Widok

zasiłek

Mały Kack Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
Niedługo zostanę mamą. Mieszkam z ojcem dziecka w jednym mieszkaniu, ale nie jesteśmy formalnie związani. Nie pracuję, jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, ale zasiłek dla bezrobotnych mi nie przysługuje.Czy ktoś wie czy mogę ubiegać się o jaki kolwiek zasiłek, zapomogę czy co kolwiek i gdzie się zgłosić.
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do mopsu jako samotna matka, wszystkie tak robia , jestescie jak pasozyty, i jeszcze bardziej chory kraj ktory wspiera patologie - samotna matka dostanie zasilek N zł, a juz jako rodzice to dostana 1/10 N . TRAGEDIA - rozwodzic sie i naciagac to chore panstwo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przepraszam ale o co Ci chodzi?
Pracowałam ponad pięć lat zaraz po szkole w dużym przedsiębiorstwie ale zwolniłam się bo psychicznie już nie wyrabiałam. Potem szukałam nowej pracy to zajeło mi cztery miesiące i co się okazało pan nie płacił składek zus, więc się zwolniłam bo za 800 zł bez ubezpieczenia pracować nie będe. Poszłam się zarejestrować w UP i zasiłku nie dostałam przez dziada. Więc nie mów mi proszę że ja jestem taka czy owaka zasiłki są dla ludzi i jeśli mogę to chcę zkorzystać z tego z czego się da. Będę miała dziecko i muszę myśleć o nim a niemartwić się osobami Twego pokroju że chce państwo naciągasć, a państwo co robi dla swoich obywateli?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Udaj się do mops-u.
Na zasiłek dla samotnychmoim zdaniem nie spełniasz kryteriów, chyba że chcesz ściemniać- Twoja sprawa:)
Na pewno należy Ci się 1 tyś zł becikowego po urodzeniu dziecka (z aktem urodzenia), jeśli wasze dochody miesięcznie nie przekraczają 504zł na osobę (partnera dochody musisz przedstawić) dostaniesz drugi tysiąc zasiłku za urodzenie dziecka i rodzinne (ale nie wiem ile jest w tej chwili- chyba coś ok 50-60zł miesięcznie).
Najlepiej podejdz do najbliższego mopsu jeszcze przed porodem i dowiedz się co i jak:)

A wpisami jak wyżej się nie przejmuj;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry