Widok

rozdwajające się paznokcie u 2-latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któras z mam moze wie co moze byc tego przyczyną?wydaje mi się ze dobrze karmie dziecko,je mięso,ryby,makaron,ryż,owoce,nabiał, z warzywami troche cieżko chyba ze zrobie mu papke i nie widzi co tam jest(oprócz pomidora), pije soki,i zauważyłam ze od pewnego czasu rozdwajają mu sie te paznokietki:( u rak i u nóg
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
U Mojej 3 latki rozdwajają się od urodzenia u nóg i rąk.Pytałam lekarzy a Oni twierdzili że widocznie taka jej uroda. heh. Dostaje witaminki ,odżywia się zdrowo dość.Pojęcia nie mam dlaczego.Moje paznokcie wyglądają zdrowiej. Obcinam jej bardzo regularnie,równo.hmmm
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mojego dziecka (rocznego) rozdwajajace sie paznokcie byly oznaka alergii...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojej 3letniej corce tez się rozdwajają bardzo.
chyba taka uroda,albo moze jakies wit brakuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu właściwie od urodzenia rozdwajają się paznokcie na paluchach u stóp.
taka uroda.
hmm,a dajecie jakies witaminy swoim dzieciom w tym wieku(ok2l.) jesli tak to jakie?bo ja nie daje mu zadnych, po prostu wole go dobrze żywic ale moze to za mało
U mojego też się rozdwajały ale teraz to przeszło już.Nie odżywi się zdrowo bo je mało więc to raczej nie przyczyna.Pewnie też wkońcu przejdzie.Ja małemu dawałam Multi witamol za 15zł chyba w aptece.Od 1 roku życia są w syropku jedna łyżeczka dziennie.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja daję Multi-sanostol i jak ma tak ma.
image

ok, dzięki
u nas żelki witaminowe :]
na rozdwajające i kruche pazurki mojej córce b.pomaga oliwa z oliwek- mała od czasu do czasu dostaje chlebek i oliwę na spodeczku - macza sobie i wcina, po tygodniu-dwóch takiego wcinania paznowcie ma duużo ładniejsze niż ja:)
polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie dawajcie dzieciom żelek witaminowych , pracuję w aptece to wiem

Bez konsultacji z pediatra dzieciom nie powinno się podawać rzadnych witamin z apteki. Najbardziej przyswajalne dla organizmu są wit zawarte w żywności a te kupione w aptece pod postacią żelki suropy lizaki itp to nic innego jak czyste związki chemiczne. Pamiętajmy też że bardzo łatwo można przewitaminizowac organizm a skutki tego czasem potrafią być bardzo poważne i nieodwracalne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę zrobić badania z krwi na poziom witamin, podejrzewam, że nie ma witamin z gr.b
Alergii na co?
Witam, ogromny wpływ na paznokcie mają witaminy z grupy "b", pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry