Widok
zasiłek macierzyński zus
witam
dzis byłam w pracy z aktem urodzenia dziecka
pracy powiedzieli, że zasiłek będzie wypłacony przez ZUS ( umowa do dnia porodu)
i teraz Pani kadrowa nie umiała mi odpowiedzieć
1.któego dnia meisiaca ZUS wypłaca macierzyński?
2. jesli dzis złożyłam dokumenty oni wysłaja je do głównej kadrowej do krakowa kiedy moge spodziewać się pierszych pieniążków?
bardzo prosze o odpowiedz , ponieważ pienądze z tego chcemy przeznaczyć na chrzciny chcielibysmy zrobić je pod koniec listopada więc ważne dla nas jest kiedy możemy liczyc na pienądze z macierzynskiego
z góry dziękuje
dzis byłam w pracy z aktem urodzenia dziecka
pracy powiedzieli, że zasiłek będzie wypłacony przez ZUS ( umowa do dnia porodu)
i teraz Pani kadrowa nie umiała mi odpowiedzieć
1.któego dnia meisiaca ZUS wypłaca macierzyński?
2. jesli dzis złożyłam dokumenty oni wysłaja je do głównej kadrowej do krakowa kiedy moge spodziewać się pierszych pieniążków?
bardzo prosze o odpowiedz , ponieważ pienądze z tego chcemy przeznaczyć na chrzciny chcielibysmy zrobić je pod koniec listopada więc ważne dla nas jest kiedy możemy liczyc na pienądze z macierzynskiego
z góry dziękuje
miałam podobną sytuację. Zakład pracy miał przesłać dokumenty do zusu. Po 2 tyg poszłam sama do zusu aby zapytać się i okazało się że nie przesłał. A mało tego firma jakiś papierów nie dostarczyła tak więc ponad miesiąc czekałam na decyzję z zusu i kasę. Ale szybko dostałam wyrównanie wynikające z opóźnienia.
Lepiej dopilnuj sama bo może się okazać że jakiś dokumentów może zabraknąć.
Lepiej dopilnuj sama bo może się okazać że jakiś dokumentów może zabraknąć.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Mam podobną sytuację, tyle, że jeszcze nie urodziłam ;) Termin mam na 4 listopada. I jedno mnie zastanawia. Zakładając, że zakład pracy dostarczy do ZUS wszystko w terminie, czy ja muszę jeszcze jakieś pisma pisać, jakieś dodatkowe dokumenty dostarczać (poza aktem urodzenia do zakładu pracy)? Czy przejdzie to płynnie i tak jak wcześniej dostawałam pensję, będzie na konto wpływał zasiłek?