Widok
zespol z "Rodizio"
...moje drogie..tyle ile plusow, tyle minusow slyszlam na temat tej kapeli, jednak przemowily do mnie kawalki,ktore maja na swoich mp3..przemiwolo do mnie rowniez przesluchanie tego zespolu na weselu w wymienionej powyzej knajpie..sa jednak dwa razy drozsi anizeli "standard" ..jestesmy gotowi zaplacic za ten"ponadstandard"...pytanie czy moze ktorac byla z Was obecna na wesleu gdzie Ci panowie grali i upajali glownie latynoskimi piosnkami??..
pozdrawiam, Ewa
pozdrawiam, Ewa
Ja byłam niedawno na weselu w Rodizio gdzie grał zespół o który pytasz. Szczerze odradzam; najgorszy przy jakim w życiu się bawiłam. Panowie mało grali, dużo odpoczywali, kompletnie brak im było elastyczności (żadne tam piosenki na życzenie), gości wyzwali od fanów disco polo i grali wyłącznie wolne piosenki dla par, więc osoby które przyszły bez partnera mogły zapomnieć o zabawie. Ok. godz. 2 goście po prostu zaczęli wychodzić, bo nie było się przy czym bawić.
Ma.sia, jesteś pewna, że był to zespół stale współpracujący z Rodizio...? Być może był to inny zespół, bo nie ma konieczności, organizując wesele w tej restauracji, decydować się na "ich" muzyków. Wierzyć mi się nie chce, że to oni, bo byłam, rozmawiałam i słyszałam jak grają na innym weselu oraz spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniami na ich temat.
Może na wszelki wypadek nie powinno się całej sumy płacić z góry i w ten sposób mieć wpływ na jakość usługi? Gdyby coś było nie tak, jak w umowie, mam zamiar interweniować:)
Może na wszelki wypadek nie powinno się całej sumy płacić z góry i w ten sposób mieć wpływ na jakość usługi? Gdyby coś było nie tak, jak w umowie, mam zamiar interweniować:)
Ewulka, byłam tylko ich "przesłuchać", ale że było to wesele dobrej koleżanki mojej dobrej koleżanki:))) to miałam info z pierwszej ręki, że panowie sprawowali się na medal i nie było z nimi żadnych "kłopotów". Moim zdaniem dobrą zachętą do uczciwego grania bez długich przerw jest umówienie się na zapłatę np. połowy kwoty po imprezie. To zawsze motywuje... Zresztą można otwarcie pogadać z panami przed weselem, podczas omawiania szczegółów dobitnie zaznaczyć czego sobie nie życzycie itd. W końcu się cenią, zatem za taką sumę oczekiwać będę usługi wysokiej jakości i nie zawaham się egzekwować dopełniania warunków umowy, o! A że się czują jak u siebie? Nie za bardzo mogę sobie wyobrazić na czym miałoby to polegać... Proszą do tańca kelnerki?;)
mam zamiar z nimi rozmawiac..oczywiscie....juz takowe rozmowy zostaly poczynione pierwsze..Panowie sprzedaz swojej uslugi maja swietnie dopracowana...rowniez przesluchiwalam ich na weselu , rowniez sa z polecenia kolezanki) tyle ze tez troche niepochlebnych opinii slyszalam..pozatym ciekawe czy rzeczywiscie zgodza sie na taka forme - polowa przed weselem, polowa po??....jak narazie jestesmy umowieni na zaliczke..a ze wesele dopiero w kwietniu przyszlego roku to wiesz..mam czas by sie rozejrzec wkolo i utwierdzic sie to trafny wybor....:)
Czigra napisał(a):
. Moim zdaniem dobrą zachętą do
> uczciwego grania bez długich przerw jest umówienie się na
> zapłatę np. połowy kwoty po imprezie. To zawsze motywuje...
Czigra, czy to oznacza, że w twoich stronach płaci sie z góry zaspołowi, przed odegraniem imprezy?
Jak dotąd znam metodę zaliczki pro forma 200-góra 300 zł przy kwocie całości np 2000zł. Ale nigdy nie płaci sie mojej kapeli z góry, Twój pomysł na "motywowanie"kapeli funkcjonuje już dawno...znam osobiście przypadki "żółtej kartki" pokazanej zespołowi nad ranem, w postaci przystrzyżenia należności...na szczęście to nie z autopsji :)...ale skuteczność upomnienia ostatecznego jest porażająca :)
. Moim zdaniem dobrą zachętą do
> uczciwego grania bez długich przerw jest umówienie się na
> zapłatę np. połowy kwoty po imprezie. To zawsze motywuje...
Czigra, czy to oznacza, że w twoich stronach płaci sie z góry zaspołowi, przed odegraniem imprezy?
Jak dotąd znam metodę zaliczki pro forma 200-góra 300 zł przy kwocie całości np 2000zł. Ale nigdy nie płaci sie mojej kapeli z góry, Twój pomysł na "motywowanie"kapeli funkcjonuje już dawno...znam osobiście przypadki "żółtej kartki" pokazanej zespołowi nad ranem, w postaci przystrzyżenia należności...na szczęście to nie z autopsji :)...ale skuteczność upomnienia ostatecznego jest porażająca :)
Avanti, skoro ludzie się burzą, że impreza nie wyglądała tak, jak się umawiali, to dochodzę do wniosku, że najwyraźniej zapłacili całość wcześniej, albo nie potrafili upomnieć się o swoje. Na forum wyczytałam o różnych przypadkach, wiele osób świadczących przeróżne usługi ślubne domaga się zapłaty przed, co jest dla mnie niedopuszczalne.
Masz rację, wizja otrzymania mniejszej kwoty może zdziałać cuda:))) Nie zamierzam bulić paru tysięcy za byle co i wierzę w to, że panowie z zespołu nawet nie będą próbować "byle czego" prezentować, bo niepochlebne opinie na ich temat znam tylko z forum, natomiast ludzie mi znani osobiście wyrażali się o nich jak najlepiej.
Ewulka, rozglądaj się, żebyś później nie żałowała zbyt szybko podjętej decyzji. Mnie akurat ten zespół od razu podpasował i zaklepałam ich na długo przed weselem, czego wcale nie żałuję. Wierzę w chłopaków!:)
Masz rację, wizja otrzymania mniejszej kwoty może zdziałać cuda:))) Nie zamierzam bulić paru tysięcy za byle co i wierzę w to, że panowie z zespołu nawet nie będą próbować "byle czego" prezentować, bo niepochlebne opinie na ich temat znam tylko z forum, natomiast ludzie mi znani osobiście wyrażali się o nich jak najlepiej.
Ewulka, rozglądaj się, żebyś później nie żałowała zbyt szybko podjętej decyzji. Mnie akurat ten zespół od razu podpasował i zaklepałam ich na długo przed weselem, czego wcale nie żałuję. Wierzę w chłopaków!:)
A ja byłam na weselu z poprawinami, gdzie grał ten zespół, a że to było wesele mojej siostry, to znam tych panów ze strony organizacyjnej a nie tylko jako gość. A więc moja opinia na ten temat POLECAM ICH BARDZO GORĄCO, BO ŚWIETNIE SIĘ BAWIŁAM!!!! Ja będę miała DJ, ale gdybym zdecydowała się na zespół to właśnie na nich. A prywatnie, to panowie są bardzo ok jeśli chodzi o ustalenia przedweselne. Godni swojej ceny.