Widok

zabijanie nienarodzonych

dla tych co popieraja ....niech sobie obejrza filmik a potem dadza sobie oderwac kawalek ciala...

http://video.dlapolski.pl/04/01/aborcja-zdjecia-drastyczne/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie, teraz zeby sie kwalifikowac do usuniecia ciazy (bo w niektorych przypadkach jest to legalne), trzeba spelniac specjalne wymagania... Natomiast zeby miec dziecko, nie trzeba zadnych... maja je prawo miec najgorsze mety, zwyrodnialcy, gwalciciele, psychopatki, alkoholicy, narkomani, itp...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
No to chyba trochę nie tak - pamiętacie głośne sprawy rodzin, którym dzieci były odbierane? Nie twierdzę, że nie ma rodzin, w których dzieci są źle traktowane, ale też nie uważam, żeby można było powiedzieć, że lepiej dziecko nienarodzone zabić niż pozwolić mu trafić np. do domu dziecka, a stamtąd do kochającej rodziny...

A a propos tego, co napisałaś Ostola wyżej, właśnie o to mi chodziło - jak dziecko chciane, to jest dzieckiem, a jak niechciane to przecież "tylko" płód. Pewnie sama się orientujesz, od której chwili Twoje dziecko oddycha, czuje, od kiedy bije mu serce, kiedy rozwijają się tkanki...

Poza tym w większości przypadków ciąże nie są usuwane przez matki z rodzin patologicznych, a przez nadęte paniusie, którym dziecko "psuje" życie.
Chyba mnie zle zrozumialas. Nawet moje wlasne, chciane dziecko jest dzieckiem... Ale nie jest dla mnie osoba, bytem, jestestwem, bedzie nim dopiero w dniu narodzin. To tak samo jak z byciem matka, mimo ze jestem w szostym miesiacu ciazy, nie jestem przeciez matka!
nie wszystkie dzieci trafiają z domu dziecka do kochających rodzin,są przypadki,że dzieci trafiają jeszcze gorzej,ze rodzina zastępcza po jakims czasie oddaje dziecko z powrotem do domu dziecka.bo się np nie sprawdziło.I co wtedy taki maluszek czuje?
ciągle będziemy się z tym problemem zmagać!Zabijanie nienarodzonych to straszna rzecz,ale zabijanie narodzonych bądz skazywanie ich na okropny,pozbawienia miłości los,to jeszcze gorsze!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ostoła GRATULUJĘĘĘĘ ciąży!!!
Zgadzam się z Wami dziewczyny. Każda kobieta (bez względu na wiek) powinna mieć możliwość pełnego decydowania o sobie i swoim życiu. Nie powinniśmy zabierać tych możliwości tylko dlatego że sami uważamy inaczej. Jeśli komuś takie rozwiązanie nie będzie pasować to po prostu nie skorzysta - reglamentacja nie jest metodą bo dzięki temu mamy niezłe podziemie aborcyjne i dzieci z beczek
Dokladnie! Nie wazne jakie obsotrzenia prawne panstwo w tym temacie wprowadzi, kobiety i tak ciaze beda usuwac w mniej lub bardzie bezpieczny i cywilizowany sposob. Uwazam ze powinnysmy miec wybor, a czy z niego skozystamy to juz kazda kobieta rozwazy w swoim sumieniu. I zostawmy tez sumieniom kobiet zmaganie sie z trudami decyzji o aborcji. Mysle, ze nigdy taka decyzja latwa nie jest.
Ja mieszkam w Irlandii i tu aborcja tez nie jest legalna, natomiast kobiety gremialnie jezdza do UK i tam "zalatwiaja" sprawe. Albo zamawiaja leki wywolujace poronienie przez internet i robia to bez nadzoru lekarza. Nie ma takiego sposobu zeby aborcje wyeliminowac nie wazne jakie zakazy i nakazy se wprowadzi...
Aborcja nawet w Polsce jest bardzo dostepna, zwrknijcie sobie na ten link: http://www.womenonwaves.org/set-397-pl.html
okropny filmik...:( biedne dzieciaczki :(
Nie wiem tylko dlaczego rozważacie "mniejsze zło" pod tytułem: aborcja lepsza niż patologiczna rodzina, a nie aborcja gorsza niż kochająca rodzina. Każdy patrzy na daną sytuację tak, jak chce.

Ostola, skoro nie jesteś matką, to bardzo Ci współczuję. Mam bardzo odmienny pogląd od Twojego (pomyśl, czy ktoś na ulicy, widząc Cię z brzuszkiem, mówi o Tobie: "Kobieta, która wkrótce będzie matką, a jej dziecko to jeszcze nie jest jestestwo" czy może: "To matka, która wkrótce urodzi dziecko").
No właśnie, dlaczego mamy zabraniać innym kobietom patrzeć na macierzyństwo z własnej perspektywy. Nie uważam że wolność wyboru w tak ważnych sprawach była czymś złym. I powinien każdy rozważać swoje decyzje we własnym sumieniu a w cudze się nie wtrącać. Dlaczego tylko kobieta ponosi odpowiedzialność za seks bez zobowiązań? Dlaczego ma zaprzepaszczać całą swoją przyszłość tylko z powodu jednego błędu? Nie uważam aborcji za coś dobrego. To ostateczność ale to ostatnie koło ratunku kiedy wszystko inne zawodzi. Każda kobieta powinna mieć całkowity wpływ na swoją przyszłość którą ciąża niejednokrotnie przekreśla. Rozumiem że ktoś nie uznaje takiej metody ale nikt też nie zmusza do sięgania po nią
A nie lepiej myśleć "przed" a nie "po"? Myślenie nie boli, aborcja - tak!
nie wszyscy potrafią myśleć przed... :P
Agata, zapewniam ze kazdy kto widzi mnie na ulicy z moim brzuszkiem mysli "expectant mother", albo "oczekujaca mama"... Mysle ze byloby lekko chore gdybym czula sie mama nie majac dziecka nawet kiedy jest ono juz w moim lonie. Oczywiscie ze wlaczaja mi sie instynkty macierzynskie pelna para i przygotowuje sie do roli matki, ale BEDE nia dopiero za 3 miesiace! To tak samo jakbys po zareczynach nazywala swojego partnera mezem - cos chyba nie tak...
która nastolatka będzie wiedziała, ze jest w ciąży w 3 tygodniu??
Chyba jednak nie tak samo - to dziecko już formalnie istnieje, ma swoje dokumenty w postaci karty ciąży, ktoś bada jego puls, jego ciało możesz obejrzeć z prawa i lewa, a w przypadku jakichkolwiek komplikacji ratuje mu się życie za wszelką cenę. Ale przecież to wcale nie jest osoba, prawda?

(Pomijam kwestię, że gdyby coś z takim dzieckiem się stało, to - gdy rodzina jest wierząca i taka jest jej wola - odbywa się NORMALNY pogrzeb, taki sam, jak dorosłej osoby...)

Lekko chore - dla mnie - jest to, że kobieta, która tyle pisała tutaj o tym, że cierpi, bo nie może mieć dziecka, nie rozumie innych, którzy tak samo cierpią i uważa, że lepiej dzieci zabijać niż tworzyć im rodziny.
Agata, zgodzmy sie w takim razie, ze sie nie zgadzamy... I tyle!
Akurat w tym mogę się zgodzić, choć uważam, że w tym momencie nie masz argumentów - nie ma argumentu dla zabijania człowieka tylko po to, by "móc decydować".
Mysle, ze nie w kwestii zabijania sie nie zgadzamy tylko w definicji czlowieka...
Właśnie, wszyscy powinni być odpowiedzialni za seks bez zobowiązań i kobiety, i mężczyźni. Ale bez względu na tę oczywistość, kobiety jednak powinny być bardziej ostrożne i myślące, bo przy seksie bez zobowiązań czasami trudno mieć pewność, że ten właśnie facet jest odpowiedzialny . A brzemienne w tym wypadku skutki jednak bardziej odczuwa później kobieta. Albo będzie w niechcianej ciąży, albo będzie zmagać się z problemem aborcji (a ten problem może powrócić wiele lat po zabiegu). W każdym przypadku sytuacja dla kobiety jest trudna i dlatego to ona, bez oglądania się na mężczyznę, powinna pomyśleć o odpowiedzialnym współżyciu. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak to zawsze mawiała moja była sąsiadka - każda kobieta powinna mieć w torebce opakowanie Postinoru - na wszelki wypadek(gwałt, jednorazowy wybryk, pęknięta gumka itp.)

gdyby tak było - spadłaby ilość aborcji ;) ale to trzeba byłoby pomyśleć PRZED lub tuż PO stosunku ;)

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry