Widok

mozecie polecic jakis dobry krem do twarzy, wyrownujacy niedoskonalosci??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam strasznie duzo plamek na twarzy, jakis pozostalosci po pryszczach i w sumie nie wiem po czym jeszcze to jest,szczegolnie na brodzie,nie jest to neiwiadomo jak widoczne, ale mi przeszkadza. poza tym w jednym miejscu mam bardziej brazowa skore a w innym nieco bielsza... moze mozecie polecic jakis dobry krem do twarzy, ktory by tak wyrownal koloryt skory? myslalam o normadern vichy...

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
La Roche Posay Effaclar K - on ma działanie lekko złuszczające, bardzo lekka konsystencje, na moja paszcze zawsze działa :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko wiesz ja nie mam pryszczy tylko takie blizny po nich albo przebarwienia.myslisz ze tez moze pomoc????? aha i ile on mniej wiecej kosztuje?

http://www.apteka-centrum.pl/effaclar-k-p-895.html
tu masz opis kremu

kosztuje ok.40-50 zł, wydaje się mała ta tubka, ale jest bardzo wydajny

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kup sobie dobry podkład to wyrówna ci koloryt skóry , ja uzywam MAX Factor takie w szklanej buteleczce - nie pamietam nazwy niestety , tylko nie kupuj rozswietlajacego bo on uwidoczni niedoskonałosci twojej cery (do niego trzeba mieć ładna cerę ) , oczywiscie może byc tez Vichy lub inny najlepiej poproś w aptece o próbki to zobaczysz w domu czy wogóle efekt ci odpowiada (jest dosć drogi )
podklad to ja juz mam dobry MAX FACTOR COLOR ADAPT, rewelacja, ale mi chodzi o to zeby bez podkladu wygladac dobrze i miec ladna cere rano jak jestem bez podkladu i wieczorem kiedy ide spac. wiesz zatuszowac wszystko podkladem to nie sztuka...

olenka, ja mam własnie na prawym policzku takie ślady po jakims pryszczu dawnym i wg mnie są one mniej widoczne po stosowaniu Effaclara-w końcu ma działanie mikrozłuszczające i wygładza skóre

ale najlepiej bedzie jak podejdziesz do apteki i poprosisz o próbki
mi na przykład Normaderm Vichy zupełnie nie odpowiada-żadnych efektów nie było

image
image
takiego cuda niestety nie ma :-))) sa jakies kremy co niby wyrównują koloryt skóry ale nie osiagniesz takiego efektu jak przy podkładzie a raczej bedzie on nikły i cera nie bedzie po nich wygladać tak abys była zadowolona .....no niestety .......
ale jesli przypadkiem cos takiego odkryjesz to daj znać chetnie wypróbuję :-))))
wiper nawet nie wiedzialam ze mozna poprosic o takie probki w aptece,ciekawe czy w mojej tez :)
rybalon jak cos wynajde to dam znac ;)

wiecie bo to jest tak,ze ja jak bylam troszke mlodsza to stosowalam samoopalacze, potem solarium i takie tam i pozostawaly mi takie nierowne kolorki.. :( chcialabym to jakos znormalizowac. pojde do apteki popytam o to co mowisz wiper i zobaczymy :)

Można też pokusić się o kilka zabiegów mikrodermabrazji:) To pomoże.

image
a na nierówny koloryt to czytałam ostatnio o jakiś kremikach....
zaraz pójde poszukac tej gazetki

image
image
o już mam :)

na przebarwienia Farmona krem wybielający i Rilastil Lady żel rozjaśniajacy

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki :)

wiecie ja tak generalnie myslalam ze moze bezpieczniej jest isc do dermatologa i niech on stwierdzi czy to przebarwienia od solarium itp czy po pryszczach czy jeszcze cos innego. bo slyszalam, ze np.uzywajac kremu rozjasniajacego na wlasna reke mozna sobie tylko jeszcze namieszac z kolorem.

tylko dostac sie panstwowo do dermatologa to sobie pewnie poczekam..
10 wrzesnia bede w PL to moze sprobuje sie do jakiegos dostac..jak myslicie?

no najlepiej by było :) nawet prywatnie idź

mi własnie dermatolog poleciła Effaclar i jest to krem do którego wracam jak tylko cos mi się z paszczą dzieje

image
image
ja od początku ciąży używam krem IWOSTIN, jestem z niego bardzo zadowolona, mozna je kupić w aptece, zarówno na dzień jak i na noc.
mi się zrobiła na ustach opryszczka a myslałam, że to mały pryszcz i sobie ją rozniosłam po brodzie, ten krem mi pomógł, póki co jest super.

natomiast jeżeli chodzi o przebarwienia to chyba nie ma na to skutecznego kremu, pozostają jakieś laserowe zabiegi.
ja znajdziesz jakis dobry środek to daj znać na forum, bo mi się chyba zrobiły na twarzy jakieś przebarwienia od słońca teraz podczas ciąży :-(

image
normaderm dla mnie rewelacja. miałam blizny po ospie. jak nie chcesz wydawać kasy na tubkę- to można kupić w saszetkach na allegro- sprawdzisz sobie i wted podejmiesz decyzję. mi bardzo odpowiada konsystencja i ten delikatn zapach- ja używam na noc. i polecam.
jesli chodzi o normadern znalazlam cos takiego na allegro i chyba sie skusze :)
http://www.allegro.pl/item421016898_apteka_vichy_normaderm_minizestaw_krem_tonik_zel.html

IWOSTIN - ma doskonały krem maseczkę nawilzajaca na noc - baaaaaardzo fajna w saszetkach w aptece mozna kupic - 1 saszetka starcza na kilka uzyc
Ja tez uzywam Effaclar (teraz mi sie skonczyl, wiec czekam az pojade do Polski i kupie) - polecila mi dermatolog na wlasnie takie rozne niedoskonalosci skory.
Miesiac przed slubem moja cera byla w oplakanym stanie... Ale dzieki temu kremowi, lekkiemu pilingowi myjacemu, maseczce nawilzajacej i wodzie termalnej na twarz doprowadzilam sie do calkiem dobrego stanu.

image
hmm... juz druga z Was poleca mi ten krem... chcialabym go wyprobowac, wiper mowilas cos o saszetkach, jak przyjade do PL to zapytam moze dostane takie probki, chyba ze tu na wyspach to maja...dzis sprawdze :)

w każdej aptece gdzie sprzedają la roche Posay możesz pytać i zwykle dają bez problemów próbki :) no chyba że akurat nie maja

image
image
u mnie bardzo fajnei na niedoskonałości sprawdził się krem do twarzy oeparol hydrosence, zniwelował niedoskonałości, wygładził cerę, jest miękka w dotyku, dużo mniej tłusta co było moją bolączką, dodam że można go kupić w aptece, co oznacza że jest dermokosmetykiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mama ginekolog coś takiego niedawno reklamowała. Nie wiem jak się to nazywało, ale możesz poszukać w jej sklepie.

Kup sobie http://www.giftskielce.pl/odpowiedni-krem-na-dermatoze/ jestem bardzo zadowolona.

Zapraszam do mnie : FB @MaryKayAnitaBiskupska.
Dobieram cala pielegnacje wedlug potrzeb.
Mamy m.in.mikrodermabrazje, ktora niweluje nierownosci oraz serum na przebarwienia.
Pozdrawiam, Anita

Ja ogólnie to bym poszukała na notino - tam jest bardzo dużo do każdego rodzaju cery w tym dermokosmetyki

Sprawdź http://kulturuj.pl/2023/05/25/poszukiwania-kremu-nawilzajacego/ gorąco polecam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry