Widok
zaproszenie a zawiadomienie jak robiłyście?
Dziewczyny poratujcie.Poczytałam sobie poradnik dobrego wychowania ale rodzina naciska że jak ktoś dostanie zaproszenie na ślub to od razu bedzie myślał że z weselem.Co zrobić? W poradniku pisali że zawiadomienia wysyła sie PO ślubie a zaproszenia na sam ślub bądź na ślub z weselem. jak robiłyście . Do mężatek czy zdarzyło sie że przyjechał ktoś (z daleka) co myślał że jest zaproszony na impreze?
U nas tak akurat nie było, że pomylił, ale spotkałam się z tym, że własnie moja koleżanka wysyłala zaproszenia na slub i kupa ludzi do niej dzwoniła i mówiła, że brakuje adnotacji gdzie odbedzie się wesele. A kilka po prostu wsiadła w autokar dla gości pod kościołek i pojechała na sale weselna. Jakie to było zażenowanie dla mojej kumpeli, bo nas stołach były winietki i nie było juz miejsca dla nowo-przybyłych:)
Uważam że każda w miarę inteligentna osoba która dostanei zaproszenie na ślub umie czytać i zauważy że jest to zaproszenie "na ślub" a nie na wesele. Ja osobiście nie dawałam zawiadomień, ponieważ nie chciałam jedynie "zawiadomić" ale zaprosić na uroczystośc zaślubin. A skoro nie ma zaproszenia na wesele tylko na śłub to wydaje mi sie to oczywiste. A zażenowani powinni być Ci którzy nie potrafią czytać ;)
No dobrze mówisz, co ja jednak poradzę że jak rodzice(starsi) i babcia dowiedzieli się że chcę rodzinie z daleka przesłać zaproszenie a nie zawiadomienie to podnieśli taki raban że aż strach. Bo jak oni brali śluby to sie zapraszało na wesele i zawiadamiało o ślubie. HorrorNo i mam dylemat. Trzeba było brać ślub za granica i nikomu nic nie mówić :-P
Jesli dostaje sie "awiadmienie" to piszesz w srodku tylko o ślubie wiec chyba kady sie domysli ze na wesele nei jest proszony. Mozna tez dac napis "Zaproszenie na Ślub"
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

nie koniecznie :)
my dawaliśmy wszystkim zaproszenia bo cheliśmy żeby byli na z nami w tym dniu. uważam że dając zawiadomienie to jest takie "jak chcesz to przyjdź, a jak nie to nie" a zaproszenia to jednak jakieś "wyróżnienie"dla gościa :)
więc wszystkim dawaliśmy zaproszenia. tak gdzie było zaproszenia na śłub i wesele to zwyczajnie dopisaliśmy gdzie jest sala weselna. nie było żadnych nieporozumień :) i mnustow ludzi w kościele :D
my dawaliśmy wszystkim zaproszenia bo cheliśmy żeby byli na z nami w tym dniu. uważam że dając zawiadomienie to jest takie "jak chcesz to przyjdź, a jak nie to nie" a zaproszenia to jednak jakieś "wyróżnienie"dla gościa :)
więc wszystkim dawaliśmy zaproszenia. tak gdzie było zaproszenia na śłub i wesele to zwyczajnie dopisaliśmy gdzie jest sala weselna. nie było żadnych nieporozumień :) i mnustow ludzi w kościele :D
No właśnie, cały cyrk z tym że chce zaprosić na Slub aby w kosciele/urzedzie było dużo osób (podobno im wiecej osb przy ślubowaniu tym pewneijszy związek - tyle badania amerykańskie ;-)). Ale jak wiele z Was zrobiło na sam ślub dawałyście zawiadomienia.Osobiście wolwłabym wysłać wszystkim zaproszenia ale powaznie obawiam sie że wiekszość rodziny (z daleka) mogłaby takie zaproszenie potraktować jak zaproszenia na ślub.Ide myśleć dalej:-). ale widze ze nie byłam sama z tym dylematem