Widok

zatkany nosek 6tyg zuzia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczunki co radzicie na zatkany nosek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecem Sterimar do noska, (woda morska), póżniej ściągnij Fridą i to powinno pomóc.
Ja zawsze używam wody morskiej, aspirator do noska frida( zeby oczyscic nosek), kropelki do noska i lekko skraplam wilgotną pieluszke olejkiem oilbas, ktorą wieszam na łóżeczku.Ale nie wiem czy te olejki mozna używac dla 6 tyg. maluszka.
mira a moze masz poprostu za suche powietrze w domu? porozwieszaj sbie tetry wilgotne na kaloryferach i zobacz czy to nie pomoze, ja fridy tez uzywam,ale mala sie jej troszke boi :P
nam te wszystkie psikadełka (Sterimar, Nasivin) słabo pomagaja, a odciaganie frida to istny koszmar (dla mnie i dla małej), tymbardziej ze słysze jak furczy a frida nic nie wyciaga.
Dla nas idealnym rozwiazaniem sa inhalacje z soli fizjilogicznej. Zrobie 5-10 minut inhalacji na wieczór i nosek czysty, nawet nie muszę fridą odciągać, a dodatkowo Madzia sobie lubi przy inhalacji zasnąć wiec ma to dodatkowe plusy :)
Takze polecam. Mozesz dostac dobry inhalator nawet za 120-150 zł
w Aptece na Jagielonskiej kupialm fajny inhalator za 105 zlotych.
To co pisza dziewczyny.
Ja chciałam polepszyć sprawe i powiesiłam pileuszke mokrą na kaloryfer , i nasączyłam paroma kropelkami Oilbas- kosmos, mały zaczął się dusić!
Chyba uczulony na to!
wczoraj kupilam inchalator i to chyba najlepsze mala zasypia przy nim i widze ze nosk ok troszke minie zanim to wyleczy ale nic od razu a frida to dla zuzi beee okrutne:P
http://www.olbas.pl/olejek_olbas.html jesli to to to on jest pow 3 lat
z domowych sposobów jeszcze czosnek można zawiesić w skarpetce koło łóżka ...

A tak sól fizjologiczna/morska plus frida. Często trzeba aby katar nie spłynął niżej ...
Jeszcze maść majerankowa - moja pediatra polecała, mimo że na niej chyba też było od 1 roku.

I pilnujcie - bo u takiego malutkiego dziecka bardzo szybko katar może przekształcić się w coś poważniejszego ..
Moze i frida okrutna ale lepsze to, niz później antybiotyk.
Ja sciągałam, robiam inhalacje, miałam euphorbium - krople, maść majerankową, zakraplałam sól morską a ostatecznie pomogły dreny do nosa i porządne ściągnięcie kataru w szpitalu na Zaspie.
Młody też miał katar w okolicach 6 tygodnia - męczyliśmy się 2-3 tygodnie ;/
a olejków nie wolno stosować jeszcze, bo za bardzo podrażniaja drogi oddechowe
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla młodej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry