Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamozosi, domyślam się, że masz termin na listopad?
Tutaj jest taki wątek tematyczny, w którym piszą dziewczyny o podobnym 'stopniu zaawansowania' ciąży:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-6-t480694,1,16.html
Zawsze łatwiej zacząć od czegoś konkretnego. :) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Heh, dopiero teraz zauważyłam, że już tam jesteś. ;)
Mamtu wiemy, że jest wątek tematyczny zgodnie ze stopniem zaawansowania ciąży ale właśnie uciekłyśmy z tego martwego wątku :)
Szukamy dziewczyn, które chcą jakoś aktywnie spędzać czas a nie tylko marudzić na forum :) Szukamy zdecydowanych ciężarówek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki Cleanna za podsumowanie.dokładnie o tski wątek chodzi!!!
Witajcie :)
Jestem mamą 5 latka, obecnie czekam na drugiego synka. Jestem trochę bardziej zaawansowana, 30 tydzień. Mieszkam w okolicach Pruszcza Gdańskiego ale biorąc pod uwagę wakacje teraz z małym ciągle "podróżujemy" po Gdańsku by nie siedzieć w domu tylko korzystać z ciepłych dni. :)
fajnie , że dołączyłaś:) To na kiedy termin?Ja mam na 16.11.2013 i już nie mogę się doczekać.
Witaj ~MamaM! Ja też jestem w 23 tyg jak mamazosi ;) to moja pierwsza ciąża. Fajnie, że dołączyłaś do wątku bo brakuje nam aktywnych osób ;) Chętnych do wspólnych spotkań. Mam nadzieje, że niedługo dołączą do nas kolejne osoby i zorganizujemy jakieś spotkanie :)
Witajcie drogie mamuski.
Nie wiem czy moge sie dolaczyc , ale to juz Wasza decyzja :)
Jestem mama 6miesiecznej Lenki :)
Chetnie poznam inne mamy :)
Mieszkam blisko Gd jak i Pruszcza Gd :)
Witaj Ewelina! Jasne, że możesz dołączyć! :) Witamy Cię serdecznie!
Ewelina fajnie,ze jesteś!w końcu będa dzieciaki z tego samego rocznika.napisZ coś o sobie.
Ewelina przepraszam niedoczytalam,ze ma córeczkę.fajnie,ja też już nie mogę doczekać się rozwiązania.a gdzie rodziłaś?
Krótko o mnie .
Mam 21 lat mieszkam w okolicach Straszyna , Borkowa.
14 stycznia o wadze 3890 i 51 cm przyszla na swiat nasza dlugo oczekiwana córeczka.
Cala ciaza przebiegla super , do 33 tygodnia ciazy , wtedy wyszlo na jaw ze choruje na cukrzyce i to baaardzo zaawansowana. Oczywiscie te wszystkie badania wczesniej mialam robione bylo ok , pozniej w moczu wyszlo cos nie tak .
A ze cukier po 2 godzinach wyszedl 283 moja lekarka wyslala mnie do szpitala za zaspe , lezalam tydzien , wyszlam razem z insulina.
26 grudnia znow trafilam do szpitala ale wtedy na kliniczna , Lenka nie ruszala sie ponad 2 godz i pojechalam sprawdzic , tetno zanikalo , zostawili mnie na noc . Nastepnego dnia wyszlam.

Termin porodu mialam na 18 stycznia , ale 13 o godzinie 00.17 zaczelo sie , skurcze co 15 minut , poznije co 12 i o 5 pojechalismy na kliniczna. Rozwarcie na 1 palec , a ze cukrzyca , zostawili mnie .
O 7 zaczeli wywolywac , skurcze minely , rozwarcie na 2 palce. Noc na patologi , pozniej proba wsadzenia cewnika do szyjki , aby rozwarcie poszlo dalej . Nie powiodlo sie , wiec doktor zrobil masaz szyjki ( NIGDY WIECEJ ! ) rozwarcie na 3 palce. O 11 pojechalsam znow na porodowke , znow kroplowka . O 14 przebili mi wody , i po godzinie sie zaczelo , skurcze krzyzowe . O moj boze , tylko prysznic pomagal .
Pooolecam kiedy mozecie wskakujcie pod prysznic , nic wtedy nie czulam . Poskakalam na pilce , tez pomagalo. Skurcze co 2 minuty , a rozwarcie dalej na 3 palce ;oo po 6 godzinach od przebicia wod nic sie nie zmienilo. O 22 decyzja jedziemy na stół , podejrzenie zamartwicy płodu , nie ryzykujemy . I o 23.08 wyszla Lenka , delikatnkie sina , 8 ptk zdobyla , a po 5 minutach juz 10.

Rodzilam na klinicznej , polecam , persolen na porodowce supoer , a same porodowki zajeee.... nowoczesne łózka , w kazdej prawie kazdej sali wlasna toaleta. Takze super plus.
Sala pooperacyjna tez ok, chcoazi tej nocy co ja rodzilam bylo duzo CC , i brakowalo miejsca na sali , a czasami kobiety przesadzaly i wiecznie wolaly pielegniarki.

Ogolnie teraz Lenka dobrze sie chowa , jedynie alergia na laktoze , pijemy Nutramigen , i zaawansowane AZS .
Wazymy juz 9300 i 74 cm :)

Troooszke opisalam moja historie :D
Cześć dziewczyny :)

Termin mam na 27.09 czyli jeszcze jakieś 2 miesiące. Nie wiem jak to będzie, straszą mnie planowaną cesarką więc może i wcześniej się uda zobaczyć maleństwo.

Pierwszy poród wspominam super, szybko (ledwo urodziłam w drzwiach porodówki), sprawnie. Wiadomo bolało ale tragedii nie było. W przeciwieństwie do Ciebie Ewelinko... masz co wspominać, szkoda tylko, że nie pozytywnie. :( Zdrowia dla Lenki, mam nadzieje, że z chorób wyjdzie. Mój pierwszy synek też miał alergie i podejrzenie astmy ale trafiliśmy na super lekarza alergologa i udało się jakoś z tego wyjść. Teraz mam kawał chłopa :) jak się urodził to miał 53 cm i ledwo 3060g a teraz jest najwyższy w grupie przedszkolnej :)

Drugi bąbel mimo 30 tyg ma już 1700g więc chyba mały nie będzie - straszy mnie lekarka, ale zobaczymy :)

Pozdrawiam sobotnio :)
Ewelina widzę, że doświadczeń masz wiele i nie zazdroszczę. Musiałaś wiele przejść, podziwiam Cie. Najważniejsze, że z córką jest wszystko dobrze. Ja dopiero rozpoczęłam swoją drogę do macierzyństwa :) To będzie moje pierwsze dziecko, więc jestem bardzo podekscytowana! Ciążę przechodzę całkiem nieźle oprócz pewnie typowych bólowych dolegliwości. Rozszedł mi się niestety mięsień podłużny brzucha więc nie fajnie... ale co zrobić :) Mimo to staram się coś robić, nie siedzieć w domu tylko czymś się zajmować :)
Ja mieszkam w centrum Gdańska ale mam nadzieje, że w przyszłym roku uda nam się przeprowadzić :) Uciekamy z miasta! I to właśnie za Straszyn! :)
MamaM mój w 20 tyg ważył już 0,5kg i też straszą mnie że będzie duży :)
Dziewczyny my z mamazosi spotykamy się regularnie co najmniej raz w tyg. mam nadzieje, że dołączycie do spotkań :) Miałyśmy też ćwiczyć ale jak na razie ze względu na moją dolegliwość ja odpadam...

A czym zajmujecie się na co dzień? Ja prowadzę działalność więc czasem dysponuję :) niekiedy coś niespodziewanie mi wyskoczy ale w gruncie rzeczy bez problemu mogę sobie rozplanować dzień :)
Cleanna..
Ja uciekłam z miasta jak urodził się mój pierwszy synek. POLECAM!
Może problem z dojazdami bo mamy trochę kawałek ale już się do tego przyzwyczaiłam, nie ma to jak cisza i spokój. ) a wieś też ma swoje uroki :))

Obecnie jestem na zwolnieniu, więc też dysponuję wolnym czasem :)
A spotkanie, jak zapraszacie to się przyłączę :)
Hej
Ja jestem mieszczuchem i to zdecydowanym.Mieszkam w dzielnicy gdansk południe,ale wystarczy ze wyjde na balkon i mam widok na las.Obecnie jestem na zwolnieniu. Mam już czteroletnią córeczkę,która obecnie ma przerwę w przedszkolu także staram się jej zapewniać atrakcje.
Perwszy poród o czasie-łatwo,szybko i przyjemnie.Oby i teraz tak poszło.Ja w sumie nie mam jakiś uciążliwych dolegliwości. Tak jak pisała Cleanna staramy się regularnie spotykac i mamy nadzieję,ze jak maluchy przyjdą na świat to tak dalej będzie.
MamaMa gdzie planujesz rodzic?
Ewelina no to fakt masakrę przeszłas,ale dobrze ze to już za tobą.
A jak weekend spedzacie?
Ja jestem na domu kolo olsztyn,choć pogoda średnia....
A ja właśnie idę na wystawę Human Body! Trzymajcie kciuki żebym dała radę bo ponoć jest wstrząsająca!! :)
mamazosi,... też kiedyś mieszkałam w tamtych rejonach, tylko koło ul. Niepołomickiej.

Planuję rodzić w Wojewódzkim. Tam przeżyłam pierwszy poród i sobie chwale, mimo, że spędziłam tam 5 dni. :)

Dzisiaj z mężem mam objazdówkę po Trójmieście, zaraz wyjeżdżam.

Cleanna miłego oglądania :) tez chciałam iść więc czekam na recenzje :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry