Widok
U mnie wystarczyły zwykłe płatki owsiane błyskawiczne,zalewam rano wrzątkiem o.k.0,4 cm ponad poziom płatków zostawiam na 2-3 min. dodaje jogurt i gotowe, tylko takie śniadania muszą wejść w nawyk ,jem takie codziennie z małymi wyjątkami ,dużo wody i owoce bo warzywa z małymi wyjatkami coś ostatnio mi nie wchodzą no i ruch, u mnie ziółka na dłuższą metę nie zdały egzaminu .
nie sądzę zeby winna była nieodpowiednia dieta w moim przypadku, nie zmieniłam przyzwyczajeń, a problemy pojawiły się i praktycznie utrzymują
moze to wiek robi swoje, spowolnił mi się już metabolizm? moze hormony? sama nie wiem, ale syt. jest mało komfortowa i niestety przybyło parę niepotrzebnych kg:(
nie wiem moze wspomagac się dodatkowo jakimiś ziołowymi środkami
moze to wiek robi swoje, spowolnił mi się już metabolizm? moze hormony? sama nie wiem, ale syt. jest mało komfortowa i niestety przybyło parę niepotrzebnych kg:(
nie wiem moze wspomagac się dodatkowo jakimiś ziołowymi środkami
Wzdęcia i zaparcia to mogą być tyko OBJAWY nieprawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną może być kiepska dieta jak również problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa. Odcinek lędźwiowy i poniżej. JEŚLI takie problemy występują tutaj można zasięgnąć porady bezpłatnie i bez kolejki) : http://www.centrumzdrowegozycia.com.pl/page5.php . Co z tym zrobicie to Wasza sprawa, to nie jest reklama. Poświęcicie na to około 30 minut własnego czasu, a potem trzeba się zastanowić co dalej.
Ogólnie rzecz biorą, to kiepska dieta jest najprawdopodobniej przyczyną tych objawów. Zaburzenie flory bakteryjnej w jelitach oraz niedobór mikro i makroelementów - w tym przypadku brak MAGNEZU punkt 7 http://www.akademiawitalnosci.pl/10-oznak-ze-mozesz-miec-za-malo-magnezu-w-organizmie/
Fajna strona - można czegoś mądrego się dowiedzieć i zastosować w życiu - efekty przyjdą same z czasem. Do picia tylko czysta NIEGAZOWANA woda (polecam Kingę Pienińską bo zawiera KRZEM )
Fajna strona - można czegoś mądrego się dowiedzieć i zastosować w życiu - efekty przyjdą same z czasem. Do picia tylko czysta NIEGAZOWANA woda (polecam Kingę Pienińską bo zawiera KRZEM )
Same śliwki czy kefirki sprawy nie załatwią jeśli nie zmieni się diety, nic nie pomogą jeśli jesz dużo słodyczy, czekoloady czy mięsa. U mnie zadziałało jedzenie większej ilości warzyw np. kalafiora, ziemniaków, pomidorów i owoców typu jabłka, pomarańcze, brzoskwinie. Strasznie zapierające działanie ma ryż, którego staram sie unikać.
Dokładnie tak: http://www.a2zyoga.com/yoga-poses/pavanamuktasana.php
tylko ja leżę głową na podłodze, bo mi tak wygodniej :)
tylko ja leżę głową na podłodze, bo mi tak wygodniej :)
Ja mogę polecić jedno ćwiczenie, które mi bardzo pomaga. Połóż się na podłodze lub łóżku, przysuń kolana w stronę twarzy i podtrzymaj rękoma przy zgięciach kolan - mam nadzieję, że dobrze się wyraziłam :) to wygląda mniej więcej jakbyś chciała zwinąć się w kłębek, ale leżąc na plecach. Zostań w tej pozycji kilka minut, później się rozluźnij i znów powtórz zgodnie z potrzebą. To ćwiczenie fajnie masuje jelita i naprawdę przynosi ulgę - nie trzeba się faszerować lekami.