Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
MamaM , współczuje , i zdrowka dla malego !
Ja mojej teściowej nawet nie dalam potrzymac Leny , wredna jestem , ale jej nie znosze !!! dobrze ze mieszka tysiace km od nas , bo bytm ja zabiła gdybym czesciej ja widzila niz raz na rok :D

mamazosi , prawdopodobnie bede sama , ale moja mama jeszcze nie wrocila i nie rozmawialam z nia . Ale pewnie zaopiekuje sie nia ;-)
Mi KOS odpowiada :)
Ale tak jak mowilam wczesniej , dostosuje sie do Was :))

A co do kaszlu , Lena tez przez ostatnie dni pokasływała , i wybralam sie z nia wczoraj do lekarza , tak kontrolnie . Okazalo sie ze jest czysciutko.
Lena jest cwana , i tez "kaszelek" jest na wywołanie wziecia na rączki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szkoda,ze cię nie będzie mamam.
A z kaszlem u dzieci to z doświadczenia wiem,ze trzeba szybko reagować.
Teściowej bym nawrzucala,co za jedza!
Czyli z tego co czytam jutro będzie:
Ja
Cleanna
Ewelinią
Sonia
Ewelinks ty bez małej tak?
To jeśli chcecie to można lokal zmienic bo wychodzi ze sala zabaw jest zbędna.
P
Cześć dziewczyny.
Niestety mnie jutro nie będzie. :( odebrałam małego, kaszel straszny. Dostałam się do przychodni w ostatniej chwili - zapalenie krtani :(
Zła jestem na teściową, że nie dała mi znać wcześniej, "lekki kaszel" to był wg niej, a okazało się, że mały ledwo płuc nie wypluł!!! Dowiedziałam się również, że mały w nocy płakał, że chce do domu a ona nic! Zero telefonu, informacji!!! A przecież wie, że jak coś się dzieje ma od razu dzwonić!!! Co za baba!!!! !!!! Normalnie myślałam, że ją uduszę! :((( szkoda mi tego małego :(( i tego, że sobie wszystko ustawiłam do naszego spotkania a tu klops!

Magda, termin mam na 27.09, teoretycznie. Jak będzie to się okaże po 14 sierpnia.
Hej
Ale dzień,pogoda nie może się wyklarować.
Co do jutra to ja będę jednak bez zosi,bo moja siostra przyjedzie.
Super,będę mógła poplotkowac
Mi druga ciąża też szybko minęła, ale to pewnie dlatego że przy pierwszym dużo roboty było i nie było czasu na odpoczynek.

U nas ciężko z oddaniem komuś dzieciaków, bo jedno to jeszcze ok ale dwójką to raczej nie ma chętnych żeby się zajęli, no ale jak mi ktoś jedno weźmie to i tak dla mnie odciążenie.

MamaM a na kiedy masz termin?
Ojj dziewczyny juz jakies podejrzenia :D Ciekawie sie zaczyna.
Moja mama wraca dziś ,takze bede wiedziec czy bede sama czy z mala.
Ciesze sie ze mam taka osobe jak moja mama ktora zawsze bardzooo chetnie zostanie z Lena. Nawet gdy mala miala miesiac , straszne kolki , nocami nie spalam , mama przyjechala , zabrala Lene a ja spalam calyt dzien i noc , a rano pojechalam po córke :)

Mi do 30 tyg zlecialo hoho , batrdzo szybko , a bo to w 14 tyg slub,pozniej w 20 tyg urlop , zaraz po urlopie psa musialam oddac , i tak zlecialo.
Czas spedzony w szpitalu strasznie sie dluzyyyyyl .
A o 35 do 39 zleeeeeeeecialo , nawet nie wiem kiedy :)
Zobaczycie zleci :)
MamaM to mamy podobnie.niby jest co robić,ale ciężko się za coś zabrać.
Ja ubrania będę prała 2 tyg przed terminem by były świeże. Prawie nic nie muszę kupić,bo niemowlęce ciuszki miałam unisex.
Nam szykuje się urlop w sierpniu,potem mała do przedszkola a ja 2 razy w tyg na fitness.
W lipcu jest w domu, teraz od piątku u babci na działce. W sierpniu albo damy Go od razu do przedszkola albo gdzieś od połowy sierpnia, zobaczymy. Ogólnie to mam co robić, bo rzeczy po pierwszym dziecku zostawiliśmy więc do kupowania nie mamy dużo (na szczęście) ale wiecie, poprać, poprasować, poukładać. Powoli się do tego przymierzam. Mam coś tam porobione ale reszty po prostu mi się nie chce. Niedawno mąż skończył malować pokój dla małego, wcześniej też robił meble dla starszego syna (łóżko, biuro, szafę) - więc i sprzątania było sporo i całego zachodu. Czerwiec i połowę lipca siedziałam w domu więc teraz jak tylko mogę to z niego uciekam a praca stoi. :( ktoś chętny do pomocy? :))
Hej
MamaM no nie wiem jak ci się dłuży,bo ja w poprzedniej ciazy od 30tg do 38tyg miałam remont,bo właśnie kupiliśmy mieszkaniw,więc nie miałam czasu na nic oprocz wiecznego kupowania czegoś i pipilnowania ekipy.wprowadzułan się 10dni przed porodem i te 10 dni praktycznie non stop spalam.
Ale myślę ze w tej ciazy też może mi się zacznie dluztv od września,dlatego już planuje czym sobie zająć czas.także pewinie będę miala tak jak ty.
A synka masz w przedszkolu czy z nim siedzisz?
Witajcie wtorkowo :)

mamazosi... 10 tyg, ale wiesz jak te tygodnie się dłużą? 7 mcy upłynęło bardzo szybko, nawet nie wiem kiedy a teraz im bliżej końca tym bardzo się ciągnie. Teraz to od wizyty do wizyty lekarskiej! A na tą następną to bardzo czekam może dowiem się kiedy i jak urodzę.

W sobotę jadę na badania :( jak ja tego nie lubię, ale to już jedne z ostatnich :) na szczęście. Biorąc pod uwage co mam zrobić chyba z pół litra krwi zabiorą.. o kasie nie wspomnę :( ech... już nie narzekam :)

Miłego dnia życzę... dzisiaj znowu w drodze jestem.
Ewelina ale ci fajnie,ze masz z kim mała zostawiac....super! Jak masz ochotę spędzic czas sama to skorzystaj z tego.ja też często tak mam.każdy potrzebuje chwili dla siebie,zwłaszcza gdy ma takiego małego malucha.
MamaM
Zgadza sie ze jestem podejrzliwa,taki charakter.
Co fo brzucha to ja cię rozumie,mimo ze to 24 tydz u mnie.Jak mam zbyt aktywny dzień to mam takie ciągniecię,ze czasem mam wrażenie ze urodze.

Fajnie,ze ci zostało tylko 10 tyg do końca,zawsze to lepiej nóż 16tygodni....ja liczę ze urodze w 38tyg,podobno w drugiej ciazy czesto tak jest.
ZobacZymy
A tym czasem dobranoc
mamazosi no proszę Cię, mam ciekawsze rzeczy do roboty niż wymyślanie wymówek i to jeszcze pogrzeb, uwierz że nie jest mi do śmiechu.
oj,mamazosi ale jesteś podejrzliwa hehe :)

Ja dopiero wróciłam do domu. Mały jeszcze na działce ale jutro do zabieram, dzwoniła teściowa, że mały coś kaszle mam nadzieje, że nic z tego się nie rozwinie!

dzisiaj coś kiepsko się czułam, niby w środę byłam u lekarza i wszystko było ok, ale ostatnio coraz częściej twardnieje mi brzuch! Nie jest to zbyt przyjemne, ogólnie ostatnie 2 dni takie ciężkie dla tego brzuszka są :( jeszcze 2 mce ale powoli mam już dość ciąży i chciałabym już być po.. ten 30. tydzień coś daje mi w kość :(
:) jeszcze nie wiem czy z nim przyjdę bo raczej będzie w przedszkolu. Z resztą przy nim to ja za dużo nie pogadam bo on z tych za bardzo aktywnych
sorki Sonia widzę suwaczek, ciemna jestem...
hej
Magda pogrzeb-hm dla mnie brzmi to jak wymówka,ale nie oceniam. Każdy ma swój wybór.
Sonia85 fajnie, że będziesz. Ile ma twój synek?

Dziewczyny ja nigdy w Kosie nie byłam po remoncie. Jestem ciekawa jak będzie z tymi dzieciakami, bo moja mała w obcym miejscu to róźnie,ale jak będzie miała kompanów do zabawy to będzie git.

A ja spędziłam z Zosią fajny dzień.
Aaa mnie jednak nie będzie, na 12.30 idę na pogrzeb cioci. No ale mam nadzieję że jeszcze niejedno spotkanie przed nami :)
Kurcze Sonia sorry! W środę!
Ja teraz mam sklerozę ciążową i ogólnie średnio co kumam :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry