Widok

zasłyszane- ale czy prawdziwe?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak byłam w ciąży, zmarł dziadek mojego męża. Wtedy usłyszałam na stypie od siostry dziedka męża, że "Jak ktoś się rodzi to ktoś musi odejść". Później wyjaśniła, że jak w rodzinie kobieta jest w ciąży to ktoś w rodzinie umiera. Pomyślałam sobie-stary przesąd.. ale ostatnio o tym myślałam.
i.....
jak moja kuzynka była w ciązy z córeczką zmarła jej babcia
jak ja byłam w ciązy z synkiem zmarł dziadek męza (dodam tylko, że dziadek nie był powaznie chory)
teraz koleżanka jest w ciąży, własnie była na pogrzebie swojego dziadka
dalsza kuzynka dwa lata temu była w ciązy ze swoim synkiem, zmarł jej dziadek...

... przesąd czy może prawda? Nie wiem co mam mysleć.....
zastanowiło mnie to.
czy u Was też były takie przypadki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ale Wy macie wyobraznie hehe:) Ale do taka ksiazka to faktycznie bestseller by byl normalnie HA :D
Tokio-mogliby taka reklame zrobic dla zachety do przyrostu naturalnego a napewno kazdy ma w rozdzinie jakas upierdliwą lub mecząca osobe hehe:"chcesz sie pozbyc upierdliwej cioci,zajdz w ciaze-efekt gwarantowany"hihihihihi :D

hehe tylko czekalam az sie Agatha w tym watku wypowie, bo uwielbiam jej podejscie do wszelkich zabobownów. moje podejscie jest identyczne ale nie umiem tak humorystycznie tego wyrazic :D

Rozbawiły mnie te Wasze macicowe opowieści;-)
No ale w gruncie rzeczy macie rację;-)...nie dajmy się zwariować.....

Taka kolej rzeczy...jeden się rodzi, inny umiera...
jak książka doczeka się ekranizacji to będzie "Śmiercionośne macice atakują" :D

papilio1@op.pl
Ha! Możemy to dopracować i wydać książkę "Jak moją macicą zmieniłam świat" albo "Macica, która zabija".

pójdę jeszcze krok dalej ...

... chcesz się pozbyć nielubianej cioci? ... postaraj sie o dziecko :D

papilio1@op.pl
Ale pomyśl za to, jakie ta wspaniała teoria o ciążach i śmierciach może mieć konsekwencje! Jesli się ma tylko jedno dziecko i będzie się dosypywało córce czy też żonie syna środki antykoncepcyjne do jedzenia oraz zerwie się kontakty z resztą rodziny, to przecież będzie się żyło wiecznie, ha!

Naukowcy od dawna poszukują nieśmiertelności, a rozwiązanie było tuż tuż - na forum - nie dawać rodzinie zachodzić w ciążę!

no to mamy winną ... żebyś odszkodowań ni emusiała płacić zaraz :PPP

papilio1@op.pl
Jestem pierwszy raz w ciąży, ale od momentu poczecia było już chyba z pięć katastrof lotniczych, trzy poważne wypadki autokarów, dwie katastrofy kolejowe, jedno zatoniącie promu pasażerskiego, huragan w USA i tornado w Polsce.

Dla dobra ludzkości więcej w ciążę nie zachodzę.

a ja jestem juz trzeci raz w ciazy i jak pisalam wczesniej przy moich poprzednich ciazach zmarly mi bliskie osoby,myslalam ze teraz tak nie bedzie, a niestety zmarla moja kochana babcia

dokladnie,zbieg okolicznosci i tyle.nie ma co nad tym dumac.

wg mnie to zwykły zbieg okoliczności.

U mnie w rodzinie już dwa razy się zdarzyło, że miesiąc po jakimś weselu ktoś umierał. Też mogłabym się zastanawiać, czy coś w tym jest ale to był po prostu zbieg okoliczności.
ja po prostu nie wierze w takie durne zaleznosci..to zabobony wymyslone przez ludzi.jak sie nagle zdarzy w tym samym czasie smierc i ciąza to ludzie sami sobie wmawiaja ze jedno jest zalezne od drugiego.Zresztą takich zabobonów jest pełno i "sprawdzaja sie"w 50% tach czyli sie nie sprawdzają bo 50% to nie 100.

Justi..pewnie masz rację.....
anulka- to przypadek! nie zadreczaj sie zupelnie bez sensu!

No ja chyba jestem kolejnym przykładem tych strasznych zabobonów...
Jestem w 10tc. a wczoraj zmarła moja babcia;-(
o wlasnie,zapomnialam jeszcze o paznokietkach akrylowych,tez mam:)a trzymają sie jak nigdy heh.

ja też włosy farbuje, idę jeszcze pod koniec sierpnia :-) do tego mam french na rękach i nogach, robię henne brwi itp. oczywiście wszystko skonsultowałam z moją lekarką i powiedziała, że nie ma to żadnego wpływu.

dlatego mówię: albo wierzymy w Boga, albo w przesady, łańcuszki, ludowe gusła ...

buninko-no wlasnie,ja tam sie nie nakrecam i nie dobijam takimi przesądami choc slyszalam juz różnorakie opowiesci ,niektore to takie ze az czlowiek wielkie oczy robi.Co ma byc to i tak bedzie.ps:a wlosy farbuję w czasie ciąży też:)

co do kobiety na pogrzebie to podobno nie może być przy otwartej trumnie. jak już pisałam, gdy byłam w 5 mcu zmarła moja ukochana babcia, a ja byłam i przy otwartej trumnie i mało tego - wycałowałam moją babunię. a moje dziecko ma się bardzo dobrze. ale przyznam, że w tamtym momencie zastanawiałam się nad tematem tego wątku...a nie jestem osobą przesądną.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry