Widok

zapalenie spojówek ..ile to paskudztwo może trwać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
własnie wrócila ze szpitala- diagnoza zapalenie spojówek.
czy ktoś z Was już miał coś takiego ?
nie dość ze boli to jeszcze wyglądam jak zombiii ;/
po ilu dniach widac poprawę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poprawa po ok 3 dniach,, leczenie ok tygodnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja kolezanka meczy sie z tym 3tydzien,najpierw byly zle diagnozy i nie dzialajacy antybiotyk
bo zalezy jakie to jeśli wirusowe to po tygodniu jest zwykle lepiej ale jeśli to na tle alergicznym to gorzej bo wraca
Przy dobrze dobranym, mocnym antybiotyku, po dniu, dwoch widac ogromna poprawe. Ale nawet, gdy juz brak objawow trzeba 5 dni min. 3x dziennie antybiotyk zakrapiac. Inaczej wroci i to szybko.
Z tym zapaleniem spojówek trzeba bardzo uważać. Jest to bardzo zaraźliwe. Radzę codziennie zmieniać poszewkę od poduszki po spaniu i nie przerywać leczenia zaraz po ustaniu objawów. Mój mały zaraził się zapaleniem spojówek ok kuzynki. Ja nawet nie wiedziałam, że to ma - ktoś tam zwrócił uwagę, że ma czerwone oczy. Po 2 dniach to miał już ropne zapalenie (bakteryjne), które zaatakowało też gardło. Ponoć kanaliki łzowe połączone są z gardłem i działają na nie te same bakterie co na oczy. Mały dostał silne antybiotyki i na oczy i na gardło (40 stopni gorączki, dziecko nie do życia). Wyleczyliśmy to, ale potem jeszcze w odstępach ok 2 tyg miał 4 razy zapalenie wirusowe, różne leki. W końcu jeszcze jakiś czas dawałam mu profilaktycznie krople no i wyszliśmy z tego. A i lekarze nie radzą (o dziwo) przemywać solą fizjologiczną, bo wysusza śluzówkę. I w żadnym wypadku nie można robic okładów z rumianku, jak już to ze zwykłej czarnej herbaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry