Widok

zaproszenie a zawiadomienie jak robiłyście?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poratujcie.Poczytałam sobie poradnik dobrego wychowania ale rodzina naciska że jak ktoś dostanie zaproszenie na ślub to od razu bedzie myślał że z weselem.Co zrobić? W poradniku pisali że zawiadomienia wysyła sie PO ślubie a zaproszenia na sam ślub bądź na ślub z weselem. jak robiłyście . Do mężatek czy zdarzyło sie że przyjechał ktoś (z daleka) co myślał że jest zaproszony na impreze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na sam slub to lepiej zawiadomienie, bo faktycznie z zaproszeniem to roznie bywa...

[/URL]
image
U nas tak akurat nie było, że pomylił, ale spotkałam się z tym, że własnie moja koleżanka wysyłala zaproszenia na slub i kupa ludzi do niej dzwoniła i mówiła, że brakuje adnotacji gdzie odbedzie się wesele. A kilka po prostu wsiadła w autokar dla gości pod kościołek i pojechała na sale weselna. Jakie to było zażenowanie dla mojej kumpeli, bo nas stołach były winietki i nie było juz miejsca dla nowo-przybyłych:)

image
Także ja wysłałam zawiadomienia dużo później niż zaproszenia na ślub i wesele i mam nadzieje, że nie bedzie takiej sytuacji na moim slubie.

Wyslij lepeij zawiadomienia.

image
Uważam że każda w miarę inteligentna osoba która dostanei zaproszenie na ślub umie czytać i zauważy że jest to zaproszenie "na ślub" a nie na wesele. Ja osobiście nie dawałam zawiadomień, ponieważ nie chciałam jedynie "zawiadomić" ale zaprosić na uroczystośc zaślubin. A skoro nie ma zaproszenia na wesele tylko na śłub to wydaje mi sie to oczywiste. A zażenowani powinni być Ci którzy nie potrafią czytać ;)
No dobrze mówisz, co ja jednak poradzę że jak rodzice(starsi) i babcia dowiedzieli się że chcę rodzinie z daleka przesłać zaproszenie a nie zawiadomienie to podnieśli taki raban że aż strach. Bo jak oni brali śluby to sie zapraszało na wesele i zawiadamiało o ślubie. HorrorNo i mam dylemat. Trzeba było brać ślub za granica i nikomu nic nie mówić :-P
Jesli dostaje sie "awiadmienie" to piszesz w srodku tylko o ślubie wiec chyba kady sie domysli ze na wesele nei jest proszony. Mozna tez dac napis "Zaproszenie na Ślub"

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Zaproszenia dla tych, którzy zaproszeni są na wesele. Zawiadomienia dla pozostałych. Poradniki rzuć w kąt!

image

image
Ci co na wesele zaproszenia a na slub zawiadomienie

image
image
myśmy mieli zaproszenia (oczywiście na ślub i wesele) i zawiadomienia (w środku nie było notki o weselu), nikt nas o nic nie pytał, także ta wersja jest chyba najbezpieczniejsza
My rozdawaliśmy zaproszenia na ślub i wesele dużo wcześniej, potem miesiąc przed wysłaliśmy zaproszenia na ślub (do kościoła) a zawiadomienia drogą elektroniczną :) Problem jest taki, że ludzie często mylą ślub z weselem :) Dla nich to jedno i to samo :)

image
Zawiadomienia wysyła sie do osób ktore chciałabys aby przyszły do kościola natomiast zaproszenia wysylasz to tych co przychodza i do kosciola i na wesele!!!!
nie koniecznie :)
my dawaliśmy wszystkim zaproszenia bo cheliśmy żeby byli na z nami w tym dniu. uważam że dając zawiadomienie to jest takie "jak chcesz to przyjdź, a jak nie to nie" a zaproszenia to jednak jakieś "wyróżnienie"dla gościa :)
więc wszystkim dawaliśmy zaproszenia. tak gdzie było zaproszenia na śłub i wesele to zwyczajnie dopisaliśmy gdzie jest sala weselna. nie było żadnych nieporozumień :) i mnustow ludzi w kościele :D

image
image

my mieliśmy zaproszenia na wesele i zaproszenia na ślub w pierwotnej wersji, ale też o tym słyszeliśmy i zmieniliśmy tekst na zawiadomieniach, że zawiadamiamy a nie zapraszamy, no niestety lepiej się zaasekurować :(

image
Zasada jest taka: zawiadamia się o ślubie
zaprasza się na slub i wesele
tym gosciom co chcemy ich i w kosciele i na weselu rozdalismy/wyslalismy zaproszenia
a tych gosci ktorych chcemy miec tylko i wylacznie w kosciele - na miesiac-3 tyg przed slubem wyslemy zawiadomienia
mam nadzieje ze nikt nie pomyli i nie bede miala "dodatkowych" gosci na weselu :)

image
image
zawiadomienia - kosciol
zaproszenia z wypisanym miejscem wesela i tp - slub i wessele

logiczne

Nie przeprasam za bledy
No właśnie, cały cyrk z tym że chce zaprosić na Slub aby w kosciele/urzedzie było dużo osób (podobno im wiecej osb przy ślubowaniu tym pewneijszy związek - tyle badania amerykańskie ;-)). Ale jak wiele z Was zrobiło na sam ślub dawałyście zawiadomienia.Osobiście wolwłabym wysłać wszystkim zaproszenia ale powaznie obawiam sie że wiekszość rodziny (z daleka) mogłaby takie zaproszenie potraktować jak zaproszenia na ślub.Ide myśleć dalej:-). ale widze ze nie byłam sama z tym dylematem
my tez robimy zawiadomienia do kosciola a zaproszenia do kosciola i wesele nie chce zeby byly pozniej jakies niedomowienia.

Mysle ze teraz sie juz tak przyjeło :)

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
ja miałam jedną taką sytuację, że kolego myślał, że zaprosiłam go na wesele... na szczęście dowiedziałam sie o tym i sprostowałam :)

image
image
U mnie nikt się nie pomylił, zawiadomienia były tylko o uroczystości w kościele.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Czy mogę prosić o przykład? W którym miejscu pisałyście że to jest ZAwiadomienie. Wzór zaproszenia mam gładki bez tekstu na pierwszej stronie. Wiec co w środku. Napisac " serdecznie zawiadamiamy? zamast serdecznie zapraszamy?
Hop la, moze jakaś podpowiedź co do tekstu zawiadomienia?Niestety nie mam mozliwości nadruku na pierwszej stronie " ZAWIADOMIENIE"
u nas cos było w tym stylu, że

D.. i R... mają zaszyt zawiadomić o uroczystości zawarcia związku małżeńskiego....

image
dobry pomysł, szukam czegoś bardzo prostego bez ozdobników.

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry