Widok

za krótkie pasy- pomocy:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś wie, co mogę zrobić, jeśli okazało się , że w aucie mam za krótkie pasy na przypięcie fotelika samochodowego?? mały jeździ teraz z przodu ale to jest chyba niedozwolone:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokupić przedłużacz pasów samochodowych :)
image
image

image
ale ten fotelik to cybex pallas- chyba przedłużacz nie zda egzaminu:(
Dlaczego nie zda egzaminu?
image
image

image
Spróbuj ponownie, na spokojnie. My mamy fotelik Xlandera i toyotę avensis i też na początku nie mogliśmy. Mąż w końcu najpierw zapiął pas i dopiero później przekładał przez fotelik. I poszło :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W niektórych naprawdę nie da rady za cholerę. U mojej mamy próbowaliśmy na wszelkie sposoby i nie poszło. A z przodu można ale przy wyłączonych airbagach.
Tak, ale Toyota ma takie dziwne wrażliwe napinacze :))
image
a gdzie próbowałaś montować? w niektórych autach jest tak,że pas jest dłuższy z tyłu po prawej stronie(czyt. za pasażerem)...my też myśleliśmy,że mamy za krótki ale po obejrzeniu naklejek na foteliku wyszło,że pas z tamtej strony jest dłuższy :)
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
w sumie może jednak by się udało z tym przedłużaczem... chodziło mi o to, że ten fotelik jest inaczej montowany niż wszystkie inne... kurcze drogie trochę zeby kupić i wyrzucić:(
montowałam tylko za kierowcą spróbuję jeszcze za pasażerem dzięki
ja nie mam poduszki powietrznej z przodu- naprawdę wtedy można wozić dziecko?? (to jest fotelik 9-36kg)??
mam nadzieję,że się uda :) tylko tak jak dziewczyny pisały spokojnie,bo montowanie człowieka może wyprowadzić z równowagi czasem ;) wiem po sobie...
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Może taki przedłużacz można kupić w jakimś trójmiejskim sklepie motoryzacyjnym, wtedy warto podjechać i przymierzyć na miejscu :)
image
image

image
prawo zezwala na wożenie dzieci z przodu na fotelikach pod warunkiem braku poduszki lub jej wyłączenia - aczkolwiek wszyscy producenci fotelików zalecają wozić z tyłu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry