Widok

wzrost temperatury a owulacja

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Czy wzrost temperatury zawsze oznacza ze była owulka?
Pytam, bo na usg stwierdzili w tym cyklu brak owulacji, a dzisiaj już mam 3 dzień 37st.....nie jestem ani przeziębiona ani nic ze mną się nie dzieje.....

Mierzę temperaturkę już kolejny cykl i zawsze jest skok temperatury.
Czy to możliwe, że np. owulacja nie występuje a temperatura i tak wzrasta i utrzymuje się do @?????

Jeśli tak, to jaki ma sens to mierzenie....

Pozdrowionka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anulka może być skok temp, teoretycznie to wskazuje na owu ale pęcherzyk nie pęka i lekarz na usg stwierdza że brak ciałka żółtego, czyli owu nie było... ja tak często miałam

z tymi niepękającymi pęcherzykami to utrapienie jest, bo:
- skok tem jest
- test owu pozytywny 2 wyraźne krechy
- śluz taki jak ma być
niby wszystko ok, szłam na usg dopochwowe i okazywało się że pęcherzyk nie pękł, objawowo wszystko wskazywał że jajeczko się uwolniło, a jednak usg dowiodło że nie. Ale może u Ciebie jest inaczej, czego życzę

Ojej.......Evilku - czyli co miesiąc musiałabym robić usg??
Jest na to jakaś rada?

A u Ciebie już wszystko ok?
evilek, a jak oceniasz Śliwińskiego??też się do niego wybieram 24 stycznia...słyszałam różne opinie
ooo ja też tak mam, wszystko w porządku jest ale czasami pecherzyk nie pęka

image
image
ja byłam raz u Śliwińskiego i na pewno pójdę do niego i teraz...

słyszałam wiele opinii i wszystkie pozytywne
Nawet na tym forum są dziewczyny, którym pomógł i teraz są w ciąży;-)
do tej pory też słyszałam same pozytywne opinie na forum między innymi, ale ostatnio usłyszałam też kiepską od mojej koleżanki, zresztą sama zobaczę już wkrótce...
żyby być pewnym że owu była niestety trzeba monitorować cylk, co oznacza że usg trzeba zrobić przed owu, lekarz stwierdzi że pęcherzyk jest, a pożniej przyjść po owu i znowu podglądanie i jak jest w miejscu pęcherzyka ciałko żółte to znaczy że pękł i wszystko ok. Ja u Śliwińskiego monitorowałam cykle, okazało się ze pęcherzyki nie pękają, dostałam pregnyl w zastrzyku (ludzka gonadotropina) który spowodował pękanie. Myślę że ten lekarz wie co robi, ja mu ufam i będę chodziła aż do skutku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry