Widok

zamiast kwiatów na ślub

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam taki mały kłopot bo chciała bym coś bardziej trwałego na ślub zamiast kwiatów ale wina nie pije co do różności do domu dziecka to sama byłam wychowankiem i wiem jaka wojna panuje w ramach zdobycia najładniejszych rzeczy i nie chcę żeby dzieciątka przeżywały tą samą traumę co ja w takich okolicznosciach na różnych forach mozna sie spotkać z książką ale w naszym związku czytam tylko ja .
Może wy spotkaliście sie z jakimiś innymi przejawami drobiazgów zamiast kwiatów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój brat napisał prośbę o książkę lub płytę z muzyką, słyszałam też o filmach na dvd, o słodkościach, o świeczkach zapachowych
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no ja bym sie z książki bardzo cieszyła ale musze jeszcze znależć pomysła na zamiennki książki bardziej pod narzyczonego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my mamy słodycze i kupon lotto :)
Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
jakieś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów,
do życzeń w kościele,
dołączcie "jedzonko" nasi przyjaciele.
My do piesków
z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu
schronisku przekażemy.

Goście Drodzy, Goście Mili.
Radość byście Nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczędzacie kwiatów moc,
co by zwiędły w jedną noc.
image

Uploaded with ImageShack.us
My zbieraliśmy datki do puszek (na hospicjum akurat, ale nasi znajomi na dom dziecka)
Puszki były "oryginalne" - zaplombowane od hospicjum, była tez możliwośc, że trzymac je bedą wolontariusze z hospicjum, ale poradziliśmy sobie sami;)
Plus był taki (poza oczywiście dobrym uczynkiem w miejsce kilkudziesięciu gnijących bukietów), że hospicjum wydało te pieniądze w dużo lepszy, efektywniejszy sposób, niż gdyby nasi goście sami kupowali te same artykułu (chociażby dlatego, ze kupią dokładnie to co trzeba i w cenach hurtowych).
Tak samo sadzę, że jak ktoś chce zrobić coś dla np. schroniska dla zwierząt, to lepsza jest kasa niż firmowe karmy (bo pieskom/kotkom nie zależy na firmowej karmie, ważniejsze jest by było jej więcej)

Możecie zastrzec, że dana kasa ma być przeznaczona na coś konkretnego - np. na szczepionki czy dofinansowanie wakacji...

My, ponieważ obdarowywaliśmy (w zasadzie nasi goście) hospicjum, organizację pozytku publicznego, to po zbiórce, pojechaliśmy z puszkami, tam je razem z pracownikiem otworzyliśmy i przeliczyliśmy kasę, a następnie zrobiliśmy im przelew z konta (powiększony o pewną kwotę) - dlaczego? Bo wtedy mogłam (akurat moje konto bylo) odpisac sobie tę darowizne od podatku - dlatego też mogliśmy "za darmo" dorzucić jeszcze trochę i hospicjum dostało więcej...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze spełnić czyjes marzenie?

http://www.mammarzenie.org/oddzial/26,15,trojmiasto
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
superanckie pomysły dzieki serdeczne za wpisy i prosze o więcej może macie jakieś takie mega nietypowe pomysły które chcielibyście podpowiedzieć?
My tez mamy kupony w totka, moja mam ma kwiaciarnie wiec kwiaty zdecydowanie odpadly :P
image
Słodycze, kupony totka, zdrapki, przybory szkolne.. :)
My jeszcze sami nie wiemy co.. Najchętniej byśmy wzięli słodycze, ale wiadomo, że wszyscy by przynieśli bombonierki itp., a ja jestem uczulona na czekoladę.. Więc chyba odpada..
image
My mimo wszystko chcemy przybory szkolne!! ;) to się zawsze przyda w domu dziecka ;)

i uważam, że jeżeli wychowawca rozsądnie rozdzieli owe podarunki a nie pozostawi je dzieciom same sobie, to nie powinno być walki... ;)

ale wiadomo, każdy dom dziecka rządzi się swoimi prawami ;D
image
Witam wszystkie dziewczyny.
Jeżeli któraś z Was zastanawia się jeszcze co zamiast kwiatów, to jak zawsze lobbuję na rzecz Domu Samotnej Matki z Dzieckiem we Wrzeszczu. W ośrodku znajduje się kilkanaście dzieciaków. Dzieci te są z rodzin patologicznych, przeważnie ofiary przemocy domowej i.t.d.
przedział wiekowy od noworodków do kilkunastu lat. Brakuje im wszystkiego, od pieluch mleka, odżywek, słodyczy do ubrania czy żywności. Wybór, czym obdarować wychowanków jest duży. A może porobić paczki dla każdego dzieciaczka osobno? Troszkę pracy a wyobraźcie sobie szczęście w oczach tych dzieci. Jeżeli jest ktoś zainteresowany podaję swojego maila: graynag35@gmail.com
Moja siostra prosiła o książki i powiem Ci, że takich typowych do poczytania to dostała bardzo mało. Za to dostała bajki np Andersena dla przyszłego dzidziusia, książki kucharskie, piękne albumy których sama by chyba nie kupiła bo wiadomo nie ma na takie książki kasy. Jak np narzeczony ma jakieś zainteresowania to może poprosić o książki w tej tematyce. Płyty CD czy DVD to też dobry pomysł.
jesteście kochani zaczynam rozważać dom dziecka ale ten dla zupełnie najmłodszych pieluchy mleko śpiochy tego zawsze mało pewnie jest :)ale dalej czekam na pomysły zapraszam wszystkich do wymyślania ciekawych upominków za drobne pieniążki które w domu poleżą zamiast kwiatów:D
Ja zamiast kwiatów, poprosiłam o artykuły szkolne, w dzień ślubu, na salę bądź od razu po Mszy przyjadą dwa klauny z Fundacji DR.Clown , zabiorą te rzeczy, zawiozą do szpitalna dla dzieciaczków chorych na raka.
kasiu2012 rewelacyjny pomysł, szczytny cel, kwiaty zwiędną a dzieciaczki będą miały frajdę
naprawdę warto wziąć przykład
być może ja tak zrobię
kasia2012 - my dokaldnie zrobilismy to samo na tą samą fundację ;)
My również myślimy o konkretach zamiast kwiatów, ale konkretach dla innych. Strasznie ciężko zdecydować się komu pomóc.... dom dziecka, hospicjum, schronisko...
image
he he teraz jeszce do przygotowań ślubnych doszła ciąża teraz sie bedzie działo wiec musze pomyśleć może teraz warto poprosić o grzehotki:d
gartulacje:)
image

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry