Widok
Prison Break 3 wg. Shaigana Aegirssona (druga część)
Ciąg dalszy...
-Uspokoiła, nieżle... 15 typa spalonych żywcem, do dzisiaj pamiętam te nagłówki w gazetach: „OGNISTA ĆMA PALI WOŁOMIN” albo „ĆMA BAROWA – TAŃCZĄC W PŁOMIENIACH” – Mówił zafascynowany Manson.
-No to, już teraz wiesz, Scofield, kto rządzi na celi – skwitował 525-2 patrząc na Ćmę.
-Nie zarzucać, na ostro się kręci! – powiedział cienkim głosem TotenKopf przerywając rozmowę i biegnąc szybko do kibla.
-A ten za co siedzi? – spytał Michael.
-Totenkopf? Za alimenty.Nie zawracaj sobie nim głowy ;). - Odpowiedziała sucho więżniarka.
-Ćma, Ćma! - Adaś chce grypsa wodnego puścić! – wyskoczył podekscytowany Toten z toalety.
-Spuściłeś po sobie wodę? – Spytała grożnie skazana.
-Jeszcze się nie załatwiłem. – odrzekł blady więzień.
-Zuch! – Powiedziała przywódczyni nachylając się do muszli.
-Siemasz Adaś, nawiń! – krzyczała do klozetu.
-Siemasz Ćma, szacun!
Głos Adasia był ledwo słyszalny, jednak przy kompletnej ciszy i odpowiednim wsunięciu głowy do muszli, można było wszystko usłyszeć i przekazać potrzebną informację.
-Ćma, truknij Lenn, że wszystko załatwione, Agentka Jo na wagę nie dotrze. Powiedz żeby się do niczego nie pucowała, ja to wezmę na siebie, nic jej nie przybiją! – krzyczał Adaś do swojej muszli.
-Załatwione Adaś! Gicior! Trzym się ziomal!
-Gicior, trzym się Ćma!
Scofield patrzył się jak zahipnotyzowany, nigdy nie widział ludzi którzy gadają do swojego wychodka.
-Co nasz radiowęzeł się nie podoba? Posiedzisz trochę, to się
przyzwyczaisz. – powiedział Manson, przerywając czytanie komiksu Skutnika „Syntagma”.
-Nie zamierzam tak długo tu przebywać. - rzekł Scofield mróżąc oczy.
-Chcesz uciec? Ciekawe jak? – wtąciła Ćma, lekko się uśmiechając.
-Mam plan. – powiedzał Scofield i jednym ruchem ręki ściągnął spodnie ukazując wszystkim imponujący tatuaż na dwóch nogach.
-Rany! Co to jest? – Krzyknął 525-2
-Plan ucieczki z Kurkowej. Wytatuowany. – odpowiedział Scofield.
-Gicior! Jesteśmy uratowani! Jesteśmy wolni! – Wykrzykiwał TotenKopf z kibla.
-Czekaj, czekaj. – podeszła bliżej Ćma przyglądając się uważnie tatuażowi na dwóch nogach Michaela. - Kto ci robił ten tatuaż? – Spytała przenikliwie więzniarka.
-Wcześniej, czekając na wyrok, siedziałem dwa miesiące z niejakim Shaiganem.
-Z Shaiganem byłeś na dołku i on zrobił ci tę dziarę?
-Dokładnie.
-Hmm... Zobaczmy.
Ćma długo przypatrywała się planowi ucieczki uwiecznionemu na nogach nowoprzybyłego. Nagle coś zauważyła.
- No proszę, znalazłam informację napisaną gotykiem, czekaj, czekaj o
już mam całość: P-O-W-I-A-T-O-W-Y U-R-Z-Ą-D P-R-A-C-Y W G-D-A-Ń-
S-K-U Z-A-R-E-J-E-S-T-R-U-J S-I-Ę A O-T-R-Z-M-A-S-Z D-A-R-M-O-W-E
S-Z-K-O-L-E-N-I-E.
Przeczytawszy to, Ćma Barowa, nagle upadła na ziemię, rycząc ze śmiechu. Wszyscy patrzyli na nią jak otępiali.
-Ćma o co chodzi z tym tatuażem? – spytał niepewnie Hobo.
-No cóż... – Powiedziała ocierając łzy ze śmiechu. – Ma wytatuowany plan, oczywiście, ale nie ucieczki z Kurkowej, tylko jak szukać pracy po wyjściu z więzienia. Na jednej nodze jest dziarga z informacją o kursach w Powiatowym Urzędzie Pracy, a na drugiej mapa jak dojść do Pośredniaka.
Wszyscy zbledli. Michael Scofield był biały jak papier.
- No to żeśmy sobie uciekli... - powiedział sarkastycznie Manson
wręczając Michaelowi brudne talerze. – Masz, platery trzeba wyczyścić.
CDN.
*
W następnym odcinku...
-...i jak, Shaigan, smakuje makowiec?
-Pycha, panie naczelniku!
-Dobrze się spisałeś z tym tatuażem, ale teraz potrzebuję informacji.
-Makowiec się kończy, szefie.
-Pani Bożenko!
*
-Co to za wrzaski, jakby kogoś obdzierali ze skóry!?
-Adasia przenoszą do celi Stworka...
*
-Ten komis...narysował architekt?
-Tak, Scofield, Syntagma jest narysowana przez Skutnika, architekt pozna architekta, co?
-Na tych rysunkach, Manson, są wskazówki jak uciec z Kurkowej, rany...(!!!)
*
-Sześciu!
-No to macie siódmego do kolekcji, Piotr Cyrwus vel Rysio z Klanu.
-Za co?
-Molestowanie Grażynki poza planem zdjęciowym serialu.
-Co to, ekh... na mojej szyji ?!
-Brzytwa, Rysiu, a ja jestem Ćma, witam, i jestem szalona.
*
-Toten, czaju zaparz, no rusz się!!!
*
JUŻ ZA TYDZIEŃ!
-Uspokoiła, nieżle... 15 typa spalonych żywcem, do dzisiaj pamiętam te nagłówki w gazetach: „OGNISTA ĆMA PALI WOŁOMIN” albo „ĆMA BAROWA – TAŃCZĄC W PŁOMIENIACH” – Mówił zafascynowany Manson.
-No to, już teraz wiesz, Scofield, kto rządzi na celi – skwitował 525-2 patrząc na Ćmę.
-Nie zarzucać, na ostro się kręci! – powiedział cienkim głosem TotenKopf przerywając rozmowę i biegnąc szybko do kibla.
-A ten za co siedzi? – spytał Michael.
-Totenkopf? Za alimenty.Nie zawracaj sobie nim głowy ;). - Odpowiedziała sucho więżniarka.
-Ćma, Ćma! - Adaś chce grypsa wodnego puścić! – wyskoczył podekscytowany Toten z toalety.
-Spuściłeś po sobie wodę? – Spytała grożnie skazana.
-Jeszcze się nie załatwiłem. – odrzekł blady więzień.
-Zuch! – Powiedziała przywódczyni nachylając się do muszli.
-Siemasz Adaś, nawiń! – krzyczała do klozetu.
-Siemasz Ćma, szacun!
Głos Adasia był ledwo słyszalny, jednak przy kompletnej ciszy i odpowiednim wsunięciu głowy do muszli, można było wszystko usłyszeć i przekazać potrzebną informację.
-Ćma, truknij Lenn, że wszystko załatwione, Agentka Jo na wagę nie dotrze. Powiedz żeby się do niczego nie pucowała, ja to wezmę na siebie, nic jej nie przybiją! – krzyczał Adaś do swojej muszli.
-Załatwione Adaś! Gicior! Trzym się ziomal!
-Gicior, trzym się Ćma!
Scofield patrzył się jak zahipnotyzowany, nigdy nie widział ludzi którzy gadają do swojego wychodka.
-Co nasz radiowęzeł się nie podoba? Posiedzisz trochę, to się
przyzwyczaisz. – powiedział Manson, przerywając czytanie komiksu Skutnika „Syntagma”.
-Nie zamierzam tak długo tu przebywać. - rzekł Scofield mróżąc oczy.
-Chcesz uciec? Ciekawe jak? – wtąciła Ćma, lekko się uśmiechając.
-Mam plan. – powiedzał Scofield i jednym ruchem ręki ściągnął spodnie ukazując wszystkim imponujący tatuaż na dwóch nogach.
-Rany! Co to jest? – Krzyknął 525-2
-Plan ucieczki z Kurkowej. Wytatuowany. – odpowiedział Scofield.
-Gicior! Jesteśmy uratowani! Jesteśmy wolni! – Wykrzykiwał TotenKopf z kibla.
-Czekaj, czekaj. – podeszła bliżej Ćma przyglądając się uważnie tatuażowi na dwóch nogach Michaela. - Kto ci robił ten tatuaż? – Spytała przenikliwie więzniarka.
-Wcześniej, czekając na wyrok, siedziałem dwa miesiące z niejakim Shaiganem.
-Z Shaiganem byłeś na dołku i on zrobił ci tę dziarę?
-Dokładnie.
-Hmm... Zobaczmy.
Ćma długo przypatrywała się planowi ucieczki uwiecznionemu na nogach nowoprzybyłego. Nagle coś zauważyła.
- No proszę, znalazłam informację napisaną gotykiem, czekaj, czekaj o
już mam całość: P-O-W-I-A-T-O-W-Y U-R-Z-Ą-D P-R-A-C-Y W G-D-A-Ń-
S-K-U Z-A-R-E-J-E-S-T-R-U-J S-I-Ę A O-T-R-Z-M-A-S-Z D-A-R-M-O-W-E
S-Z-K-O-L-E-N-I-E.
Przeczytawszy to, Ćma Barowa, nagle upadła na ziemię, rycząc ze śmiechu. Wszyscy patrzyli na nią jak otępiali.
-Ćma o co chodzi z tym tatuażem? – spytał niepewnie Hobo.
-No cóż... – Powiedziała ocierając łzy ze śmiechu. – Ma wytatuowany plan, oczywiście, ale nie ucieczki z Kurkowej, tylko jak szukać pracy po wyjściu z więzienia. Na jednej nodze jest dziarga z informacją o kursach w Powiatowym Urzędzie Pracy, a na drugiej mapa jak dojść do Pośredniaka.
Wszyscy zbledli. Michael Scofield był biały jak papier.
- No to żeśmy sobie uciekli... - powiedział sarkastycznie Manson
wręczając Michaelowi brudne talerze. – Masz, platery trzeba wyczyścić.
CDN.
*
W następnym odcinku...
-...i jak, Shaigan, smakuje makowiec?
-Pycha, panie naczelniku!
-Dobrze się spisałeś z tym tatuażem, ale teraz potrzebuję informacji.
-Makowiec się kończy, szefie.
-Pani Bożenko!
*
-Co to za wrzaski, jakby kogoś obdzierali ze skóry!?
-Adasia przenoszą do celi Stworka...
*
-Ten komis...narysował architekt?
-Tak, Scofield, Syntagma jest narysowana przez Skutnika, architekt pozna architekta, co?
-Na tych rysunkach, Manson, są wskazówki jak uciec z Kurkowej, rany...(!!!)
*
-Sześciu!
-No to macie siódmego do kolekcji, Piotr Cyrwus vel Rysio z Klanu.
-Za co?
-Molestowanie Grażynki poza planem zdjęciowym serialu.
-Co to, ekh... na mojej szyji ?!
-Brzytwa, Rysiu, a ja jestem Ćma, witam, i jestem szalona.
*
-Toten, czaju zaparz, no rusz się!!!
*
JUŻ ZA TYDZIEŃ!
Zabawki dla Dzieci
Każdy etap rozwoju dziecka jest ważny w prawidłowym wykształceniu wszystkich zmysłów i umiejętności pociechy. Przydatne w tym procesie mogą być zabawki edukacyjne. Najbogatszą ofertę tego rodzaju zabawek posiada Fisher Price, firma produkująca zabawki, które rozwijają dziecko fizyczne, społeczne i intelektualne. Zabawki Fisher Price zapewniają miło spędzony czas nie tylko dziecku, ale także rodzicom, którzy mogą asystować dziecku w zabawie.
Umiejętność bawienia się jest naturalną zdolnością każdego dziecka – zapewnienie mu więc najlepszych warunków jest bardzo istotne z wychowawczego punku widzenia.
Niezbywalną cechą zabawy jest radość. Jest to nie tylko coś co zachęca do zabawy, ale też radość jest czymś co z zabawy wynika. Przyjazne kształty, wesołe oblicza zwierzaków i postaci jak również żywe kolory produktów firmy Fisher Price na pewno będą miłą zachętą dla dziecka i dla rodziców, aby skorzystać z oferty firmy.
Umiejętność bawienia się jest naturalną zdolnością każdego dziecka – zapewnienie mu więc najlepszych warunków jest bardzo istotne z wychowawczego punku widzenia.
Niezbywalną cechą zabawy jest radość. Jest to nie tylko coś co zachęca do zabawy, ale też radość jest czymś co z zabawy wynika. Przyjazne kształty, wesołe oblicza zwierzaków i postaci jak również żywe kolory produktów firmy Fisher Price na pewno będą miłą zachętą dla dziecka i dla rodziców, aby skorzystać z oferty firmy.
informacja
Z punktu widzenia analizy, osłabienie jest tylko ruchem korekcyjnym, po kilku tygodniach ciągłego wzmocnienia. Wykluczając scenariusz silnego, podobnego do zeszłorocznego, wyraźnie osłabiło, można oczekiwać, że kres, gdzie opór tworzy zniesienie impulsu.. Natomiast celem mogłyby się stać okolice.
informacja
Portal informacyjny z Radomska.Zawiera web tv live z całego świata.Ponad000 kanałów darmo.Adres: http://www.studiokj.neostrada.pl Dodatkowo
informacje na temat banków, giełd, sklepów, religii i inne.W opcji banki
światowe telewizje biznes i news.W opcji religia telewizje poświęcone temu
tematowi.
informacje na temat banków, giełd, sklepów, religii i inne.W opcji banki
światowe telewizje biznes i news.W opcji religia telewizje poświęcone temu
tematowi.
FORMA reFORMY
Formę wyznacza jakość życia
więc relaksując się przy muzyce
robię pełen przysiad
i ściągam się na dobrym chwycie
Najlepiej przy muzyce Chopina
ewentualnie przy Bolero Ravela
i gdy układ się zmienia
to tylko szukam grzebienia.
Przy dobrej muzyce
i czas żywiej leci
i jest więcej życzeń
bo zdrowsze robią się dzieci.
P.S.
Muzyka zawsze łagodzi obyczaje
i moje i Twoje na wzajem.
Grzegorz Rymopis
więc relaksując się przy muzyce
robię pełen przysiad
i ściągam się na dobrym chwycie
Najlepiej przy muzyce Chopina
ewentualnie przy Bolero Ravela
i gdy układ się zmienia
to tylko szukam grzebienia.
Przy dobrej muzyce
i czas żywiej leci
i jest więcej życzeń
bo zdrowsze robią się dzieci.
P.S.
Muzyka zawsze łagodzi obyczaje
i moje i Twoje na wzajem.
Grzegorz Rymopis
Druga część Prison Break 3 wg. Shaigana, już niebawem...
Trochę mi ucieło początek (rozmowy Scofielda z naczelnikiem) widocznie za mało modłów i krwawych ofiar z wiewiórek i leśnych żyjątek ;) składałem Bogom Olimpu (czyt. Moderatorowi). A ty A JAJ jak przaczytasz drugą część Prison Break 3 padniesz przedemną na ziemię i będziesz prosiła o jeszcze ;) Pozdrawiam obsadzonych i nie tylko ( ciebie też A JAJ :)
Karol Jablonski znow wygrywa !!!
Wygral przy sterze lodki syndykatu Desafio Espanol wygral wyscigprzeciwko faworyzowanym Nowozelandczykom w polfinalach* Pucharu Ameryki
Obecnie stan pojedynkow
Desafio ETNZ
1 : 2
*Loius Vuitton Cup to eliminacje do wlasciwego finalu regat w ktorych wylania sie przyszlego przeciwnika dla obroncy Pucharu Ameryki
Obecnie stan pojedynkow
Desafio ETNZ
1 : 2
*Loius Vuitton Cup to eliminacje do wlasciwego finalu regat w ktorych wylania sie przyszlego przeciwnika dla obroncy Pucharu Ameryki