Widok

zaproszenie a zawiadomienie jak robiłyście?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poratujcie.Poczytałam sobie poradnik dobrego wychowania ale rodzina naciska że jak ktoś dostanie zaproszenie na ślub to od razu bedzie myślał że z weselem.Co zrobić? W poradniku pisali że zawiadomienia wysyła sie PO ślubie a zaproszenia na sam ślub bądź na ślub z weselem. jak robiłyście . Do mężatek czy zdarzyło sie że przyjechał ktoś (z daleka) co myślał że jest zaproszony na impreze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na sam slub to lepiej zawiadomienie, bo faktycznie z zaproszeniem to roznie bywa...

[/URL]
image
U nas tak akurat nie było, że pomylił, ale spotkałam się z tym, że własnie moja koleżanka wysyłala zaproszenia na slub i kupa ludzi do niej dzwoniła i mówiła, że brakuje adnotacji gdzie odbedzie się wesele. A kilka po prostu wsiadła w autokar dla gości pod kościołek i pojechała na sale weselna. Jakie to było zażenowanie dla mojej kumpeli, bo nas stołach były winietki i nie było juz miejsca dla nowo-przybyłych:)

image
Także ja wysłałam zawiadomienia dużo później niż zaproszenia na ślub i wesele i mam nadzieje, że nie bedzie takiej sytuacji na moim slubie.

Wyslij lepeij zawiadomienia.

image
Uważam że każda w miarę inteligentna osoba która dostanei zaproszenie na ślub umie czytać i zauważy że jest to zaproszenie "na ślub" a nie na wesele. Ja osobiście nie dawałam zawiadomień, ponieważ nie chciałam jedynie "zawiadomić" ale zaprosić na uroczystośc zaślubin. A skoro nie ma zaproszenia na wesele tylko na śłub to wydaje mi sie to oczywiste. A zażenowani powinni być Ci którzy nie potrafią czytać ;)
No dobrze mówisz, co ja jednak poradzę że jak rodzice(starsi) i babcia dowiedzieli się że chcę rodzinie z daleka przesłać zaproszenie a nie zawiadomienie to podnieśli taki raban że aż strach. Bo jak oni brali śluby to sie zapraszało na wesele i zawiadamiało o ślubie. HorrorNo i mam dylemat. Trzeba było brać ślub za granica i nikomu nic nie mówić :-P
Jesli dostaje sie "awiadmienie" to piszesz w srodku tylko o ślubie wiec chyba kady sie domysli ze na wesele nei jest proszony. Mozna tez dac napis "Zaproszenie na Ślub"

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Zaproszenia dla tych, którzy zaproszeni są na wesele. Zawiadomienia dla pozostałych. Poradniki rzuć w kąt!

image

image
Ci co na wesele zaproszenia a na slub zawiadomienie

image
image
myśmy mieli zaproszenia (oczywiście na ślub i wesele) i zawiadomienia (w środku nie było notki o weselu), nikt nas o nic nie pytał, także ta wersja jest chyba najbezpieczniejsza
My rozdawaliśmy zaproszenia na ślub i wesele dużo wcześniej, potem miesiąc przed wysłaliśmy zaproszenia na ślub (do kościoła) a zawiadomienia drogą elektroniczną :) Problem jest taki, że ludzie często mylą ślub z weselem :) Dla nich to jedno i to samo :)

image
Zawiadomienia wysyła sie do osób ktore chciałabys aby przyszły do kościola natomiast zaproszenia wysylasz to tych co przychodza i do kosciola i na wesele!!!!
nie koniecznie :)
my dawaliśmy wszystkim zaproszenia bo cheliśmy żeby byli na z nami w tym dniu. uważam że dając zawiadomienie to jest takie "jak chcesz to przyjdź, a jak nie to nie" a zaproszenia to jednak jakieś "wyróżnienie"dla gościa :)
więc wszystkim dawaliśmy zaproszenia. tak gdzie było zaproszenia na śłub i wesele to zwyczajnie dopisaliśmy gdzie jest sala weselna. nie było żadnych nieporozumień :) i mnustow ludzi w kościele :D

image
image

my mieliśmy zaproszenia na wesele i zaproszenia na ślub w pierwotnej wersji, ale też o tym słyszeliśmy i zmieniliśmy tekst na zawiadomieniach, że zawiadamiamy a nie zapraszamy, no niestety lepiej się zaasekurować :(

image
Zasada jest taka: zawiadamia się o ślubie
zaprasza się na slub i wesele
tym gosciom co chcemy ich i w kosciele i na weselu rozdalismy/wyslalismy zaproszenia
a tych gosci ktorych chcemy miec tylko i wylacznie w kosciele - na miesiac-3 tyg przed slubem wyslemy zawiadomienia
mam nadzieje ze nikt nie pomyli i nie bede miala "dodatkowych" gosci na weselu :)

image
image
zawiadomienia - kosciol
zaproszenia z wypisanym miejscem wesela i tp - slub i wessele

logiczne

Nie przeprasam za bledy
No właśnie, cały cyrk z tym że chce zaprosić na Slub aby w kosciele/urzedzie było dużo osób (podobno im wiecej osb przy ślubowaniu tym pewneijszy związek - tyle badania amerykańskie ;-)). Ale jak wiele z Was zrobiło na sam ślub dawałyście zawiadomienia.Osobiście wolwłabym wysłać wszystkim zaproszenia ale powaznie obawiam sie że wiekszość rodziny (z daleka) mogłaby takie zaproszenie potraktować jak zaproszenia na ślub.Ide myśleć dalej:-). ale widze ze nie byłam sama z tym dylematem
my tez robimy zawiadomienia do kosciola a zaproszenia do kosciola i wesele nie chce zeby byly pozniej jakies niedomowienia.

Mysle ze teraz sie juz tak przyjeło :)

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
ja miałam jedną taką sytuację, że kolego myślał, że zaprosiłam go na wesele... na szczęście dowiedziałam sie o tym i sprostowałam :)

image
image
U mnie nikt się nie pomylił, zawiadomienia były tylko o uroczystości w kościele.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Czy mogę prosić o przykład? W którym miejscu pisałyście że to jest ZAwiadomienie. Wzór zaproszenia mam gładki bez tekstu na pierwszej stronie. Wiec co w środku. Napisac " serdecznie zawiadamiamy? zamast serdecznie zapraszamy?
Hop la, moze jakaś podpowiedź co do tekstu zawiadomienia?Niestety nie mam mozliwości nadruku na pierwszej stronie " ZAWIADOMIENIE"
u nas cos było w tym stylu, że

D.. i R... mają zaszyt zawiadomić o uroczystości zawarcia związku małżeńskiego....

image
dobry pomysł, szukam czegoś bardzo prostego bez ozdobników.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry