Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
MamaZosi , powiedz gdzie mieszkasz ? :)
Jaka dzelnica ?
Dziewczyuny powiem Wam trudno bylo , bo to moje pierwsze dziecko , ale teraz wspominam to dobrze , na Zaspie poznalam suuuper dziewczyny z ktorymi mam nadal kontakt. A porod jak to porod , kazda z nas musi to przejsc, Bylo bardzo bolesnie , skurcze krzyzowe najgorsze jakie moga byc . Ale ja jestem niewytrzymałą na ból , zwykle pobieranie krwi ja odlatuje ze 2 razy.
Nie ma sie czego bac , hehe .

Weekend , dzisiejszy dzien spedzamy same z Lena w domu , wiadomo jakis spacer coś .
Jutro mąz wolne , moze na plaże pojedziemy coś , zobaczymy jeszcze ;-)

Ja nie pracuje , zajmuje sie małą , wiekszasc czasu mam wolne i jestem chetna na różnego rodzaju wypady ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny wróciłam z tej wystawy i powiem Wam, że było super! Wcale nie było to wstrząsające czy obrzydliwe jak słyszałam wcześniej. Myślę, że bardzo edukacyjne i warto pójść ale z przewodnikiem! :)

Dowiedziałam się nawet o mojej przypadłości, czyli o tym rozchodzeniu się mięśni przednich brzucha i tragedii nie ma :) nawet widziałam to obrazowo jak to wygląda :)

Jeśli chodzi o poród to ja się nie boję, pewnie zacznę przed :P ale jak na razie podchodzę do tego pozytywnie :).

To w przyszłym tyg. koniecznie się widzimy! :) Mi pasuje właściwie każdy dzień :) więc bez różnicy :)
Mi praktycznie tez pasuje codziennie, tylko jeden dzien odpada ale nie wiem jeszcze ktory: D pozytywne nastawienie na porod to duzo zmienia, z takim tez szlam i lekarze inaczej patrza na taka kobiete; ) oczywiscie pozytywnie; ))
Hej ja też jestem za spotakniem,ale ja będę z mała.także nie wiem jakie miejsce wybrać by się sobą zajęła.mi pasuje pon,wt lub środa,bo w czw i pt mam gości.godzina bez znaczenia.
Tak jak mamazosi bede z moim bąblem ;-) Ale dla nas miejsce nie ma znaczenia .

Może najpierw napiszmy gdzie mniej wiecej mieszkamy , wtedy bedzie łątwo wybrac miejsce aby kazda miala mniej wiecej blisko ;-)

My mieszkamy dokladnie w Borkowie , ale tym Borkowie Łostowickim ;-)
Takze blisko mamy na orunie , chełm , Zakoniczyn, Gdańsk Gł .
Ale wycieczki nawet do Jerlitkowa mamy opanowane ;)
Poród i tak musi być... więc lepiej iść z uśmiechem niż się na zapas bać :)
Jeżeli chodzi o spotkanie to mi pasuje od środy do piątku. Miejsce również bez znaczenia bo mieszkam najdalej :) ale od Pruszcza Gd po drodze mam wszystkie te dzielnice co wymieniła Ewelina.:)
Mi pasuje wtorek i środa :))
Dziewczyny to chyba wypada, że w środę pasuje wszystkim! :)
a miejsce?
Mamazosi proponowała plaże ale to w zależności jaka będzie pogoda. Chyba, że znacie jakieś miejsce w Gdańsku gdzie można spędzić czas z dzieciakami? :)
Hej dziewczyny chętnie bym do Was dołączyła, ale ja nie ciężarówka, mam 3 letniego synka i roczną córcię :)
Zapraszamy mimo wszystko! :)
Aktualnie mieszkam w centrum ale niedługo przeprowadzam się na Rotmankę :)
U mnie na osiedlu jest duzy plac zabaw dla dzieci , a gdy jest za goroco to wszyscy przenosza siena fomntanne , maluchy rozbieraja to co maja i pluskaja sie w majtkach , pampersach .

Mi plaza odpowiada :))
Magda widzę, że też uciekasz z miasta?! Zazdroszczę! Ja jeszcze rok... ale też przeprowadzamy się w tamte okolicę :)

Co do spotkania to jeszcze jest czas by ustalić dokładnie gdzie :)
Mamazosi a Ty jak myślisz? Gdzie najlepiej się spotkać?

Mi to bez różnicy :) dla mnie może być nawet jakiś lokal w Gdańsku ale z uwagi na dzieciaki to pewnie odpada więc dziewczyny zdaję się na Was bo ja dopiero dziecko będę miała :) więc nie doświadczona jestem w tej kwestii :)
Cleanna jeszcze jakoś mi się cieżko przestawić że będę na wsi mieszkać ale mam nadzieję będzie ok. a Wy gdzie się przenosicie?

Mi akurat środa niezbyt pasuje, mam dentystę, ale mam nadzieję na inny termin się załapię, tylko byłabym z córą bo syn w przedszkolu.
Cleanna nie zauważysz kiedy mina dni ;-)
A mniej wiecen gdzie sie wyprowadzasz ?

I wgl jak mija Wam ciaza ?:)
Magda tez mieszkam "na wsi" tylko to nietypowa wies :)) bo do przekroczenia gdanska mam 2 metry :))

ale podoba mi sie ta cisza :)
Ja tak się śmieję z siebie że na wsi bo Rotmanka niby wieś ale wcale jak wieś nie wygląda i do Pruszcza blisko więc jakoś to będzie myślę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry