Widok

zarobki w gdańsku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam
postanowiłam po wychowawczym wrócić do pracy, niestety po rocznym urlopie moj powrót nie wróży się kolorowo, ale liczyłam się z tym, pracowałam a dokładnie pracuje w dużym banku w dziale it chociaż nie mam takiego wykształcenia teraz ze względu na restrukturyzację zaproponowano mi inne stanowisko nawet o 100 zł lepszą kasą ale niestety siedziba jest za daleko a po drugie zmianowość ,która absolutnie nie wchodzi w grę, zaczęłam sie rozglądać za innymi ofertami ,byłam na rozmowach i jak dostaje propozycje pracy gdzie na cały etat 2200 to maks to zastanawiam się czy faktycznie w Gdańsku są tak niskie zarobki bo ja tyle mąż tyle to jak opłacić kredyt przedszkole opłacić dodatkowe zajęcie starszego dziecka i teraz już nie wiem czy wrócić do siebie i szukać niani na popołudnia czy jak proszę podzielcie sie opinią przepraszam za tak długi elaborat ale wiedziałam że z pracą źle ale nie myślałam że aż tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2200 na rękę netto?, jesli tak to niestety takie są stawki, jeśli nie jesteś specjalistą na którego jest zapotrzebowanie programistą, inżynier z konkretnej specjalności
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomyśl lepiej czy nie przyjąć przynajmniej na próbę propozycji, którą dostałaś od banku... a zawsze w między czasie można szukać lub odejść po kilku miesiącach jak będziesz czuła, że męczą cię dojazdy. A swoją drogą to ile kilometrów od miejsca zamieszkania miałabyś pracować?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
karolina jesteś na goldenline? warto się tam zarejestrować bo dużo pracodawców tam szuka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj naiwna Jesteś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wręcz przeciwnie, mam konto od kilku lat i średnio raz na miesiąc jakiś "headhunter" się odzywa. Dwa razy skorzystałam i poszłam na rozmowę i nie żałuję. Wszystko zależy co masz w cv....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym przyjęła propozycje choc na probe, by sie gdzies zaczepic po przerwie.
Zmianowość------czy mąż nie moglby sie zając dzieckiem, gdy będziesz w pracy? Albo babcia? Albo niania jakas?
Dojazdy-------raczej mało kto pracuje "pod domem".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ode mnie ze wsi mam 40 km do pracy w Gdyni, nie moge narzekac, ciesze sie ze w ogole mam prace, taka Polska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bez przesady,nie tylko w Polsce ludzie dojeżdżaja ileśtam km do pracy.Mój szwagier mieszkający za granica ma do pracy 1,5h samochodem w 1 strone.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Właśnie Graszka.Takie realia niestety...

Mój mąz kiedyś dojeżdżał ponad godzinę do pracy w jedną strone.
Znałam babkę, ktora pracowała w piekarni w Chyloni, a dojeżdżała spod Luzina....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama b ja wlasnie mieszkam 1 przystanek skm za Luzinem i mam jeszcze gorszy dojazd, bo z Luzina chociaz autobusy do Wejherowa jezdza+ pociagi. Niestety u mnie moge liczyc tylko na pociagi jezeli chodzi o komunikacje miejska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ta babka jeździła ok 10 minut autem/rowerem, potem pociągiem do Wejherowa, a potem znow przesiadka na skm.
Nie wiem dokładnie gdzie mieszka, ale podziwiałam za desperacje:))I za zadowolenie jej,że ma pracę.

PS. Ja mam pracę bez dojazdów. 20 minut od domu:)))spacerkiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli te 2200zł to już na rękę, to nie jest źle.
A dojazdy - ciężko mieć pracę pod samym domem.
Ja dojeżdżam ponad godzinę codziennie.

Ze zmianowością to już trochę problem, ale przecież można pomyśleć nad dogadaniem się z pracodawcą itp.
2200 w IT ??...dosc malo...ja pracuje od 2m w banku, centrala, IT, wyksztalcenie inz, 2900 netto plus multisport, ubezpieczenie medyczne. NEGOCJUJ PENSJE !
Fakt, mało może dlatego,że nie ma wykształcenia w tym kierunku. Choć ja mam znajomego co pracuje w IT i zarabia na rękę 4000, a nie ma studiów tylko jakieś policealne coś. Generalnie 2000 to studenci dostają w tej branży.A może po prostu banki płacą mniej?
Dodam ze na tym samym stanowisku jedni maja 1600, inni 4000/5000...wszystko okazuje sie po fakcie i tym ile sama powiesz...ja wolalam byc ostrozna w wymaganiach gdyz nie pracowalam 5 lat :) generalnie banki sa przygotowane na wiecej...zalezy jak przedstawisz swoje oczekiwania i je uzasadnisz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przed urodzeniem dziecka zarabiałam 2300 na rękę, w umowie 2200 zł.
Nie przyjęto mnie z powrotem.
Szukam pracy od ponad roku.
Proszę o cokolwiek choćby za 1500 bo stawki po prostu spadły.

Zatem żalisz się czy chwalisz, autorko tematu?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie chwalę się , jeśli chodzi o dojazdy to mam problem nie mogę skorzystać z komunikacji miejskiej bo tam gdzie mieszkam takiej nie ma musiałabym najpierw pks a potem czerwony autobus tylko jak przyjdzie mi pracować na ostatnią zmianę to już nie ma pks więc zostaje auto a to już paliwo ale martwię się o pracę , rynek teraz jest bardzo wymagający , po rozmowie z mężem przyjmę nowe stanowisko , zależy mi na pracy i chce nadal się rozwijać i przede wszystkim chodzi mi o budżet , nikt nie spłaci za mnie rat kredytu ale chyba byłam w bajce i nie wypada mi narzekać , niestety nie mam dziadków pracują i mąż pracuje również zmianowo wiec dziękuje za wasze odpowiedzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
4000 ,5000 w banku?W jakim i na jakim stanowisku?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też zarabiam taką stawkę. Tyle, że jestem świeżo po szkole. 2160zł netto - umowa o prace na okres próbny. Mam nadzieje, że po okresie próbnym coś jeszcze ugram. Chociaz z 2600 netto. Dodam, że praca w stoczni - kontrola jakości
Ja, czytaj ze zrozumieniem...nazwy banku nie podam bo istnieje cos takiego jak polityka prywatnosci...ale chyba nie trudno do tego dojsc jak sie jest w temacie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Bez wykształcenia i oczekujesz cudów ? Pracy pod domem też raczej nie znajdziesz. Mnóstwo ludzi dojeżdza i jakoś żyje. A jak chcesz pracować to nie wybrzydzaj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No pracy za ponad 2300 netto pod luzinem....chyba nie znajdziesz ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba źle to opisałam, mam wykształcenie wyższe -dwa kierunki ukończone na UG , u siebie w pracy mimo że nie mam wykształcenia w sektorze it a pracowałam w takim dziale zarabiałam wiecej niż 2200 al , zaznaczę że pracodawca nie bierze pod uwagę wykształcenia a bardziej co robisz jaki zakres jest obowiązków w tym dziale , z takiej pensji byłam i jestem zadowolona , zaczęłam szukać gdzie indziej ze względu na zmianowość w nowym dziale , nie boję się wyzwań ale nie mam co naprawdę zrobić z dziecmi w godzinach popołudniowych , mieszkam na wiosce i wszędzie mam daleko -dla tego moje starsze dziecko nie wróci samo ze szkoły , nie pójdzie na angielski tekwondoo czy basen a nie chce żeby rezygnował ,lubi te zajęcia a moja praca w godzinach popołudniowych zabrałaby mu taką możliwość, oczywiście godziny popołudniowe będą przez dwa tygodnie w miesiącu ale jak znaleźć kogoś do opieki na tak "wymagających" warunkach bo do tego może się zdarzyć że mąż bęzie w domu, nie chce się tłumaczyć ale na pewno każda z
was czasem stałą przed ciężkim wyborem a najgorsze że trzeba płacić kredyt rachunki więc nie narzekam doceniam bardzo jakie mam możliwości
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
karolina - a spróbuj -tak dla sprawdzenia poszukac niani-wlasnie na 2 tyg w miesiacu w godz popoludniowych-myslę ze znalazlaby się jakas miła starsza pani, ktora chciałaby dorobić do emerytury
Karolina a nie masz możliwości przeniesienia do innego działu ? Skoro obecnie pracujesz w biurze, bez wykształcenia kierunkowego dla tego konkretnego działu to może poszukać w innym ? Skoro to bank to pewnie jakies możliwości są i bez pracy zmianowej.

Ja bym próbowała za wszelka ceną dogadać się obecnym pracodawcą, rynek pracy jest bardzo trudny i stawiać wszystko na jedną kartę rezygnując z dobrej pracy jaką się ma to teraz bardzo ryzykowne :(

Co do wysokości pensji to pojęcie bardzo względne ;) szału nie ma ale wydaje mi się, że takie sa realia i mała szansa, że w innym miejscu na dzień dobry dostałabyś dużo więcej ...

Powodzenia!

Inne tematy z forum Praca

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

do góry