Widok

zapalenie krtani i 2latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
macie jakiś domowe sposoby leczenia zapalenia krtani? Kuba ma "szczekający" kaszel a poza tym nic mu nie dolega. Dzwoniłam do lekarza i mamy na razie nie przychodzić, bo mnóstwo maluchów w przychodni i może coś załapać, jak nie przejdzie mu do czwartku to w piątek mam przyjść.
CZy mogę mu psikać tantum verde?syropki na kaszel dawać?
Kurcze lekarka nie miałą czasu gadać i w sumie nic sensownego się nie odwiedziałam....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas już lepiej, kaszlał może z 4 razy, dzięki za pomoc. Nawilżam pokój mokrymi ręcznikami, dałam syrop i tantum verde i jeszcze na wieczór diphergan mu podam, Dziękuję za pomoc
ja leczyłam inhalacjami z pulmicortu , ew. syropem pyrosal , na noc diphergan - u nas zawsze był to zap. krtani wirusowe - nigdy nie mieliśmy bakteryjnego ...Było zawsze ze 2 razy do roku jesienią i na wiosnę jak młody miał 1,5-4 lat potem już przestał to łapać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak nasza mała miała zapalenie krtani to mocno nawilżaliśmy mieszkanie, mokre ręczniki na kaloryferach, garnek z gotującą się wodą.. a potem zakupiliśmy inhalator i inhalowaliśmy zwykłą solą fizjologiczną (lekarka potem dorzuciła nam jakieś leki do inhalatora) A inhalator fajna sprawa, czesto siuę przydaje, nawet przy zwykłym katarku, wiec zakup sie opłaca
hejka my mamy to dość często... na zapalenie krtani bez gorączki szczekający charakterystyczny kaszel... tantum verde jak najbardziej albo hascosept to to samo tylko polskie... tabletki islamint na wieczór łyżeczka dipherganu /bo mała strasznie sie dusiła w nocy/ ew. lekarz pozwolił jeszcze jedną łyżeczkę dipherganu w ciągu nocy... rano i po południu łyżeczka syropu wykrztuśnego i spanie w nawilżonym chłodnym pokoju..... jak dziecko nie moze złapać oddechu /bo i tak sie zdaża/ ubrać ciepło i otworzyć okno zimne powietrze pomaga albo łazienka i lodowaty prysznic żeby wdychało to chłodne nawilżone powietrze...czasami niestety trzeba pogotwie wezwać bo są i ciezkie przypadki..... jak dochodzi gorączka wymioty itp to zapalenie krtanie może być bakteryjne i wtedy antybiotyk murowany....życzę zdrówka
Przede wszystkim nawilżaj mieszkanie.
troche śmieszne jest że lekarz mówi by nie przychodzic a ty się sluchasz ja bym wolala isc i dostac syropek niz potem antybiotyk. jesli boisz sie zarazic od innych dzieci zapisz sie jako ostatnia danego dnia mniejsze szanse ze na kogos trafisz
bo to taki charakterystyczny "szczekający" kaszel, mojej kuzynki córa miała takie cóś 2 tyg temi i tak samo "brzmiała"-no i była to krtań, oczywiście jak mu się pogorszy tp pognam do lekarza
moja mialy zapalenie krtani i skonczylo sie antybiotykiem na poczatku byl kaszelek a potem sie tak dusil ze nie mogl oddechu zlapac, skad wiesz ze to zapalenie krtani?? skoro nie bylas u lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry