości ,zapisała mi eucerin maść,fenistil i cutivate ,trzy dni i policzki czyste ,teraz nie byłam u lekarza smaruje go maścią eucerin i wysypka blednie ,nowe nie wyskakują .nie drapie się nie gorączkuje .