Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mamaZosi , osiedle 5 wzgorz ? :)

Wspolczuje utraty . :(
moja znajoma stracila w 10 tyg , do tej pory kiepsko z nia jest . Rodzilaby we wrzesniu ..

Jest ktos kto mnie rozumie ! Dzieki Bogu !
:*****
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja po dwóch ciążach też się bujam z dodatkowymi kilogramami, w pierwszej 25kg w drugiej 12 przytyłam. Chociaż przy mojej dwójce czasu na cokolwiek mało i w kółko latam to i tak kilogramy nie lecą w dół :)
Własnie duzo mam mowi gdy maluch zacznbie chodzic , nawet nie zauwaze kiedy te kg zejda.
Niby Lena nawet nie siedzi , ale ja nie mam kiedy usiasc , bo to usypianie , mleko , obiadek , deserek , zabawa , spacer i tak w kolko. Gdy ona spi to sprzatanie .
Malo jem a kg sa , nawet ostatnio na plusie znow 2 kg , nawet nie wiem skad . ;o
Moja waga stała jak rozczarowana,a ja stawałam na głowie by ja zrzucić Siłownia,basenen,stsport mąż mi kupił,dieta....nic.Jak przestałam mała karmić piersia to od razu waga zeszła.u mnie to wina hormonów była. Lekarka od razu mi powiedziała ze czasem jest blokada organizmu i faktycznie małą odstawilam i schudlam bez wysiłku.

Co do utraty dziecka,smutne i niesprawwedline,zwłaszcza ze zabieg i jego otoczka w porównaniu do porodu to dramat.ale nauczyłam się z tym żyć,zaakceptowałam ten fakt,przeżyłam żałobę i cóż musiałam żyć dalej dla zosi i męża którzy mnie potrzebowali.Poza tym życie toczy się dalej,mimo ze mój synek nie żyje....w tej ciąży o nim często myślę...

A teraz jestem szczęśliwa i.z radościa czekam na synka.

Co do chorob to moja mała nigdy nie chorowała na nic;nie brała jeszCze antybiotyku,nie miała kaszlu,bólu gardła czy ucha.Cały rok w przedszkolu była zdrowa,nie licząc zielonego kataru który miała non stop.

A ja domu bym nie chciała mieć.chce mieszkanie z ogródkiem.choć mąż naruszone o domu,ale mi się ten pomysł nie widzi
,
Ja karlmiac tylko piersią dałam więcej niż w ciąży bo byłam głośna.mała przybierala,wręcz była trzaskiem i jak tu nie jeść.rozumiem was.
Ewelina spodziewamy się chłopca ;) Alberta!
Śliczną masz córeczkę!!
Głupia klakwiatura telefonu nie dałam więcej tylko jadłam więcej...worki
hehe mamazosi no właśnie tak poskładać próbowałam co tam napisałaś :)

oj ja karmiąc też jadłam jak opętana, teraz jem mniej ale mnie gubią słodycze, mogłabym cały dzień nic nie jeść i na słodyczach żyć :)

No i obstawiam że u mnie to też hormony, mam z tarczycą problemy więc pewnie najpierw w tym kierunku przydałoby się podziałać, ale czasu nie ma niestety :)
Ja po pierwszej ciąży miałam jakieś +5 kg i to tak się ciągnęło. Ale wzięłam się za siebie i straciłam prawie 10kg :) teraz w 8 mcu mam taką wagę jak w pierwszej ciąży na początku, więc nie ma tragedii. Karmiłam piersią ale i dokarmiałam butelką. Teraz moja gin bardzo pilnuje wagi i tylko grozi palcem jak jest więcej niż minimum :) więc mam kontrolę :)
Ewelina, trzymam kciuki by z domkiem się udało :) nam się też nie marzyło ale jak mąż stracił pokój-biuro na rzecz pokoju dla synka to od razu zaczął szukać działki :)
ja zmykam spać dziewczyny :) do usłyszenia. Życze przespanej nocki :)
MamaM a ty będzies Na spotkaniu z synkiem?
wiesz co nie wiem, teraz mały jest u babci na działce i nie wiem kiedy go odbierzemy... więc może okazać się, że będę z małym lub sama :)

ja tez uciekam spać.. miłej nocki :)
Magda czyli wiesz co cię gubi.....potrzebujesz więc tylko silnej woli.

MAmaM gratuluję wagi w drugiej ciazy,ale ja też teraz bardziej się pilnuje nz w 1,choć waga niedużo mniejsza.ale 15kg to żaden dramat.
Dobranoc
Mi 14 odrazu po porodzie zeszlo . Duze dziecko , duzo wod plodowych .
Chcialabym przytyc 15 kg .

Tez klade sie spac. Dobranoc.
Spokojnej nocy ;-)
Witam w niedziele.. ja dzisiaj aż do Łodzi zmykam więc tylko miłego dnia życzę dziewczyny :) a pogoda zapowiada się sliczna )
Dzien dobry ;)
MamaM , udanego wypadu ! :)
Słonce pieknie świeci , trzeba korzystac ;)
Milego dnia wszystkim !!!
Miłego dnia dziewczyny :) Ja jadę na grilla :P
mamazosi i właśnie z tą silną wolą u mnie słabo :)

My dziś cały dzień poza domem, dzieciaki padły więc chwila spokoju dla nas :)

Ale pogoda dziś cudna i dobrze że trochę wiaterku było bo tak to się usmażyć można było.
Magda, czasami potrzeba wsparcia osób trzecich i można poradzić sobie bez silnej woli. :)

Ja dopiero wróciłam, pogoda piękna. Ale padam.. ponad 600km samochodem oj, ciężko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry