Widok

zaparcia w ciąży- co polecacie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może macie jakieś fajne sposoby na te dolegliwości? dodam nie jadam słodyczy a kłopoty z jelitmi miałam zawsze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
śliwki suszone, kefir, maslanka , a z leków lactuloza jak juz nic z diety nie pomaga
polecam suchary bieszczadzkie Sun.
mają w sobie kminek.
zawsze zjedzone rano na czczo pomagają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie od zawsze pomaga czarna kawa:)) w ciąży również piłam filiżankę dziennie, przestałam pić bo miałąm skaczące ciśnienie pomagało mi namoczenie kilku śliwek(suszonych) w przegotowanej wodzie na noc, z rana zjadałam śliwki popijałam wywarem i jakoś szło:) Pomaga wypicie na czczo szklanki PRZEGOTOWANEJ wody , pomagałam sobie również d*phalackiem. Lekarz radził mi razowy chleb i mnóstwo warzyw, warzywa jadłam, ale chleba razowego nieznosze:)
mi tylko kiwi pomagało
ja jadlam niemal codziennie na II sniadanie płatki owsiane.
Codziennie sie wyproznialam przez calą ciąże :)
jeszcze kiwi na czo i mi pomagaja platki musli albo chlep pelno ziarnisty
Mi pomogły tabletki z malwy o takie: http://www.pharmagea.pl/show/37,Sollievo-Liofibra
Ja piłam syrop Lactulosum albo Diphergan.
ja teraz jestem w ciąży i generalnie na początku bałam się jakichkolwiek farmaceutyków, bo wiadomo... 80 procent z nich nie nadaje się dla ciężarówek. A więć pożerałam te suszone śliwki, dużo piłam, wszystkie sprawdzone metody babci przetestowałam :) Ale czasami to było tak nie do zniesienia, takie uporczywe, czułam się jak bym była w ciąży z co najmniej pięcioraczkami... Lekarz powiedział mi, że mogę użyć czopków, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Oczywiście dopytałam jeszcze kilku innych znających się osób, czy faktycznie tak jest i dopiero jak potwierdziły zaczęłam stosować evaqu. Oczywiście najlepiej by było aby te babcine sposoby "działały", no ale nie we wszystkich przypadkach tak jest...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Łyżeczkę miodu zalać gorącą (nie wrzącą) wodą i wypić na drugi dzień z rana. Xenna w życiu nie w ciąży! Z takich aptecznych specyfików to chyba tylko Colon C można.
wielkie dzięki!!zobacze ze śliwkami i maślanką
przede wszystkim zmiana diety dużo warzyw i owoców i sporo ruchu a jeżeli wszystkie "babcine" sposoby nie działają to spróbuj laktulozę lub d*phalac w syropie z tego co pamiętam to oba mogą być stosowane podczas ciąży musisz tylko uważać jeżeli masz problemy z "skaczącym" cukrem.
mi pomagały suszone śliwki namoczone we wrzątku, które jadłam na noc oraz wypicie tego "wywaru" :)
5-6 sliwek popić szklanka wody, najlepiej na noc z rana powinno coś się ruszyć:) no i podobno sliwki suszone+cola, ja nie próbowałam bo coli nie pijam
moze xenna
Oo właśnie właśnie woda z cytryną na czczo.
Mi pomagał jogurt Activia
sposob nie ciazowy ale moze pomoze ;)
znajoma miala zawsze problemy z wyproznianiem i jakis lekarz zalecil jej picie szklanki maslanki na czczo (codziennie).
jej pomaga ;)
Otręby, zarodki pszenne, czyli błonnik.
Suszone śliwki i morele.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry