Widok

zatkane ucho

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie znacie jakieś sposoby na zatkane ucho u dziecka? cos zakroplić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vaxolem przez tydzień do ucha nawilżyć korek i potem do laryngologa który go wyciagnie

Mam starsze dziecko i miałam poradę on line. Doradzono mi krople Fonix, jeśli nie będzie poprawy, kolejną wizyte u lekarza. Na całe szczęście problem okazał się wyjątkowo prosty do rozwiązania. Woskowiny nie ma, po prostu wypłynęła i nie męczy dziecka.

W jakim wieku masz dziecko? Na pewno nie polecam płukania wodą, tak mozna tylko wepchnąć woskowinę głębiej, sama sobi od czasu do czasu odtykam kroplami lix ucho, u dzieci tez można je stosować i są bez rcepty

Mój mały jak miał 3,5 roku to miał zapchane ucho. Czyścił je laryngolog. Potem płukał strzykawką z ciepłą wodą i to nam polecił na przyszłość. najpierw krople do ucha, 2 razy dziennie ze 2 dni żeby wszystko zmiękło a potem ciepła woda do strzykawki, bez żadnych dodatków, i delikatnie do ucha żeby wypłukać zawartość. Działa bez zarzutu. Od lat tak robiliśmy ale nie wiedziałam, że u maluchów też tak można, ale skoro laryngolog tak zalecił to tak robimy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

luuuka, a szybko one działają? Chodzi mi o twoje uszy. Też mam taką tendencję i zazwyczaj odtykają mi się szybko, ale ostatnio to jednak trochę twa. Chciałabym się jakoś zabezpieczyć, w razie byłby większy problem z odetkanie

Mój ma pięć lat i nie znosi patyczków do uszu. Nie jestem nadgorliwa, jeśli chodzi o czyszczenie uszu ale jeśli widzę, że woskowiny jest stanowczo za dużo korzystam między innymi z kropli. To ogranicza potencjalne wizyty u laryngologa i ból ucha.

Wypadałoby się wybrać do laryngologa, a nie eksperymentować na własnym dziecku z remediami z "internetów"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

do góry