Widok

z pamiętnika

język zrobił swoje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

informacja

Z punktu widzenia analizy, osłabienie jest tylko ruchem korekcyjnym, po kilku tygodniach ciągłego wzmocnienia. Wykluczając scenariusz silnego, podobnego do zeszłorocznego, wyraźnie osłabiło, można oczekiwać, że kres, gdzie opór tworzy zniesienie impulsu.. Natomiast celem mogłyby się stać okolice.

Zabawki dla Dzieci

Każdy etap rozwoju dziecka jest ważny w prawidłowym wykształceniu wszystkich zmysłów i umiejętności pociechy. Przydatne w tym procesie mogą być zabawki edukacyjne. Najbogatszą ofertę tego rodzaju zabawek posiada Fisher Price, firma produkująca zabawki, które rozwijają dziecko fizyczne, społeczne i intelektualne. Zabawki Fisher Price zapewniają miło spędzony czas nie tylko dziecku, ale także rodzicom, którzy mogą asystować dziecku w zabawie.

Umiejętność bawienia się jest naturalną zdolnością każdego dziecka – zapewnienie mu więc najlepszych warunków jest bardzo istotne z wychowawczego punku widzenia.

Niezbywalną cechą zabawy jest radość. Jest to nie tylko coś co zachęca do zabawy, ale też radość jest czymś co z zabawy wynika. Przyjazne kształty, wesołe oblicza zwierzaków i postaci jak również żywe kolory produktów firmy Fisher Price na pewno będą miłą zachętą dla dziecka i dla rodziców, aby skorzystać z oferty firmy.

informacja

Może chodzi o sposób rozwiązywania ze zbyt dociekliwymi. Ekipa zastosowała zlecając z działających w specjalnych szwadronów. Powyższe pytania mają oczywiście charakter.

Takie tam

Jakby ktoś chciałby zagłosować na moją córę to świetnie :)
http://ufoto.pl/konkurs/index.php?sub=foto&foto_id=812
Jak nie to też dobrze ;)

Znowu takie tam

Nie wiem czemu zżarło część wypowiedzi.
adres: http://ufoto.pl/konkurs/index.php?sub=foto&foto_id=812

A ostatnie zdanie brzmiało: jeśli nie to też dobrze :)

do poniższego

id=812

miasto zabawek

iii tam, te wasze zabawki

tu są dopiero zabawki:

http://www.informacje.farmacja.pl/rec-act-wiecej-id-5034.html

http://www.informacje.farmacja.pl/rec-act-wiecej-id-5034.html

na korcie

w Hamburgu Hewitt dal bobu Davydence. ...i bardzo dobrze :) niestety, w Sopocie pada :(

:)

Strange dolls są świetne!

Osobiście jednak wciąż jestem pod wrażeniem giant microbes.
Nie mogę się zdecydować czy mój numer jeden to czerwone ciałko krwi czy lamblia...

:)

a mnie się najbardziej podobała pchła
choć myślałam na początku, że to roztocze
i algi są sympatyczne

Z O M O

Sąd wojskowy słynął z pomyłek
generał to też człowiek
czy spałowany tyłek
tak samo powie ?"

Grzegorz Rymmopis

Prison Break 3 wg. Shaigana Aegirssona (druga część)

Ciąg dalszy...
-Uspokoiła, nieżle... 15 typa spalonych żywcem, do dzisiaj pamiętam te nagłówki w gazetach: „OGNISTA ĆMA PALI WOŁOMIN” albo „ĆMA BAROWA – TAŃCZĄC W PŁOMIENIACH” – Mówił zafascynowany Manson.
-No to, już teraz wiesz, Scofield, kto rządzi na celi – skwitował 525-2 patrząc na Ćmę.
-Nie zarzucać, na ostro się kręci! – powiedział cienkim głosem TotenKopf przerywając rozmowę i biegnąc szybko do kibla.
-A ten za co siedzi? – spytał Michael.
-Totenkopf? Za alimenty.Nie zawracaj sobie nim głowy ;). - Odpowiedziała sucho więżniarka.
-Ćma, Ćma! - Adaś chce grypsa wodnego puścić! – wyskoczył podekscytowany Toten z toalety.
-Spuściłeś po sobie wodę? – Spytała grożnie skazana.
-Jeszcze się nie załatwiłem. – odrzekł blady więzień.
-Zuch! – Powiedziała przywódczyni nachylając się do muszli.
-Siemasz Adaś, nawiń! – krzyczała do klozetu.
-Siemasz Ćma, szacun!
Głos Adasia był ledwo słyszalny, jednak przy kompletnej ciszy i odpowiednim wsunięciu głowy do muszli, można było wszystko usłyszeć i przekazać potrzebną informację.
-Ćma, truknij Lenn, że wszystko załatwione, Agentka Jo na wagę nie dotrze. Powiedz żeby się do niczego nie pucowała, ja to wezmę na siebie, nic jej nie przybiją! – krzyczał Adaś do swojej muszli.
-Załatwione Adaś! Gicior! Trzym się ziomal!
-Gicior, trzym się Ćma!
Scofield patrzył się jak zahipnotyzowany, nigdy nie widział ludzi którzy gadają do swojego wychodka.
-Co nasz radiowęzeł się nie podoba? Posiedzisz trochę, to się
przyzwyczaisz. – powiedział Manson, przerywając czytanie komiksu Skutnika „Syntagma”.
-Nie zamierzam tak długo tu przebywać. - rzekł Scofield mróżąc oczy.
-Chcesz uciec? Ciekawe jak? – wtąciła Ćma, lekko się uśmiechając.
-Mam plan. – powiedzał Scofield i jednym ruchem ręki ściągnął spodnie ukazując wszystkim imponujący tatuaż na dwóch nogach.
-Rany! Co to jest? – Krzyknął 525-2
-Plan ucieczki z Kurkowej. Wytatuowany. – odpowiedział Scofield.
-Gicior! Jesteśmy uratowani! Jesteśmy wolni! – Wykrzykiwał TotenKopf z kibla.
-Czekaj, czekaj. – podeszła bliżej Ćma przyglądając się uważnie tatuażowi na dwóch nogach Michaela. - Kto ci robił ten tatuaż? – Spytała przenikliwie więzniarka.
-Wcześniej, czekając na wyrok, siedziałem dwa miesiące z niejakim Shaiganem.
-Z Shaiganem byłeś na dołku i on zrobił ci tę dziarę?
-Dokładnie.
-Hmm... Zobaczmy.
Ćma długo przypatrywała się planowi ucieczki uwiecznionemu na nogach nowoprzybyłego. Nagle coś zauważyła.
- No proszę, znalazłam informację napisaną gotykiem, czekaj, czekaj o
już mam całość: P-O-W-I-A-T-O-W-Y U-R-Z-Ą-D P-R-A-C-Y W G-D-A-Ń-
S-K-U Z-A-R-E-J-E-S-T-R-U-J S-I-Ę A O-T-R-Z-M-A-S-Z D-A-R-M-O-W-E
S-Z-K-O-L-E-N-I-E.
Przeczytawszy to, Ćma Barowa, nagle upadła na ziemię, rycząc ze śmiechu. Wszyscy patrzyli na nią jak otępiali.
-Ćma o co chodzi z tym tatuażem? – spytał niepewnie Hobo.
-No cóż... – Powiedziała ocierając łzy ze śmiechu. – Ma wytatuowany plan, oczywiście, ale nie ucieczki z Kurkowej, tylko jak szukać pracy po wyjściu z więzienia. Na jednej nodze jest dziarga z informacją o kursach w Powiatowym Urzędzie Pracy, a na drugiej mapa jak dojść do Pośredniaka.
Wszyscy zbledli. Michael Scofield był biały jak papier.
- No to żeśmy sobie uciekli... - powiedział sarkastycznie Manson
wręczając Michaelowi brudne talerze. – Masz, platery trzeba wyczyścić.
CDN.
*
W następnym odcinku...

-...i jak, Shaigan, smakuje makowiec?
-Pycha, panie naczelniku!
-Dobrze się spisałeś z tym tatuażem, ale teraz potrzebuję informacji.
-Makowiec się kończy, szefie.
-Pani Bożenko!
*
-Co to za wrzaski, jakby kogoś obdzierali ze skóry!?
-Adasia przenoszą do celi Stworka...
*
-Ten komis...narysował architekt?
-Tak, Scofield, Syntagma jest narysowana przez Skutnika, architekt pozna architekta, co?
-Na tych rysunkach, Manson, są wskazówki jak uciec z Kurkowej, rany...(!!!)
*
-Sześciu!
-No to macie siódmego do kolekcji, Piotr Cyrwus vel Rysio z Klanu.
-Za co?
-Molestowanie Grażynki poza planem zdjęciowym serialu.
-Co to, ekh... na mojej szyji ?!
-Brzytwa, Rysiu, a ja jestem Ćma, witam, i jestem szalona.
*
-Toten, czaju zaparz, no rusz się!!!
*

JUŻ ZA TYDZIEŃ!

hehehhehe

interesujący rys psychopatologiczny ;)

masz talenta, Shaiganie Z Pogiętym Deklem

...no, czas na mnie
pakuję tornisterek i bujam na zajęcia
dziś mam zaliczenie z patologii i dewiacji społecznych
(naprawdę :)

Re : "Prezydenci i Obywatele" z "Gazety Wyborczej"

"demokracja to ustrój, w którym rządzi durnota"
- autor : Wintson Churchill , z przemówienia w Izbie Lordów 11 listopada 1947r. /

Kwaśniewski z Wałęsą podali sobie ręce
w demokratycznym państwie jest wiele cudów
a mogłoby iść jeszcze prędzej
lecz teraz władza należy do ludu.

Grzegorz Rymopis.

che che

A kobiety i mężczyźni śmieją się ze mnie, nawet mna gardzą, bo w wieku 27 lat jestem dziewicą. Przynajmniej mogę im powiedzieć, ze unikam kontaktu z krwią innych ludzi.

To straszne, że człowiek może świadomie zarazić drugą osobę, a
jeszcze gorsze jest to, ze w Afryce wierzą, ze jak prześpią się z dziewicą to wyleczą się w tej choroby. A że małoletni już odbywają stosunki płciowe, to faceci gwałcą noworodki. Afrykańczycy nie mają lekkiego życia. Tych ludzi mi bardzo szkoda, szcególnie dzieci, które mogą nie dożyć
pełnoletności, bo głupi staruch chce się wyleczyć

Nie ma mi natomiast szkoda tych głupich dziewczyn i chłopaków, co musza się przespać z kobietą (często dziwką), bo mu/jej wstyd powiedziec, ze jeszcze nie spała/spał z facetem/kobietą mając 15 czy nawet 18 lat.

che che

Ja napisałem, że w takich sytuacjach trzeba iść po rozum do
głowy, za co mnie skrytykowałaś, więc pytam, co TY proponujesz.
Za to że nie pozwalasz ludziom na błędy takie zachowanie jest
śmieszne, bo miłość jest względna i są ludzie którzy się dla niej
zmieniają... nie próbując walczyć o miłość stajemy się beznamiętni,
płytcy i no, bez urazy takcy jak TY
Ja komuś na coś nie pozwalam..? Niby w jaki sposób? Sugerując komuś przez internet, żeby zmądrzał i dał sobie spokuj z toksyczną relacją? To jest wg Ciebe nie-pozwalanie"? Co za wrażliwość!! Ty się wymądrzasz całymi stronami, ale to jest oczywiście ok, bo Ty jesteś przecież "tolerancyjna"... A może raczej zarozumiała? Sądząc po tym, jak szybko
potrafisz oceniać nie znane Ci osoby i przyklejać im etykietki jak
powyżej.

Witam

Grecki historyk, ojciec historii i geografii, autorytet w swej
dziedzinie Herodot ( 484 p.n.e ) wiedział już wtedy, że aby lepiej poznać siebie samego, trzeba poznać innych;aby zrozumieć samych siebie, trzeba lepiej rozumieć innych, móc się z nimi zmierzyć.
Ten wielki uczony definiuje ksenofobię jako choroba
wystraszonych, cierpiących na kompleks niższości, przerażonych myślą, że przyjdzie im przeglądnąć się w zwierciadle kultury innych.
Po przeczytaniu felietonu Pana Pawła Zarzecznego pod tytułem Czemu nie lubię Murzynów postanowiłem wyrazić swoją opinię.
Zacznę od tego, iż żyjemy w praworządnym, demokratycznym kraju, jako tako każdy ma prawo ogłosić swoje poglądy o ile nie narusza konstytucję RP, czego nie mogę powiedzieć o tym, co głosi Pan Paweł Zarzeczny. No cóż, zostaje tylko ubolewać!
Wiem, że Polacy w większości są gościnnym narodem, znam wielu wartościowych i mądrych tu ludzi; wiem również, iż są
i tacy a la Pana Pawła Zarzecznego, którzy zrobią wszystko, żeby o nich głośno było no matter how, nawet kosztem wizerunku swego kraju Polski. Ze o Polsce głośno na świecie, wszyscy wiemy. Tylko dlaczego niektórzy - zdawałoby się patrioci; usiłują z
uporem maniaka, żeby Polskę dostrzegano przez pryzmat skandali, afer, tajnej sensacji?!

Paweł Zarzeczny w swoim marnym artykule zastanawia się, cytuję: co powinni zrobić teraz nasi polscy Murzyni, żeby odzyskać moją sympatię. Tak sobie jednak nieśmiało myślę, że najprościej jakby wrócili do Afryki.

Typowa wypowiedź sfrustrowanego egocentryka; czyżby Pan był pepkiem świata, ażeby wszyscy zabiegali się o Pana sympatię? Może niektórym wystarczy apatia z Pana strony?

Mi, osobiście, wystarczy sympatia i miłość swoich bliskich, czyli ludzi, którzy mogą obiektywnie mnie oceniać!
Powrót do Afryki zaleca Pan czy przyszło do głowy, że to jest
osobista decyzja wolnych ludzi, gdzie i z kim chcieliby zamieszkać? !

A propos Afryki, jako dziennikarz, czyli człowiek oświecony, zapewne czytał lub słyszał o badaniach amerykańskiego genetyka Dr Spencera Wells;a, który potwierdza afrykańskie pochodzenie naszego rodzaju Homo sapiens.
Tak, Panie Pawle, Afryce zawdzięczamy życie!
Podaję kilka źródeł po polsku:
.Świat Nauki Nr 3 ( wydanie specjalne 2003 ). Ewolucja człowieka nowe spojrzenie.
.Focus Nr 4 ( 127 ) Kwiecień 2006 str. 52 Skąd pochodzi człowiek, czyli
ślady zostawione w genach.

3.Nieznany Świat Nr 7 ( 175 ) 2005 r.

4.Wiedza i Życie 8 Sierpień 2006 str. 50 Wszyscy jesteśmy Afrykanami.

5.Focus Nr 1 ( 136 ) Styczeń 2007 str. 60 Wszyscy jesteśmy braćmi. DNA:
rasy ludzkie nie istnieją.

Zdumiewający, żeby nie powiedzieć żenujący, jest Pana poziom percepcji
związku Polek i Czarnych, Afrykańczyków…czy zechciałby Pan
rozwinąć te swoją myśl „ …tylko tych idiotek, którym najwyraźniej
za mało było w sklepie czekolady. ” sic.

Ponoć dziewczyny lubią brąz jak słusznie zauważył Ryszard Rynkowski.

Cos w tym jest, bo inaczej by się nie opalały na plażach, w solariach!
Nie myślał Pan o tym?

Skoro o AIDS mowa w artykule, mógłby Pan wspomnieć o jej genezie…o
tym, iż to ingerencja człowieka zapoczątkowała w latach 1957 – 1960
te chorobę w Afryce.

Niektórzy są zdania, iż odpowiedzialność za tę chorobę ponosi
naukowiec polskiego pochodzenia Hillary Koprowski.

Jeśli kolega Simon z Kamerunu, świadomy swojej choroby, zarażał swoje
partnerki, to postąpił karygodnie, wszak cynicznie i słusznie jest
napiętnowany. Proszę jednak pamiętać, iż w Polsce żyje mnóstwo Afrykańczyków,
którzy nie zasługują na potępienie.

Ćma

No to będziesz mogła, wystawić sobie diagnozę ;D

Witaj

W wielu krajach Europy posiada się jednostronnie negatywną wizję Afryki, oddaloną od rzeczywistości. Ewidentnie są to społeczeństwa Trzeciego Świata, które cierpią z powodu złej sytuacji ekonomicznej. Brakuje im wielu rzeczy, często najbardziej podstawowych.

Ale to nie oznacza, że te osoby czują się źle, ponieważ nie posiadają pewnych rzeczy, które wydają się niezbędne jedynie tym, którzy żyją w krajach lepiej rozwiniętych.

W wielu krajach Zachodu przecenia się znaczenie słowa ?mieć? i wielu uważa się za nieszczęśliwych, jeśli brakuje im pewnych dóbr czy przedmiotów. Afrykańczycy żyją innymi wartościami: nauczyli się ?żyć? szczęśliwi z tego, co mają, a poza tym potrafią dzielić się tym z innymi. To nie oznacza, że są pasywni, że nie starają się, aby osiągnąć nowe cele i rozwijać się.

Potrzeba, aby Zachód zrozumiał, że należy pomóc Afryce, by rosła i rozwijała się samodzielnie, o własnych siłach. W Afryce jest wielu ludzi dobrze przygotowanych, zdolnych przeprowadzić wielkie projekty, które są godne ich wsparcia.

W tym duchu działa Harambee, projekt pomocy dla Afryki, który zrodził się przy okazji kanonizowania św. Josemaríi przez Jana Pawła II. Harambee pomaga wielu stowarzyszeniom i programom o charakterze edukacyjnym, medycznym, pomocniczym, itp., na całym kontynencie.

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (58 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Grajdołki (256 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry