Widok

zabawki do domu dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy sa takie miejsca, do ktorych mozna zawiesc zabawki? nie nowe ale dzialajace i nie zniszczone. do kubla z + nie wynosze, bo mi sie wydaje, ze to potem do lumpow trafia. wole sama do celu dotargac. moze sa jakies miejsca (w gdyni najlepiej) gdzie mozna cos zaniesc - dom dziecka np?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może lepiej hospicjum, szpital lub dom samotnej matki?

z tego co pamiętam z forum weselnego - domy dziecka mają dość zabawek ;) i jak Dziewczyny chciały zamiast kwiatów zbierać zabawki - to Forumki pracujące w domach dziecka/mające tam kogoś znajomego, z rodziny - pisały, że domu dziecka mają dość zabawek, że inne rzeczy są im potrzebne :)
może masz w pobliżu jakieś przedszkole państwowe, w takich placówkach bardzo chętnie przyjmują zabawki, bo wiadome pieniądze potrzebne na inne cele...
albo poczytaj, może trwa jakaś akcja, w Gdyni przez cały listopad, grudzień była akcja "podziel sie pluszaczkiem" , w szkołach zbierano zabawki dla najbiedniejszych, w zeszły roku tak samo
ja chcialam oddac ubranka do domu dziecka to nie chcieli

ale bardzo chetnie przyjeli w domu samotnej matki, tam zyja tylko z datków
ja oddalam do matemblewa takze kawalek z gdyni ale przy okazji mozna sie wybrac na spacer :)
image
myślę, że mogłabyś oddać do Szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku. Na oddziale dziecięcej chirurgii jest placyk zabaw dla maluszków. Jak byłam tam z synkiem, to pamiętam jak mamy rocznych i kilkuletnich chłopców żałowały, że nie ma tam dla nich autek do zabawy.
Mogę jedynie podejrzewać, że na innych dziecięcych oddziałach jest podobnie...
a do tego domu samotnej matki to wystarczy tak "Dzień dobry, chciałam oddać ubranka" ? :-)

Ja tak często jestem w Matemblewie, a nie pomyślałam. A w domu cała siata ubranek niemowlęcych i trochę zabawek...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry