Widok
Nowa koncepcja sztuki
Z tych naszych rozmów wyłania się idea występów i... jakich jeszcze nie było. Stworzenia czegoś zupełnie nowego. Nowa wartość może powstać jako synteza różnorodnych sprzecznych ze sobą wartości. Jeżeli chcemy osiągnąć nową wartość musimy doprowadzić do konfliktu między tym co fizyczne, a tym co duchowe. Jeżeli natura, więc fizyczność jest czymś pierwotnym czyli tezą, to kultura jest jej antytezą, a synteza tym co pragniemy osiągnąć. Gdy ktoś z nas gimnastykuje się reprezentuje naturę więc tezę, jeśli ktoś z nas śpiewa reprezentuje kulturę więc antytezę. Chcąc stworzyć sztukę na naszą miarę musimy zwiększyć w niej udział wysiłku fizycznego, a dla antytezy i duchowego. I to jest nowa strategia syntezy. I to jest nowa koncepcja sztuki
xxx
No to przeczytaj swojej wnuczce na głos któreś swoje "zmartwychwstanie", najlepiej jedno z późniejszych, bo bardziej kwiecieste.... a potem zapytaj ją czy w sformułowaniach typu "włazić komuś w pupkę" widzi coś głębszego....
Jak sam twierdzisz, dzieci potrafią jeśli się dobrze przypatrzą. Pozwól jej więc patrzeć. Kiedyś będzie ci wdzięczna, na pewno.
Jak sam twierdzisz, dzieci potrafią jeśli się dobrze przypatrzą. Pozwól jej więc patrzeć. Kiedyś będzie ci wdzięczna, na pewno.
xxx
wiesz, nigdy nie chcialabym Ci sie narazic :) ale jak my nie mamy myslec o Tobie zle skoro chcesz "zniszczyc" miejsce, w ktorym my czujemy sie dobrze ( w miare;) ? pewnie wiele osob probowalo przemowic do Ciebie- ja nie bede, mam wrazenie, ze i tak nie sluchasz, tego co ludzie chca Ci przekazac. A zreszta , co ja moge? jestem tylko glupia malolata, ktora teraz mozesz nazwac smieciem.....i tak mam dosc hyde parku. rezygnuje...
fate
nie jestem wypasiona w kosmodrom?eee to ja tak nie kcem(reno klijo nie kcesz?)idę spać dobłanoc(nie przepłaszaj tylko się kułwa popław)no to tym optymistycznym akcentem miłej nocy życzę bez czołgów, kotów, medalionów, dowcipów, biczowania, angielskiego i kilku innych rzeczy które sponsorowały dzień dzisiejszy.A korzystając z okazji proszę o odroczenie wyroku na HP do jutra-kiedy to fate straci łączność ze światem(dostawa towaru z holandii:))a ja wraz znią pogrążę się w otchłani rozpaczy.Czy ja mam słowotok?