Widok

zapchany nosek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój 2 tygodniowy synek czasem ciężko oddycha, tak jakby miał zapchany nosek, czym moge go wyczyścić?
słyszałam że można solą fizjoligiczną, mam w ampułkach czy jak to się tam zwie, do przemywania oczek, mam tym jakoś przeczyścić? wpuścić do noska kikla kropli czy jak? w szpitalu czyścili patyczkiem do uszu, ja się boje że zamiast pomóc to mu przez to zapcham bardziej. Więc co moge zrobić żeby lepiej mu się oddychało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z instrukcji na wyżej podanej stronie :)

"Ułóż dziecko w pozycji leżącej. Jeśli wydzielina jest gęsta, wkropl do nosa niewielką ilość soli fizjologicznej dostępnej w aptece. Przyłóż końcówkę przyrządu do otworu nosowego dziecka, a następnie wciągnij powietrze przez ustnik. W razie konieczności - powtórz czynność."
kup sól fizjologczną, albo wodę morską w spayu, np. Sterimar. Wpsikujesz i po kłopocie: albo wykicha, albo fridą trzeba pomóc. Zaczyna się sezon grzewczy, więc radzę sprawdzić wilgotność w pokoju i ewentualnie kupić nawilżacz.
myślałam że tą fride używa się tylko jak dziecko ma katar i leci z noska, a nie jak nic nie leci tylko jak się mu troche ciężko oddycha czasem :P
nasza położna ze SR kazała nam zaopatrzyć się we Fridę :) http://skandprojekt.pl/frida_2_nosefrida_-_info.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry