Widok

york co myśłicie o tym piesku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny co myślicie o tym piesku, cieżki w wychowaniu bo ja nigdy wcześniej nie miałam psa i chcemy teraz sobie kupić mamy duże mieszkanie tylko długo nas nie ma w domu i może wiecie gdzie można pieski tej rasy kupić nie drogo bez rodowodu, pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
strasznie krzykliwe!!!!! i raczej nie najmadrzejsze ;(

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a może polecicie mi jakąś fajną rasę
ja uwielbiam jorki tylko mnie nie stac na takiego pieska

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
uparte,msciwe.. chyba ze od poczatku zostana przeszkolone a najbardziej polecam kundelka sa najmadrzejsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Śliczne pieseczki, ale chyba nie są łatwe w utrzymaniu.

image

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli długo was nie ma w domu, to w ogóle nie polecam psa!!!!
no normalnie pracujemy do 16-17 ludzie maja psy i sobie jakos radzą
a czy przypadkiem to nie yorki muszą byc wychowywane we dwójkę? cos mi sie kojarzy, słyszałyście o tym?
Moja siostra ma Yorka. Wcale nie jest głupi, tylko jak dla mnie to takie małe nie wiadomo co. Strasznie ruchliwy i krzykliwy, wymaga dużo uwagi. Szczególnie jak Cie nie będzie cały dzień w domu, to po powrocie nie da Ci spokoju.
Jest pocieszny, jak go widuję raz na tydzień, ale nie chciałabym takiego psa.

image
image
munia666 napisał(a):

> no normalnie pracujemy do 16-17 ludzie maja psy i sobie jakos
> radzą

radzą sobie, bo w domu jest więcej domowników, np. dzieci i to one wychodzą. chcesz psa do 18 trzymać bez siusiu?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
odradzam: moja znajoma ma , pracuje od 13 do 18 i co dzien sprząta po nim całe mieszkanie jak wraca z pracy mieszkają sami czyli ona z pieskiem co dzien jej cos zjada z mieszkania mieszka na parterze i ten pies jak słyszy kogos na dworze to skacze na parapet i zrywa firany albo żaluzje codziennie!!! nie polecam jak ma byc sam w domu Ona ma swojego ju ok 5 lat i on sie nic nie zmienił
przyszedł facet do burdelu walił całą noc ale nikt mu nie otworzył
Mój kolega miał kiedyś yorka, przymocowali mu taki mały dzwoneczek u szyi żeby go było choc słychac bo czasem to ginął w trawie na spacerze. Potem niestety któregos razu w nocy przygniótł go swoim ciałem i pies się udusił, taki mały szkrabek...Ale ja też nie za bardzo jestem za yorkiem...Wogóle pies to ogromna odpowiedzialność, mysmy mieli psa przez 17 lat...ile było obowiązków i fakt ktoś zawsze musiał się nim zajmować, 3-4h to najdłużej jak zostawał sam...

image
my sobie sprawiliśmy kota własnie dlatego żeby pies nie cierpiał w domu sam przez 8-9 godzin, nie mogłabym zostawiać go na tyle

image
image
moze wez ze schroniska, one sa przyzwyczajone do bycia bez ludzi.

image
O ja... Tylko nie york... Sąsiedzi mają takie gówno. Ściany cienkie spać przez niego nie można bo mordę drze na okrągło.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no moi tez maja yorka ,gówno takie złe caly czas,wrzeszczy bez przyczyny i wogule.mimo ze sliczne.wsyskie sa sliczne.

Nie przeprasam za bledy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo śmiechem żartem tak to jest małe rasy są strasznie ruchliwe wszendobylskie duże są spokojniejsze i w gruncie rzeczy to małe rasy potrzebują więcej przestrzeni

co do rasy fajna ale jako kompan do drugiego psa super ze sobą że tak powiem wspóldziałają York pilnuje a duzy od wykonania akcji:)

image

Sama jesteś g*wno, yorki to wspaniałe i mądre psy
Mojej kuzynki york cały czas drze mordę i jest strasznie strachliwy a ja polecam bichonki bo sama mam takiego i jest przekochany i mało szczeka

W mojej rodzinie /ale nie u mnie w domu/ są 3 yorki. I trzeba przyznać, ze wszędzie sprawdziła się zasada, że york wybiera w domu tylko jednego pana, którego się słucha. I to wybiera tego co mu pasuje, czyli np. piesek jest dziecka, ale pcha się tylko na kolana do ojca, dziecka nie toleruje. Szczerze mówiąc to we wszystkich 3 psich przypadkach yorki uznają tylko facetów, panów domu, nie babki ani dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamy trzy yorki - dziewczynki i są wspaniałe:) spokojne, mądre:) ja polecAm i najlepiej, jeśli długo pracujecie, dwa, będzie im weselej:) a my do tych yorków ostatnio jeszcze kotka wzięliśmy i wszystkie zwierzątka się dogadują.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry