Widok

zamiast kwiatow..

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy tradycyjnie chcecie na slub dostac kwaity, czy moze cos innego??
My z narzeczonym postanowilismy, ze na zaproszeniu napiszemy, ze zmiast kwiatow chcemy jedzenie dla psow i kotow, i pozniej pojedziemy z tym do schroniska :)
a jak u Was dziewczyny bedzie??????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja chcę tradycyjnie kwiaty, po weselu pojadę z mamą na cmentarz i porozkładamy je na opuszczonych grobach
my też chcielibyśmy zamiast kwiatów jakieś fajne książki na przykład, a zamiast prezentów pieniądze - ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z jakichkolwiek wierszyków i wkładek do zaproszeń - wydaje nam się, że wymaganie czegokolwiek od gości jest jednak troszkę nietaktem.
my bedziemy prosić o przybory szkolne i słodycze dla dzieci z domu dziecka, oczywiście po wczesniejszym kontakcie z domem dziecka;)
ja kwiaty tez bardzo lubie, ale wlasnie o to chodzi, ze jak pomysle sobie, ze zaraz mi zwiedna, to po prostu szkoda.
I Goblin, nie robie ze slubu imprezy charytatywnej, bo nie KAZE gosciom przyniesc jedzenia, tylko PROSZE, a to duzo roznica, i kazdy zrobi jak bedzie chcial, przeciez na nikogo sie nie pogniewam, jak jednak przyniesie kwiatka
a ja stwierdziłam ze nie bedziemy pisac wierszyka o pieniadzach zamiast prezentow, chociaz oczywiscie wole je dostac zamiast jakis cudow, ale mam nadzieje ze ludzie juz przywykli do tego ze na slub najlepiej dac koperte a nie kolejne zelazko czy posciel.... taka mam nadzieje, a jak moi goscie jednak nie, to wtedy sie pomartwimy co zrobic z tym co nam kompletnie niepotrzebne.
a kwiaty...tez lubie, ale tanie nie sa i jak sobie pomysle ze w takich ilosciach zwiedna na moich oczach to mi ich szkoda troche...
mam takie ogólne pytanie. czy pisałyście inne wierszyki dla gości weselnych a inne na zawiadomieniach ? planowałam napisać wierszyk z prośbą o pieniążki na zaproszeniach a na zawiadomieniach z prośbą o totolotka :)
Jeśli mogę to zabiorę głos w dyskusji:-)Jestem chyba jedną z nielicznych,ale ja będę cieszyć się z kwiatów,lubię kwiaty,ale tyle co na ślubie to chyba nigdy nie dostanę:-)Nie będę ograniczać gości,każdego kwiatka przyjmę:-)
robienie z wesela imprezy charytatywnej to moim zdaniem nieporozumienie, jeśli chcecie pomóc jakiemuś ośrodkowi, to przeznaczcie np 10% ze swoich pieniędzy prezentowych a nie zmuszajcie swoich gosci do targania karmy dla zwierząt albo przynoszenia maskotek, według mnie to jest po prostu niefajne
my tez prosiliśmy o jedzenie dla zwierzaczków, oczywiście przynieśli je zapakowane np. w siatkach i naprawdę nie było tak widać , że to jedzonko. A co do maskotek dla dzieci z Domów Dziecka to naprawdę niema sensu( wiem coś o tym bo moja mama pracuje w jednym z nich)maja ich full, najbardziej przydałyby się im pieluszki.
my na zawiadomieniach prosimy o wino, zamiast kwaitów:)
Karmela - czadowy robaczek. Zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie jakiś zamiennik białej myszki mi się wytworzył.

A jeśli chodzi o "coś" zamiast kwiatków, to nasze rodziny powiedziały -NIE. Więc nie wpisywaliśmy nic do zaproszeń.Natomiast znajomych poprosiliśmy o kupony lotka. Jeśli chodzi o prezenty to sugestia jest jedna - pieniądze. Na pytanie jaki chcemy prezent odpowiadamy, że taki, co się do koperty zmieści.
szukam jakiegos krotkiego, maksymalnie dwuwersowego "wieszyka" o kuponach totolotka zamiast kwiatow, bo na wiekszy juz nie starczy miejsca w zaproszeniu. Macie cos fajnego poza tymi co juz zostały wcześniej podane?
zabić go chciałąm, ale twardy jest skubany!
Podkradlam komus pomysl z jakiegos forum, chyba z gimbli; skopiowalam w imageshack, i jest.

skąd go wzięłaś? :)
kurcze karmela, pierwszy raz to zauwazyłam, myslalam ze mi robaki jakies po komputerze chodza :) ty to masz suwaczek
A robal, no.. wiosna idzie! :)
Super, nie wpadlabym na to, zeby wytluscic wazne informacje :)
My połączyliśmy dwa wierszyki
image
Świetnie wyszły :)
do góry