Widok

ząbkowanie u 7 tyg niemowlaka??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
vzydziewczyny moja mala jest marudna, na dolnych dziaslach ma dwie biale kreseczki, wyglada jakby jej wychodzily zabki, czy to mozliwe??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, i to moze jeszcze potrwac...moaj starsza w 3mz miala zeby, a mlodsza wprzed 6 mz, i od razu 6 w 3 tyg, wiec to drugie gorsze niestety...
i co pozniej wszystko bylo ok?? chodzi mi czy nie mialy prochnicy itd
Czasami pojawiaja sie kreseczki, ale zanim zabek wyrosnie moze minac nawet kilka miesiecy
ha! są dzieci, które się już rodzą z zębami!
o próchnicę się nie martw, to tylko 4-5 m-cy wcześniej niż normalnie wychodzą, trzeba dbać o ząbki o nie bedzie próchnicy :)
poza tym tak jak dziewczyny piszą, białe dziąsełka mogą być nawet kilka tygodni (nawet 3 miesiace), wyrzynanie ząbka może trochę trwać (stety/niestety)
Bardziej bym się o suty martwiła (jeżeli karmisz piersią) ;)
no wlasnie karmie, mala z dnia na dzien stala sie marudna nie spala prawie caly dzien...
nie wiem czy to nie za wczesnie na zabki?? oczywiscie w necie sie naczytalam...
Możliwe że to zęby, moja mała w 3miesiącu życia miała już chyba z 4 sztuki. Lekarka mówiła że takie wychodzenie szybkie jest genetyczne, u nas akurat po tatusiu, więc zrób wywiad u teściowej lub u mamy i zapytaj kiedy wam wyszły zęby.
image
a stosowalas jakis zele?
Moja mala taez ma na dole biale i rece caly czas wklada do buzi bo jak swedzi
imageimage
no moja tez wkłada, ja myslalam ze moze sie nie najada... ale to chyba te zeby
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

do góry