Widok

za krótkie pasy- pomocy:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś wie, co mogę zrobić, jeśli okazało się , że w aucie mam za krótkie pasy na przypięcie fotelika samochodowego?? mały jeździ teraz z przodu ale to jest chyba niedozwolone:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokupić przedłużacz pasów samochodowych :)
ale ten fotelik to cybex pallas- chyba przedłużacz nie zda egzaminu:(
Dlaczego nie zda egzaminu?
Spróbuj ponownie, na spokojnie. My mamy fotelik Xlandera i toyotę avensis i też na początku nie mogliśmy. Mąż w końcu najpierw zapiął pas i dopiero później przekładał przez fotelik. I poszło :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W niektórych naprawdę nie da rady za cholerę. U mojej mamy próbowaliśmy na wszelkie sposoby i nie poszło. A z przodu można ale przy wyłączonych airbagach.
a gdzie próbowałaś montować? w niektórych autach jest tak,że pas jest dłuższy z tyłu po prawej stronie(czyt. za pasażerem)...my też myśleliśmy,że mamy za krótki ale po obejrzeniu naklejek na foteliku wyszło,że pas z tamtej strony jest dłuższy :)
w sumie może jednak by się udało z tym przedłużaczem... chodziło mi o to, że ten fotelik jest inaczej montowany niż wszystkie inne... kurcze drogie trochę zeby kupić i wyrzucić:(
montowałam tylko za kierowcą spróbuję jeszcze za pasażerem dzięki
Tak, ale Toyota ma takie dziwne wrażliwe napinacze :))
ja nie mam poduszki powietrznej z przodu- naprawdę wtedy można wozić dziecko?? (to jest fotelik 9-36kg)??
Może taki przedłużacz można kupić w jakimś trójmiejskim sklepie motoryzacyjnym, wtedy warto podjechać i przymierzyć na miejscu :)
mam nadzieję,że się uda :) tylko tak jak dziewczyny pisały spokojnie,bo montowanie człowieka może wyprowadzić z równowagi czasem ;) wiem po sobie...
prawo zezwala na wożenie dzieci z przodu na fotelikach pod warunkiem braku poduszki lub jej wyłączenia - aczkolwiek wszyscy producenci fotelików zalecają wozić z tyłu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry